Drujbele, unelte necesare pentru gradini de vis

Mentinerea unei gradini in stare perfecta, este o activitate ce presupune mult timp, unelte de buna calitate si multa pasiune. Amenajarea rondurilor de flori, plantarea gazonului si mentinerea in stare perfecta a pomilor fructiferi sunt doar cateva dintre operatunile ce trebuie realizate cu sarguinta atat in anotimpul de primavara cat si la sfarsit de toamna.

Cand vine vorba de realizarea lucrarilor pentru ingrijirea de pomi fructiferi si arbusti decorativi, se  impune achizitionarea unor unelte speciale, care ajuta la mentinerea acestora in stare perfecta. Pomii fructiferi, bine intretinuti, asigura rod sanataos, de calitate si au aspect impecabil pentru mai mult timp.

Uneltele speciale ce trebuie folosite pentru toaletare pomilor din gradina sunt: drujbe bune, masini de tuns iarba, foarfece bypass si  foarfece tip nicovala.

Drujbele sunt acele dispozitive care permit realizare confortabila a unor operatiuni de taiere si toaletare in gradini. Trunchiurile copacilor, sunt mai usor taiate, resturile uscate corect indepartate. Cele mai bune drujbe sunt cele potrivite tipului de gradina: in cele mari, cu soiuri viguroase se pomi, sunt recomandate modele de drujbe cu carburant, mai puternice si mai durabile; in gradinile cu arbusti si pomi mai putin vigurosi pot fi folosite drujbe  electrice, mai fiabile si mai ergonomice.

Caracteristici drujbe bune pentru gradini mici

Specialistii recomanda achizitionarea unor drujbe ergonomice, pentru gradinile mici, ce necesita taieri mai rare. Cele mai fiabile dintre modele sunt cele alimentate cu acumulatori, care ofera autonomie de lucru suficienta, pentru realizarea confortabila a taierilor.

Puterea este importanta, o drujba hobby, vine dotata cu un motor mai putin puternic, insa este foarte eficiente in activitatile lejere de gradinarit, pentru ca este mai usoara, ergonomica, si mai conforabila in timpul manevrarii.

Marca, este un alt aspect de care trebuie tinut sema cand vine vorba de unelte de gradina. Dispozitiele  ce au nume cu reputatie, trebuie luate in considerare, inaintea celor necunoscute, realizate in statele din orient. Drujbele de firma vin cu o anumita garantie a calitatii. Acest fapt se poate observa de la prima atingere, in materialele de buna calitate cu finisaje impecabile care ofera senzatie placuta in timpul folosirii.

Lungimea lamei este o alta caracteristica de care trebuie tinut seama. Anumite modele vin cu lama scurta, de 25 cm, altele sunt dotate cu lama de 45 cm. Cele din urma sunt mai potrivite pentru utilizari intense, deci pentru gradini de dimensiuni mari.

Modul de pornire. Trebuie mentionat ca in prezent, pe piata sunt disponibile drijbe cu pornire tip sfoara si ferasraie cu pornire electrica. Cele din urma sunt mai usor de utilizat si mai confortabile, deci sunt mai eficinte in gradinile mici, si pot fi manevrate mai confortabil de amatori.Cuvinte cheie:
drujbe, amenajare gradina


Comunicat publicat de: Agentia Rocadia (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Rocadia

WePack.ro - cel mai complex portal de ambalaje de unica folosinta

Wepack a anuntat lansarea celui mai mare portal din Romnania, dedicat produselor de ambalare de unica folosinta. In paginile acestui mega magazin pot fi gasite…

Servicii esentiale care te ajuta in mediul online

Dezvoltarea unei afaceri in mediul online este o adevarata provocare, pentru cei mai multi dintre antreprenori. Toate detaliile sunt importante cand vine vorba de dezvoltare…

Cursele de transport Romania-Germania cu microbuzul, in topul preferintelor romanilor

Nu este niciun secret ca Germania este o destinastie turistica extrem de apreciata se romani. Aceasta tara este una intens tranzitata de persoanele care realizeaza…

Platformele online si dezmembrarile in Romania

De cate ori nu ai cautat o piesa auto anume si raspunsul celor de la service-ul auto sau a magazinelor care comercializeaza piese auto a…

Tinuta de birou din aceasta toamna

Imaginea pe care o afisam este de multe ori decisiva pentru succesul nostru. De aceea tinuta trebuie sa fie mereu impecabila si sa ne faca…
Vezi profilul Agentia Rocadia