Aveti nevoie sa mergeti la un cabinet de ORL? In gasiti pe cel mai bune la Romgermed in Bucuresti

Nasul, gatul si urechile noastre sunt mai mereu neglijate. De cele mai multe ori, singura atentie pe care le-o oferim este cea estetica: o chirurgie plastica sau un cercel, fie el in nas sau in ureche.
Otorinolaringologia este denumirea medicala pentru urechi, nas si gat, iar prescurtarea o gasim in orice cabinet de ORL.

Cabinet ORL la Romgermed in Bucuresti

Nasul, gatul si urechile au o portiune interna si una externa, de aceea, consultul de specialitate implica observarea ambelor portiuni, motiv pentru care specialistul este dotat cu o oglinda ca si sursa de lumina pe cap, sisteme optice, cu ajutorul carora vede zonele ascunse. Chiar daca echipamentul cabinetului ORL de la Romgermed pare inspaimantator, sa stiti ca niciuna dintre manevrele care au loc la o consultatie ORL nu este dureroasa.

In general, cele mai frecvente prezentari la cabinetul de ORL de la Romgermed sunt otitele, intalnite cel mai des la copii si tulburarile de auzi, intalnite foarte des la adulti.

Otitele pot fi de doua feluri:

  1. Otite externe – atunci cand acestea afecteaza conductul auditiv extern
  2. Otite medii – atunci cand afecteaza

cabinet orl romgermed

Specialistii ORL sustin ca otitele medii netratate la timp pot duce la pierderea auzului!

  • Tulburarile auzului

Exista foarte multe tipuri de surditate. Surditatea de transmisie care are ca si cauza un obstacol in calea transmiterii sunetului, datorata unui dop de ceara sau a unei disfunctii temporare a trompei Eustachio.
Surditatea de receptie senzoriala are drept cauza distrugerea celuleor responsabile de receptionarea sunetului. Aceasta situatie poate aparea dupa expunerea prelungita la sunete cu intensitate foarte mare.
Aceasta surditate nu poate fi tratata medicamentos sau chirurgical, dar poate fi prevenita sau oprita in evolutie.

  • Dopul de cerumen

Acesta se formeaza din secretiil produse in partea exterioara a conductului auditiv, conduc auditi care la cei mai multi oameni are o capacitate foarte buna de autocuratare. Dopul de ceara se produce din cauza metodelor necorespunzatoare de a curata urechea.
Indepartarea lui se face numai la un cabinet ORL profesional, prin irigatii cu apa la temperatura corpului. Irigatiile pot fi facut numai in condtiile in care membrana timpanica nu este perforata, iar dupa irigatie, urechea trebuie uscata foarte bine, pentru a nu favoriza aparitia unei otite externe.

  • Otita externa

Te doare urechea si ai o secretie purulenta si o senzatie de mancarime? De regula asa se manifesta otita externa. Otita externa se poate trata foarte rapid prin picaturile otice cu antibiotic, cate cinci-zece picaturi de trei-patru ori pe zi si prin toaletarea urechii pentru ca lucrurile sa se rezolve in cateva zile.

  • Otita medie acuta

Este o infectie bacteriana a urechii medii, favorizata, de obicei, de o viroza respiratorie. Ea apare mai frecvent la copii. Adultii care au mai suferit de otite medii capata o sensibilitate si pot repeta boala.
Tratamentul instituit rapid cu antibiotice si decongestionante nazale permite vindecarea afectiunii. Daca tratamentul nu este instituit la timp este posibila bombarea si spargerea membranei timpanice, cu instalarea unei secretii purulente.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
orl, cabinet orl, cabinet orl bucuresti, clinica orl, clinica orl bucuresti


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Oportunitatile oferite de un curs de auditor extern

Un curs de auditor extern este ideal pentru cei ce sunt pasionati de domeniul GDPR.

Gasesti platbanda de calitate inalta la Mesteru Manole

Platbanda este un material metalurgic utilizat drept element component in realizarea confectiilor metalice.

Mi-am achizitionat primele lenjerii Pucioasa. Cum le ingrijesc?

Daca in trecut lenjeriile reprezentau strict ceva ce tine de protectie, astazi unele lenjerii, printre care si aceste lenjerii pucioasa sunt o necesitate.

Mesteru Manole va invata cum sa alegeti cea mai potrivita cada de baie

Avand in vedere ca o cada de baie va ofera un plus de relaxare, dar si de comoditate, alegerea unui model potrivit este esentiala. Multe…

Polistirenul extrudat este cea mai eficienta solutie pentru izolarea casei

Polistirenul extrudat este unul dintre cele mai eficiente si utilizate materiale pentru izolarea casei datorita durabilitatii ridicate pe care acest material o are. Fiabilitatea pe…
Vezi profilul Suits Advertising