Ce trebuie sa stie cei care vor sa isi infiinteze o ferma cu bani europeni?

In economia de astazi, foarte multi aleg varianta de a creste animale initial doar pentru consum propriu, in timp, ajungand chiar sa detina o mica ferma care sa le asigure si un venit suplimentar.
Pentru a ajunge la posibilitatea de a se mandri cu o ferma profitabila, un studiu recent a identificat 5 pasi importanti pe care cei pasionati de viata la tara ar trebui sa ii cunoasca pentru a sti ce implica o astfel de activitate.

Astfel, pentru a se bucura de finantare europeana in ceea ce priveste planul de infiintare al unei ferme, solicitantul trebuie sa cunoasca anumite criterii conform carora se va stabili ulterior daca poate sau nu sa faca o astfel de investitie.

Iata ce trebuie sa cunoasca cei care isi doresc sa obtina finantare europeana:

Pe langa faptul ca viitorii fermieri trebuie sa apartina categoriei de varsta de pana in 40 de ani, acestora li se mai cere ca, in anul dinaintea depunerii proiectului de finantare, sa fi lucrat cel putin jumatate din timpul lor intr-o ferma, fie a lor, fie a altora. Asadar, experienta in domeniu este necesara.

Totusi, mai jos, se afla cele mai importante aspecte de care trebuie sa tina cont viitorii fermieri:

  1. Un viitor fermier ar trebui sa detina deja cateva cunostinte de baza in ceea ce priveste activitatea desfasurata intr-o ferma atunci cand apeleaza la finantarea europeana. Acesta este si motivul pentru care li se cere o minima experienta de lucru atunci cand isi doresc sa obtina o finantare europeana. Totusi, ca sa fie considerati eligibili, acestia trebuie sa detina sau macar sa cunoasca aparatura de specialitate de care au nevoie pentru a-si desfasura activitatea in conditii optima de munca. De exemplu, un viitor fermier trebuie sa cunoasca functia unui tocator pentru resturi vegetale, disponibil chiar AICI, de la FermierulAfacerist. In plus, trebuie sa stie ca exista tocatoare pentru resturi vegetale tip moara, dar si tocator pentru vegetale cu 5 functii.
  2. Sunt foarte importante cursurile de calificare in primii 3 ani de la primirea sprijinului financiar. Astfel, un viitor fermier de succes va fi nevoit sa urmeze cursuri de specializare pe teme precum managementul exploatatiei agricole, protectia mediului, agricultura ecologica, dar si contabilitatea fermei.
  3. Cei care apeleaza la sprijin financiar trebuie sa aiba stabilit un plan de afaceri care sa ii sustina in acest demers. Pe scurt, planul ar trebui sa includa cele mai importante detalii privind ferma preluata, o descriere a celor mai importante investitii si programe de formare profesionala, precum si cateva argumente conform carora ferma va fi viabila din punct de vedere economic.
  4. Tinerii care apeleaza la finantarea europeana trebuie sa stie ca aceasta nu acopera decat achizitionarea echipamentelor si realizarea constructiei in sine. Asadar, achizitia animalelor, taxa pe valoare adaugata, comisioanele bancare si costurile operationale intra in categoria costurilor neeligibile, care vor fi suportate de fermier, ori de imprumuturile bancare.
  5. Intocmirea dosarului trebuie sa includa cateva documente, fara de care finantarea europeana nu poate fi realizata. Astfel, printre cele mai importante acte se afla documentul APIA de inscriere in registrul fermelor, actele de proprietate asupra terenului, nota de constatare privind echipamentele, dar si declaratia privind angajamentul de cofinantare.

Iata 5 lucruri esentiale de care viitorii fermieri sa tina cont atunci cand si-au propus sa obtina un venit care sa le permita sa se ocupe de o ferma profitabila pe viitor.

Mare atentie insa de varsta si de pregatirea pe care ar trebui sa o ai ca sa poti sa pui pe picioare o ferma frumoasa!Cuvinte cheie:
tocator resturi vegetale, tocatoare resturi vegetale pret


Comunicat publicat de: Aserti (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Aserti

Cele mai ciudate 9 fobii ale copiilor

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 196
Chiar daca nu ai descoperit inca, cel mai probabil si tu ai o fobie, o teama irationala in prezenta sau anticiparea intalnirii cu un anumit…

Treburile casnice - de cine ar trebui facute?

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 148
De-a lungul istoriei s-a incetatenit ideea cum ca numai femeile dintr-o gospodarie se ocupa de treburile casnice, de treburile casei constand in spalat, curatenie si…

Fermierii pot beneficia de subventii in valoare de 15.000 de euro. Afla cine poate obtine finantarea!

Anul acesta, romanii care detin o afacere la inceput de drum in agricultura, au sansa de a-si dezvolta proiectul, cu ajutorul sprijinului oferit de Programul…

Sezonul estival cuprinde rafturile magazinelor cu 3 luni mai devreme

Daca ofertele pentru Sarbatorile de iarna incep in noiembrie, ofertele pentru Ziua Indragostitilor, in ianuarie, este lesne de inteles de ce ofertele pentru sezonul estival…

9 din 10 tineri au cel putin o pereche de tenisi

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 401
In zilele noastre nu este deloc neobisnuit sa vezi pe cineva purtand o pereche de tenisi cand se imbraca cu un costum sau o rochie.…
Vezi profilul Aserti