Drujbele, unelte necesare pentru gradini de vis

Mentinerea unei gradini in stare perfecta, este o activitate ce presupune mult timp, unelte de buna calitate si multa pasiune. Amenajarea rondurilor de flori, plantarea gazonului si mentinerea in stare perfecta a pomilor fructiferi sunt doar cateva dintre operatunile ce trebuie realizate cu sarguinta atat in anotimpul de primavara cat si la sfarsit de toamna.

Cand vine vorba de realizarea lucrarilor pentru ingrijirea de pomi fructiferi si arbusti decorativi, se  impune achizitionarea unor unelte speciale, care ajuta la mentinerea acestora in stare perfecta. Pomii fructiferi, bine intretinuti, asigura rod sanataos, de calitate si au aspect impecabil pentru mai mult timp.

Uneltele speciale ce trebuie folosite pentru toaletare pomilor din gradina sunt: drujbe bune, masini de tuns iarba, foarfece bypass si  foarfece tip nicovala.

Drujbele sunt acele dispozitive care permit realizare confortabila a unor operatiuni de taiere si toaletare in gradini. Trunchiurile copacilor, sunt mai usor taiate, resturile uscate corect indepartate. Cele mai bune drujbe sunt cele potrivite tipului de gradina: in cele mari, cu soiuri viguroase se pomi, sunt recomandate modele de drujbe cu carburant, mai puternice si mai durabile; in gradinile cu arbusti si pomi mai putin vigurosi pot fi folosite drujbe  electrice, mai fiabile si mai ergonomice.

Caracteristici drujbe bune pentru gradini mici

Specialistii recomanda achizitionarea unor drujbe ergonomice, pentru gradinile mici, ce necesita taieri mai rare. Cele mai fiabile dintre modele sunt cele alimentate cu acumulatori, care ofera autonomie de lucru suficienta, pentru realizarea confortabila a taierilor.

Puterea este importanta, o drujba hobby, vine dotata cu un motor mai putin puternic, insa este foarte eficiente in activitatile lejere de gradinarit, pentru ca este mai usoara, ergonomica, si mai conforabila in timpul manevrarii.

Marca, este un alt aspect de care trebuie tinut sema cand vine vorba de unelte de gradina. Dispozitiele  ce au nume cu reputatie, trebuie luate in considerare, inaintea celor necunoscute, realizate in statele din orient. Drujbele de firma vin cu o anumita garantie a calitatii. Acest fapt se poate observa de la prima atingere, in materialele de buna calitate cu finisaje impecabile care ofera senzatie placuta in timpul folosirii.

Lungimea lamei este o alta caracteristica de care trebuie tinut seama. Anumite modele vin cu lama scurta, de 25 cm, altele sunt dotate cu lama de 45 cm. Cele din urma sunt mai potrivite pentru utilizari intense, deci pentru gradini de dimensiuni mari.

Modul de pornire. Trebuie mentionat ca in prezent, pe piata sunt disponibile drijbe cu pornire tip sfoara si ferasraie cu pornire electrica. Cele din urma sunt mai usor de utilizat si mai confortabile, deci sunt mai eficinte in gradinile mici, si pot fi manevrate mai confortabil de amatori.Cuvinte cheie:
drujbe, amenajare gradina


Comunicat publicat de: Agentia Rocadia (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Rocadia

Sfaturi de care sa tii cont atunci cand cumperi machiaj profesional

Beauty One Shop iti ofera toate sfaturile de care ai nevoie pentru momentul in care pornesti in cautare de machiaj profesional si produse cosmetice de…

Cum se trateaza corect cicatricile

Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: cu creme pentru operatii. Cicatricile au nevoie de tratament doar cand sunt dureroase sau inestetice. Ele nu pot fi…

Ce diferentiaza cafeaua proaspat prajita de cafeaua standard?

E dimineata si tot ce va doriti este sa simtiti mirosul placut si imbietor de cafea proaspat prajita Contego. Este mirosul cel mai placut, atunci…

Ceasuri de mana originale – accesorii de lux si nu numai

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au urmat vremurile, inventand pentru aceasta o varietate de moduri, printre care, ceasuri de mana. Pana la urma, stiind ca…

SEO - componenta care asigura succesul unui business online

Tehnicile SEO au scopul de crestere a unui site sau a unei pagini web in motoarele de cautare, dar in acelasi timp sporesc notorietatea si…
Vezi profilul Agentia Rocadia