Inainte sa cumparati un teren, cereti topografie realizata cu receptoare GNSS

Alege receptoare GNSS de la Giscad.ro

Cand vorbim despre topografia unei zone, ne referim la configuratia generala a terenului, ce include pozitionarea, cladirilor din jur, drumurile si vegetatia. In acest fel aflati cum se imbina natura cu artificialul. Cand cumparati un teren este indicat sa cereti o harta topografica a terenului, iar cele mai precise sunt realizate cu receptoare GNSS.

Totul despre receptoarele GNSS

Topografia se imparte in cultura, ceea ce este construit de catre om, hipsografie, caracteristicele reliefului, hidrografie, ceea ce tine de apa si canale artificiale si in final vegetatie.

Relieful poate fi descris pe harti prin:

  • Linii de contur. Sunt folosite pentru a determina vizibilitatea dintre doua sau mai multe locuri. Poate sunteti in cautarea unui loc din  care sa aveti vedere completa asupra unui lac sau de unde sa admirati apusul sau rasaritul. Aceste linii redau vizibilitatea in spatiu si nu mai este nevoie sa deplasati pe teren
  • Puncte de inaltime. Acestea vin in sprijinul liniilor de contur prin reprezentarea unor puncte fixe. Un punct de inaltime poate arata  unde este varful muntelui sau fundul prapastiei. In general, sunt  folosite in locurile unde exista diferente mari de inaltime, pe care     o linie nu le poate reda.
  • Straturi nuantate. Zonele dintre liniile de contur sunt colorate diferit in  functie de inaltimea terenului. Pentru cele inalte este folosita  culoarea maro, iar pentru cele joase este folosita culoarea verde.
  • Umbrire. Este folosita pentru a reda impresia generala asupra zonei. Umbrirea  arata umbra pe care o face o forma de relief cu ajutorul unei lumini  imaginare. Aceasta tehnica are rol de impresie, pentru ca  masuratorile sunt imposibil de facut.

Hidrografia este partea topografiei care se ocupa cu apa si cu drenajele. Din acest grup fac parte raurile, paraurile, cascadele si lacurile. Cu ajutorul hidrografiei puteti determina posibilitatea de a crea o retea de apa artificiala. Toate acestea pe harta sunt reprezentate prin culoarea albastra.

Cultura reda aspecta terenului care au fost construite de catre oameni, cum ar fi cladiri, drumuri sau canale. Cea mai folosita nuanta prin care sunt redate pe harta este negrul, dar si rosul poate fi folosit, de exemplu atunci cand sunt diferentiate un drum asfaltat de unul accidentat.

Vegetatia este cea care se ocupa cu cresterea plantelor, cele cultivate si cele salbatice. Pentru a reda aceste simboluri este folosita culoarea verde.

Decizia de a cumpara un teren trebuie sa vina odata cu nevoile pe care le satisface acel teren. O ferma de animale spre exemplu este dificil de realizat intr-o zona muntoasa. Accesibilitatea si libertatea mica de miscare pe care le-o puteti oferi animalelor sunt unele dintre motive. In schimb, intr-o zona de campie puteti cultiva aproape orice, iar animalele se pot misca in voie. Un alt factor decizional il reprezinta usurinta cu care va puteti lega la reteaua de apa si cea electrica. O zona poate fi imposibil de alimentat electric sau costurile ar fi prea mari, atunci alternativa este data de panourile solare, cu conditia sa va asigurati ca dispuneti de suficienta lumina solara.

Achizitia unui teren nu trebuie facuta intr-o zi. Intrati pe Giscad.ro si o echipa de topografi profesionisti va indruma in alegerea unui receptor GNSS potrivit nevoilor dumneavoastra imobiliare.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
receptoare gnss, receptor gnss, receptor gnss


Comunicat publicat de: Happy Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Happy Advertising
Vezi profilul Happy Advertising