Medicina muncii si eficienta activitatii de munca

Medicina muncii este o etapa nelipsita in viata oricarui angajat.

Medicina muncii este o etapa nelipsita in viata oricarui angajat. Ea presupune realizarea unor investigatii medicale de rutina care sa ateste daca o persoana este apta pentru munca desfasurata sau pe care urmeaza sa o desfasoare, ori nu.

Intregul proces poate presupune atat analize pentru angajare, cat si analize anuale, in timpul angajarii, conform prevederilor legale. Angajatii trebuie supusi unor controale detaliate, in functie de activitatile pe care le realizeaza la locul de munca.

Cand se realizeaza medicina muncii?

Medicina muncii presupune un cumul de examinari medicale ce se pot realiza in diferite situatii ce apar in cadrul desfasurarii relatiilor de munca. Ele se realizeaza de medicul de medicina muncii, respectand foarte atent prevederile legale si principiile de etica. Astfel, medicina muncii se realizeaza:

  • la incadrarea in munca a angajatului, cand se realizeaza si o fisa medicala angajare
  • in cazul adaptarii, pentru cei care si-au schimbat locul de munca sau au revenit dupa anumite afectiuni sau dupa concediul maternal
  • la momentul realizarii controlului medical periodic, la intervale stabilite conform legislatiei
  • la reluarea activitatii si la incetarea activitatii profesionale dintr-un anumit loc de munca

Exista multe alte situatii in care medicul de medicina muncii are un rol important in viata angajatilor si a companiilor angajatoare. Tot acest medic este cel care declara cazurile de boli profesionale, conform metodologiei aprobate de Ministerul Sanatatii, sesizate in cadrul investigatiilor medicale pe care le realizraza. De asemenea, el inregistreaza bolile legate de profesie, conform aceleiasi metodologii. In plus, si poate cel mai important, el este cel care stabileste aptitudinea in munca, cu ocazia oricarei examinari medicale.

Medicul de medicina muncii organizeaza supravegherea starii de sanatate a angajatilor in concordanta cu particularitatile expunerii la factorii de risc, participand la evaluarea locurilor de munca. Asadar, acest medic este cat se poate de important in viata acestor angajati.

De ce este importanta realizarea activitatii de medicina muncii?

Desi pentru foarte multi angajatori, in special cei apartinand companiilor mari, precum celor din capitala tarii sau alte orase aglomerate ale tarii, acest proces poate fi o corvoada, medicina muncii in Bucuresti, unde aglomeratia sau graba pot predispune foarte multi angajati la probleme de sanatate cauzate de stres sau alti factori este un element esential in buna desfasurare a activitatii de munca, respectand prevederile legale. Desigur, acelasi lucru este valabil si in alte orase ale tarii.

Fisa medicala pentru angajare se realizeaza in cadrul unui cabinet de medicina muncii

Realizarea de analize pentru angajare este un pas vital in procesul muncii, fiind un element ce vegheaza atat asupra sanatatii si bunastarii angajatilor, cat si asupra bunei desfasurari a activitatii angajatorilor si reducerea costurilor pe care acestia le intampina. Ecuatia este simpla: un angajat sanatos si protejat conform legii va fi multumit de beneficiile obtinute si isi va respecta angajatorul, prin urmare va munci mult mai eficient.

medicina muncii

In egala masura, acest lucru ii va ocroti starea de sanatate si chiar ii va putea creste durata vietii, in caz de depistare din timp a unor afectiuni. Drept rezultat, angajatorul nu se confrunta cu incidente care sa-i pericliteze imaginea sau sa presupuna costuri substantiale, ci se bucura de o activitate de munca sustinuta si de angajati dornici sa isi desfasoare activitatea. Preturile realizarii investigatiilor medicale de medicina muncii se vor dovedi a fi cu mult reduse fata de ce ar prespune neglijarea acestei obligatii.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
medicina muncii, medicina muncii Bucuresti, analize pentru angajare, fisa medicala pentru angajare, analize medicina muncii


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Oportunitatile oferite de un curs de auditor extern

Un curs de auditor extern este ideal pentru cei ce sunt pasionati de domeniul GDPR.

Gasesti platbanda de calitate inalta la Mesteru Manole

Platbanda este un material metalurgic utilizat drept element component in realizarea confectiilor metalice.

Mi-am achizitionat primele lenjerii Pucioasa. Cum le ingrijesc?

Daca in trecut lenjeriile reprezentau strict ceva ce tine de protectie, astazi unele lenjerii, printre care si aceste lenjerii pucioasa sunt o necesitate.

Mesteru Manole va invata cum sa alegeti cea mai potrivita cada de baie

Avand in vedere ca o cada de baie va ofera un plus de relaxare, dar si de comoditate, alegerea unui model potrivit este esentiala. Multe…

Polistirenul extrudat este cea mai eficienta solutie pentru izolarea casei

Polistirenul extrudat este unul dintre cele mai eficiente si utilizate materiale pentru izolarea casei datorita durabilitatii ridicate pe care acest material o are. Fiabilitatea pe…
Vezi profilul Suits Advertising