Cum să descurci iţele încurcate. În favoarea ta cu un avocat de drept penal din Bucuresti

Cum să descurci iţele încurcate. În favoarea ta cu un avocat de drept penal din Bucuresti

Un proces penal poatre fi extrem de complex, pe de o parte pentru că subiecţii proesului penal sunt mulţi, de la organele de cercetare penală, procurorul, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară şi instanţa judecătorescă, iar pe de alta pentru că situaţiile pot fi dificile şi controversate şi pot antrena foarte multe etape până la finalizarea sa.

Dar indiferent de faza în care te afli şi de caliatatea în care te prezinţi, vei avea nevoie de un avocat de drept penal pentru a-l finaliza.Iar dacă vrei să te asiguri că finalizarea este în favoarea ta, atunci poţi apela la specialiştii în drept penal din Bucuresti de pe avocat-musat.ro. Oricât de complex s-ar putea dovedi procesul tău, aceştia vor şti cum să îi dea de capăt.

 Avocaţi specializaţi în drept penal pentru un deznodământ pozitiv

Orice proces penal implică trei faze: urmărirea penală, camera preliminară, judecata şi executarea pedepsei.

Şi chiar dacă acestea nu par multe la număr, procedurile şi fazele pe care le impun la rândul lor, pot fi deopotrivă numeroase şi extrem de complexe. Strângerea de probe, confruntarea lor şi tot ce mai implică o astfel de judecată poate fi un proces extrem de stufos şi cu o dinamică imprevizibilă care are, cu necesitate, nevoie de o persoană calificată care să ştie cum să gestioneze toate implicaţiile, de orice ordin ar fi ele. Şi în oricare etapă ar apărea.

Urmărire penală, prima fază a oricărui proces penal, începe în urma unei sesizării şi are ca scop strângerea de probe necesare pentru a se putea dovedi că este vorba despre o infracţiune şi pentru a se putea identifica persoana care a comis-o. În cea de-a doua fază a procesului penal, adică în cea a camerei preliminare pot fi efectuate acţiuni precum cea a restituirii cauzei la parchet sau dispunerea începerii judecăţii.

Camera preliminară este un filtru între urmărirea penală şi judecată. Adică între prima fază a procesului şi ultima sa fază. Din acest motiv, în cadrul aceste etape nu se pot da sentinţe precum condamnarea, renunţarea la aplicare pedepsei, amânarea pedepsei, achitarea sau încetarea procesului penal. Acestea nu se dau decât în cadrul celei de a treia şi ultime etape, etapa judecării. Acesta este punctul terminus al procesului penal şi totodată momentul în care se dovedeşte vinovăţia sau nevinovăţia inculpatului. Însă această etapă poate implica nenumărate răstrurnări de situaţie.

Ultima etapă a unui proces penal, anume judecata presupune şi ea, la rândul ei, etape distincte care trebuie parcurse pentru a se ajunge la un verdict final. Cercetarea judecătorească, dezbaterile, deliberarea instanţei şi pronunţarea unei hotărâri sunt etape nu numai indispensabile procesului de judecată, dar şi etape care se pot lungi mult mai mult decât s-a prevăzut iniţial. Tocmai pentru că în această fază pot avea loc răsturnări de situaţii imposibil de aniticipat.

În timpul judecării se pot propune probe noi, care nu au fost propuse iniţial, se pot administra probe sau se poate renunţa la probe. Iar acestea vor influenţa, cu siguranţă, deznodământul procesului. În bine sau în rău. Şi cum, cu siguranţă, deznodământul pe care ţi-l doreşti este unul pozitiv, atunci alegerea unui avocat profesionist, tenace, abil şi combativ care să ştie cum să descurce iţele în favoarea ta trebuie să fie absolut obligatorie. Adică alegerea avocaţilor de drept penal din Bucureşti pe care îi găseşti pe avocat-musat.ro.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
avocat drept penal bucuresti, avocat drept penal


Comunicat publicat de: Happy Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Happy Advertising
Vezi profilul Happy Advertising