Care sunt cele mai bune practici de kinetoterapie – exercitii pentru coloana

Kinetoterapia este considerata cea mai benefica tehnica din recuperarea medicala. Vezi care este aplicabilitatea kinetoterapiei in exercitiile pentru coloana!

Domeniul kinetoterapie exercitii pentru coloana se refera la tehnicile pentru intretinerea coloanei vertebrale si pentru corectura posturii corpului dar si pentru recuperarea medicala in cazul cifozei, lordozei, scoliozei si spondilozei cervicale.

Kinetoterapie – exercitii pentru coloana recomandate

In departamentul kinetoterapie exercitii pentru coloana exista anumite tehnici care fac referire la intretinerea optima a coloanei vertebrale si care au rolul de a corecta postura corpului dar si de a ajuta la recuperari medicale in cauzl cifozei, si a altor probleme. Aceste exercitii pentru coloana recomandate in kinetoterapie au rol informativ si sunt orientative, insa ele trebuie facute cu ajutorul unui specialist si cu asistenta unui kinetoterapeut.

Programul Williams alaturi de cele trei faze pe care le are este orientat pe baza starii generale a pacientului. In perioada foarte acuta, unele dintre cele mai importante obiective sunt reprezentate de postura corpului in pozitii care sa impiedice durerea sau care sa o amelioreze. Relaxarea generala si modul in care muschii se contracta sunt vizate de tehnicile de kinetoterapie cu exercitii pentru coloana.

In perioada subacuta, sunt facute exercitii din faza 1 a programului de recuperare astfel incat trunghiul inferior sa fie mobilizat. Toate aceste exercitii sunt reprezentate de tehnici pentru remobilizarea coloanei in zona lombara, pentru bascularea bazinului si pentru intinderea muschilor paravertebrali.

Cele mai importante exercitii pentru coloana sunt cele care determina mobilitatea si ajuta la eliminarea durerii. Primul exercitiu este cel in care pacientul intins pe spate si cu genunchii indoiti, lasa usor picioarele pe podea in pozitie intinsa si relaxata. Aceasta tehnica se va repeta de cinci ori in scopul de a promova flexibilitatea lombara si flexibilitatea zonei ischiogambierilor – muschii posteriori ai coapselor.

Un alt exercitiu este cel in care persoana intinsa pe spate indoaie si relaxeaza genunchii incet pana cand picioarele sunt din nou intinse pe podea.

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
kinetoterapie, kinetoterapie exercitii coloana, cabinet kinetoterapie, kinetoterapie bucuresti


Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

Cu ce se ocupa medicul hematolog si de ce are nevoie de un analizor hematologie

Hematologia este o ramaura extrem de importanta din medicina. Tehnologia a adus pentru acest domeniu o multime de analizoare profesionale, care pot in mai putin…

Avantajele colaborarii cu firme de aparatura medicala din Romania

Piata de aparatura medicala de specialitate a crescut foarte mult si acum gasim cele mai performante echipamente chiar la noi in tara. Avantajele sunt nenumarate,…

Combaterea rozatoarelor prin intermediul firmelor DDD

Soarecii si Sobolanii sau intr-un cuvant rozatoarele sunt raspunzatoare pentru multe daune atat materiale, dar si daune aspura sanatatea oamenilor. Combatearea acestora poate fi o…

De ce sa apelezi la o firma de dezinsectie autorizata

Firmele de dezinsectie autorizate aduc numeroase beneficii, inclus beneficii care tin de eficienta si rapiditate. Vezi mai multe detalii!

Masaj prenatal pentru relaxarea femeii gravide

Masajul in perioada de sarcina aduce numeroase beneficii si va face ca sarcina sa fie una mult mai usoara. Afla mai multe detalii!
Vezi profilul Digiteria