Masaj terapeutic coloana – Beneficii si recuperare

Recuperare medicala este mult mai usoara in zilele noastre. Beneficiile masajului terapeutic sunt mult mai bine intelese si executate de catre terapeuti. Vezi cum te poate ajuta masajul terapeutic sa scapi de dureri!

In prezenta bolilor sistemului musculo-scheletic, lista masurilor de reabilitare include tratamentul terapeutic, fizioterapia si masaj terapeutic coloana, care amelioreaza durerea, imbunatateste hemodinamica, consolideaza muschii atrofiati si creste sensibilitatea terminatiilor nervoase.

Relevanta Masaj terapeutic coloana

Trebuie sa ai grija de corpul tau, deoarece sanatatea ta in ansamblu depinde direct de acest lucru, precum si de capacitatea de a efectua cu usurinta munca planificata pentru ziua respectiva. In acest sens, un masaj terapeutic al spatelui si gatului este exact ceea ce te poate ajuta sa iti recastigi puterea dupa o zi grea.

Muschii sunt implicati dinamic in timpul oricarei activitati vitale. Pentru ca acestia sa functioneze corect, trebuie ingrijiti. Chiar si un masaj terapeutic independent la spate acasa are un efect pozitiv asupra tesutului muscular.

Prin urmare, tipul de masaj terapeutic pentru coloana are o mare importanta in mentinerea starii corecte a muschilor spatelui si a discurilor coloanei vertebrale. De remarcat este faptul ca masajul, realizat de un profesionist competent, este capabil sa restabileasca indicatorii de tensiune arteriala, sa activeze celulele care contin oxigen, sa deschida capilarele auxiliare, sa imbunatateasca functia inimii si sa organizeze o livrare mai rapida de substante benefice tesuturilor corpului.

Principalele tipuri de masaj terapeutic la spate

  • Clasic. Este cel mai comun si cautat. Acest masaj nu are restrictii de varsta.
  • Acupresiunea spatelui.  Sensul acestui tip de masaj terapeutic coloana este ca, in timpul masajului, se exercita presiune asupra punctelor specifice responsabile pentru anumite organe.
  • Masajul vibro este una dintre optiunile pentru masajul hardware, al carui sens este de a transmite miscari vibrationale de catre un aparat vibrator, care variaza in frecventa si deviere.
  • Hidromasajul este o alta versiune a masajului hardware, in timpul careia are loc actiunea jeturilor de apa asupra anumitor parti ale corpului.
  • Masajul in vid. Imbunatateste circulatia sangelui. Tehnica de executie se bazeaza pe utilizarea de cupe medicale specializate.
Galerie foto:


Cuvinte cheie:
masaj terapeutic coloana, masaj terapeutic bucuresti, masaj terapeutic, masaj terapeutic pret


Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

Cu ce se ocupa medicul hematolog si de ce are nevoie de un analizor hematologie

Hematologia este o ramaura extrem de importanta din medicina. Tehnologia a adus pentru acest domeniu o multime de analizoare profesionale, care pot in mai putin…

Care sunt cele mai bune practici de kinetoterapie – exercitii pentru coloana

Kinetoterapia este considerata cea mai benefica tehnica din recuperarea medicala. Vezi care este aplicabilitatea kinetoterapiei in exercitiile pentru coloana!

Avantajele colaborarii cu firme de aparatura medicala din Romania

Piata de aparatura medicala de specialitate a crescut foarte mult si acum gasim cele mai performante echipamente chiar la noi in tara. Avantajele sunt nenumarate,…

Combaterea rozatoarelor prin intermediul firmelor DDD

Soarecii si Sobolanii sau intr-un cuvant rozatoarele sunt raspunzatoare pentru multe daune atat materiale, dar si daune aspura sanatatea oamenilor. Combatearea acestora poate fi o…

De ce sa apelezi la o firma de dezinsectie autorizata

Firmele de dezinsectie autorizate aduc numeroase beneficii, inclus beneficii care tin de eficienta si rapiditate. Vezi mai multe detalii!
Vezi profilul Digiteria