Cu ce se ocupa medicul hematolog si de ce are nevoie de un analizor hematologie

Hematologia este o ramaura extrem de importanta din medicina. Tehnologia a adus pentru acest domeniu o multime de analizoare profesionale, care pot in mai putin de 1 minut sa analizeze o proba. Vezi mai multe detalii!

Hematologia se ocupa de studierea si tratarea mai multor afectiuni ale sangelui sau aflate la nivelul organelor implicate in hematopoieza. Toate aceste diagnostice pot fi puse doar cu ajutorul unui analizor hematologie, care sa masoare anumiti parametri in sangele recoltat si care sa ofere medicului anumite valori, cu scopul de a il ghida in determinarea unui diagnostic si propunerea unui tratament.

Care sunt cele mai comune analize facute cu un analizor hematologie

Un analizor hematologie are rolul de a ajuta la depistarea la timp a anumitor afectiuni si boli ale sangelui si ale organelor implicate in productia acestuia. Bolile hematologice sunt grupate in doua ramuri mari si anume cele maligne si cele benigne.

Pentru depistarea celor doua se foloseste alaturi de alte tehnici si un analizor hematologie. Afectiunile benigne sunt cele care necesita tratament de lunga durata si o atentie si urmarire pe perioade lungi de timp.

Deoarece afectiunile maligne au evolutie rapida si pot aparea din senin, in momentul in care pacientul considera ca de fapt nu are nicio problema, este necesar ca testele hematologice sa fie facute cu un analizor de hematologie de foarte buna calitate, astfel incat rezultatele sa iasa rapid si sa fie foarte precise, pentru ca si tratamentul impus sa fie gasit imediat. Sunt anumite afectiuni cum ar fi leucemia acuta, care pot fi fatale atunci cand tratamentul este amanat.

O alta ramura importanta in care se foloseste un analizor hematologie este hematologia oncologica, care are rolul de a studia bolile maligne cum ar fi lecemia acuta, sinromul mielodispazic, limfomul sau sindroamele miloproliferative, alaturi de multe analize.

Medicul imunolog foloseste un analizor hematologie si toate cunostintele sale pentru a diagnostica si trata toate aceste afectiuni ale sangelui, mai grave sau mai putin grave, astfel incat pacientul sa isi recupereze starea de sanatate.

Achizionarea unui analizor de hematologie

Pentru achizionarea oricarui echipamente medical este indicat sa cauti distribuitorii autorizati. Acestia sunt cei care detin un larg portofoliu de produse medicale, din care poti alege cu usurinta analizorul de hematologie ideal pentru activitatile curente, dar si cei care ofera garantie pentru toate aceste echipamente medicale.

In ceea ce priveste costurile majoritatea furnizorilor autorizatori de aparatura medicala nu ofera clientilor o lista de preturi prestabilita, acestea se pot afla dar prin contact direct si ofertare. Asadar vrei sa afli o lista de preturi pentru un analizor de hematologie, este indicat sa iei legatura cu furnizorii achizionati si sa le oferi toate detaliile de care au nevoie pentru ati recomanda echipamentul corespunzator activitatilor tale.

analizor hematologie, analizor hematologie pret, analizor hematologie preturi, analizor de hematologie

Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

Ce inseamna serviciile DDD oferite de firmele din Cluj Napoca ?

Acronimul DDD vine de la serviciile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie. Vezi ce presupun aceste servicii si de ce sunt importante.

Ochelari de gaming - pareri, review, pret, cumpara

Ochelarii de gaming sunt niste produse benefice pentru orice persoana care utilizeaza zilnic calculatorul, laptopul, tableta, tv sau chiar telefonul. Vezi mai multe detalii!

De ce laboratoarele de analize au nevoie de un analizor automat imunologie

Analizoarele reprezinta o componenta importanta in orice unitate spitaliceasca, deoarece sunt capabile sa ofere rezultate rapid. Vezi mai multe detalii.

Totul despre serviciile de dezinsectie si deratizare

Pentru ca in mass media au aparut o multime de stiri cu lucrari de dezinsectie si deratizare executate necorespunzator, am realizat o lista a celor…

Care sunt cele mai bune practici de kinetoterapie – exercitii pentru coloana

Kinetoterapia este considerata cea mai benefica tehnica din recuperarea medicala. Vezi care este aplicabilitatea kinetoterapiei in exercitiile pentru coloana!
Vezi profilul Digiteria