Kinetoterapia – ce este, cum functioneaza si cat costa

Kinetoterapia este cea mai buna tehnica de recuperare medicala. In sfera de tratament fac parte o multime de afectiuni. Vezi mai multe detalii!

Kinetoterapia este o terapie realizata cu ajutorul miscarii prin care se incearca sa se restabileasca anumite functii ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonima cu gimnastica medicala, desi o inglobeaza. Kinetoterapia utilizeaza miscarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la aparitia anumitor boli.

Cum functioneaza kinetoterapia?

In cadrul sedintelor, un kinetoterapeut alege cele mai potrivite programe de exercitii care sa stimuleze muschii pacientului, in cazul in care abilitatile sale motorii au fost afectate de o boala sau de un accident.

De asemenea, in functie de nevoile pacientului, specialistii pot recomanda un program care sa ajute bolnavul sa realizeze exercitiile cu ajutorul hidroterapiei sau cu ajutorul unor dispozitive speciale. Stresul cotidian si bolile creaza probleme musculare, iar prin kinetoterapie acestia se pot regenera. Inainte de a incepe un program, specialistul evalueaza pacientul din punct de vedere motric si muscular.

Obiectivele kinetoterapiei se refera in primul rand la redobandirea fortei musculare si a capacitatii de a face efort, la redobandirea controlului si a echilibrului muscular, la imbunatatirea legaturii dintre creier si muschi, precum si la corectarea traumatismelor.

Scopul kinetoterapiei este de a restaura functiile normale ale nervilor, normalizarea digestiei, a miscarii, a functiilor endocrine, a imunitatii sau chiar a functiilor unor organe. Cu toate aceste, kinetoterapia nu poate vindeca boli precum diabetul, boli ale inimii sau cancer.

Tipuri de kinetoterapie

  • Kinetoterapia de recuperare. Este cea mai importanta sectiune deoarece prin intermediul miscarii se urmareste refacerea functiilor organismului diminuate in urma unor traumatisme sau in urma unor boli. In cazul in care un muschi este afectat ireversibil se urmareste antrenarea altor muschi care sa preia partial din functiile celui afectat.
  • Kinetoterapia profilactica. In cadrul aceste terapii, se urmareste mentinerea starii de sanatate sau oprirea cronicizarii unei boli atat prin intermediul exercitiilor fizice, dar si prin masaj medical sau prin intermediul tehnicilor de relaxare.

Kinetoterapie – costuri

In ceea ce priveste costurile trebuie sa stii ca exista cabinetele de kinetoterapie specializate care ofera abonamente avantajoase in functie de necesitatea fiecarui pacient. In acest sens, o sedinta de kinetoterapie are un pret de aproximativ 100 RON, insa in cazul unui abonament de 30 de sedinte, costul per sedinta ajunge la aproximativ 70 de lei. Aceste costuri cele practicate de centrul de kinetoterapie Kineto-Land din Bucuresti.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
kinetoterapie, cabinet kinetoterapie, kinetoterapie pret, kinetoterapie bucuresti, kinetoterapie sector 2, kineto land


Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

De ce sa apelezi la o firma de dezinsectie autorizata

Firmele de dezinsectie autorizate aduc numeroase beneficii, inclus beneficii care tin de eficienta si rapiditate. Vezi mai multe detalii!

Masaj prenatal pentru relaxarea femeii gravide

Masajul in perioada de sarcina aduce numeroase beneficii si va face ca sarcina sa fie una mult mai usoara. Afla mai multe detalii!

Masaj terapeutic coloana – Beneficii si recuperare

Recuperare medicala este mult mai usoara in zilele noastre. Beneficiile masajului terapeutic sunt mult mai bine intelese si executate de catre terapeuti. Vezi cum te…

O dezinsectie gandaci realizata de o firma autorizata din Bucuresti

Gandacii sunt daunatorii care deranjeaza cele mai multe persoane. In perioada calda ei se inmultesc rapid si sunt prezenti mai ales in zonele de bloc,…

Mystery Shopper – ce este si cum poate ajuta businessul tau

Clientii misteriosi sau asa zisii mystery shopper sunt personajele centrale din cercetarile de marketing cu acelasi nume. Ele pot aduce beneficii considerabile business-urilor care apeleaza…
Vezi profilul Digiteria