Investiții masive în sălile de scrimă și bazinele de polo din Sectorul 1

Scrimerii și poloiștii din Capitală vor avea la dispoziție o infrastructură sportivă de ultimă generație, demnă de mari campioni. Primăria Sectorului 1 a încheiat astăzi protocoale de colaborare cu Federația Română de Polo pe Apă și cu Federația Română de Scrimă pentru modernizarea bazelor sportive din această zonă administrativă.

Scrimerii și poloiștii din Capitală vor avea la dispoziție o infrastructură sportivă de ultimă generație, demnă de mari campioni. Primăria Sectorului 1 a încheiat astăzi protocoale de colaborare cu Federația Română de Polo pe Apă și cu Federația Română de Scrimă pentru modernizarea bazelor sportive din această zonă administrativă.

Protocoalele de colaborare au fost semnate din partea Primăriei Sectorului 1 de către edilul Dan Tudorache, din partea Federației Române de Polo pe Apă de către președintele Călin Găvruș, iar din partea Federației Române de Scrimă de către președintele Laura Badea Cârlescu. La eveniment a participat și Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Aceste documente au ca obiect finanțarea de la bugetul local al Sectorului 1 a lucrărilor de intervenție asupra imobilului în care funcționează bazinul de înot „Tolea Grintescu” (cea mai veche bază sportivă acoperită din țară) și asupra clădirii aferente Sălii de Scrimă „Ana Pascu” (fostă Floreasca).

În plus, Primăria Sectorului 1 va finanța construirea de la zero a unei săli de scrimă și a unui bazin de polo în incinta unui liceu din această zonă administrativă.

Investițiile în sport ale Primăriei Sectorului 1 nu se opresc aici. Administrația locală va încheia, în curând, astfel de protocoale și cu federațiile de atletism, judo, rugby și natație.

Dan Tudorache: „Ușa Primăriei Sectorului 1 va rămâne deschisă pentru sport”

Investițiile în sportul de performanță și sportul de masă sunt prioritare pentru administrația pe care o conduc. Capitala are mulți tineri talentați, dar din păcate infrastructura de care dispune Bucureștiul nu se ridică la nivelul potențialului lor. Fără baze sportive de ultimă generație nu putem vorbi de performanță în sport. Doresc să vă asigur că, atâta timp cât voi conduce această instituție, ușa Primăriei Sectorului 1 va rămâne întotdeauna deschisă pentru sport. Îmi doresc ca Sectorul 1 să devină principalul centru al olimpismului românesc„, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Doresc să mulțumesc Primăriei Sectorului 1 pentru acest parteneriat și pentru importanța cuvenită pe care o acordă sportului. Prin aceste investiții, vom putea găzdui competiții de scrimă și polo la cel mai înalt nivel„, a declarat Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Informații utile

La sfârșitul lunii martie 2017, Primăria Sectorului 1 și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au încheiat un parteneriat pentru construirea unor baze sportive noi și pentru reabilitarea celor existente. Până în prezent, cele șase sporturi incluse în proiect sunt: judo, scrimă, natație, atletism, rugby și polo, dar acest program rămâne deschis și altor federații sportive.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
E-mail : presa.primaria1@gmail.com

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
COSR, scrima, polo, Primaria Sector 1, Mihai Colvaliu, Dan Tudorache, investitii


Comunicat publicat de: Primăria Sectorului 1 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Primăria Sectorului 1

19 persoane fără adăpost au fost cazate, în ultimele 24 de ore, în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1

De la declanșarea codului portocaliu, patrule mixte ale Primăriei Sectorului 1 acționează pentru a-i feri pe oamenii fără adăpost de efectele gerului.

Primarul Sectorului 1 , Dan Tudorache: "Aștept ca Primăria generală să îndeplinească rapid pașii administrativi pentru ca noi să putem rezolva problema accesului în Cartierul Greenfield”

Primăria Sectorului 1 continuă demersurile pentru rezolvarea problemelor de trafic din zona cartierului Greenfield și pentru accesul mai ușor al locuitorilor de aici la DN1.

Primăria Sectorului 1 va angaja un administrator public ("city manager") apolitic

Primăria Sectorului 1 va coopta în echipa sa primul administrator public („city manager”) din istoria instituției.

Reînnoiește-ți contractul de închiriere a locului de parcare!

Locuitorii Sectorului 1 își pot reînnoi, începând de luni, 08 ianuarie 2018, contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință.

Biroul mobil al Poliției Locale Sector 1 vine la tine în cartier

Cetățenii Sectorului 1 nu trebuie să se mai deplaseze la sediul administrației locale din Bulevardul Banu Manta nr. 9 pentru a depune petiții legate de…
Vezi profilul Primăria Sectorului 1