Asigurarea privată de sănătate MediHelp Internațional acoperă costurile asociate îmbolnăvirii cu COVID-19

Asigurarea privată de sănătate MediHelp Internațional, oferită în parteneriat cu Generali Global Health, nu suferă modificări ale acoperirii în situația îmbolnăvirii cu Coronavirus, deși pandemiile sunt considerate excluderi de către asiguratori. Toate persoanele care au o astfel de asigurare și au nevoie de îngrijiri medicale speciale pot folosi polița de asigurare, iar costurile aferente tratamentelor vor fi rambursate.

Indiferent dacă se află pe teritoriul României sau în alte țări, toate persoanele care dețin o asigurăre privată de sănătate cu acoperire internațională accesată prin intermediul MediHelp Internațional pot să beneficieze de investigații medicale și tratament, acestea fiind acoperite de către asigurator.

În contextul în care nu există încă un tratament pentru infecția cu noul coronavirus, asigurarea de sănătate MediHelp va acoperi costurile vaccinurilor împotriva gripei, deși nu au un efect dovedit împotriva COVID-19. Același principiu va fi aplicat în momentul descoperii unui vaccin împotriva noului coronavirus, costurile acestuia fiind acoperite în situația în care polița de asigurare prevede astfel de beneficii. Testarea împotriva COVID-19 nu este inclusă în polița de asigurare, dar în situația în care pacientul prezintă simptome gripale, costurile pentru diagnosticare și tratament pot fi acoperite conform beneficiilor alese de pacient la încheierea poliței MediHelp Internațional. De asemenea, asigurații MediHelp vor putea cere îngrijire de urgență în situațiile specifice în care polița lor de asigurare prevede un astfel de beneficiu.

Este clar că un număr mare de cazuri cu Coronavirus va îngreuna și mai mult sistemele naționale de sănătate slabe, dar acest lucru se poate întâmpla oriunde în lume. Astfel, se poate ajunge în situația în care afecțiuni minore nu vor mai putea fi tratate în instituțiile medicale publice din cauza suprasolicitării și a finanțării slabe, depășite de consecințele virusului. Planul de asigurare pentru care plătiți reprezintă o posibilă formă de protecție împotriva unui sistem național de sănătate care nu mai poate face față. Cu toate acestea, declarația poate fi contestată, colapsul total al sistemului medical neputând fi suportat de niciun plan de asigurare” afirmă SIR Zahal Levy, Președintele MediHelp Internațional.

De asemenea, este important de menționat faptul că serviciile de ambulanță și transfer aerian pot fi folosite doar în cazul unei probleme medicale. Acestea nu pot fi folosite doar pentru simpla evacuare dintr-o zonă afectată de COVID-19. Evacuarea aeriană se va face doar în funcție de prevederile locale, acest lucru având impact asupra deciziilor de transfer către o altă unitate medicală.

Așa numitul Coronavirus este o mutație care încă poate evolua, într-un proces continuu. Aceasta este una dintre provocările cu care se confruntă cei care sunt aproape să creeze un vaccin eficient. Până când reușesc, faceți ceea ce sunteți îndrumați, chiar dacă „măsurile de protecție” sună de parcă o persoană ar încerca să se apere cu o foaie de hârtie A4 împotriva unei arme de vânătoare. Sfatul nostru este să adoptați măsuri serioase de igienă personală și să evitați contactul apropiat cu persoanele potențial infectate sau cu persoanele despre care știți că s-au întors din țări precum China sau nordul Italiei. Cu toate acestea, luați aceste măsuri raționale și de bun simț, nu într-o manieră plină de panică, adaugă SIR Zahal Levy, Președintele MediHelp Internațional.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
asigurare de sanatate privata, asigurare medicala internationala, COVID-19, coronavirus, asigurare MediHelp


Comunicat publicat de: Nomade Communication (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Nomade Communication

Alukönigstahl – 25 de ani de excelență în România

Alukönigstahl, lider pe piața sistemelor din aluminiu și oțel, împlinește 25 de ani de performanță și inovație în România.

Supreme Council of European Business și Camera de Comerț Româno-Britanică au organizat primul eveniment online comun

Supreme Council of European Business (SCEB) și Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC) au organizat primul eveniment comun al acestui an, în mediul online. Data de…

Prin intermediul MediHelp Internațional ai noi oportunități de diagnosticare la distanță

În ultimii ani, domeniul medical a devenit tot mai dinamic, oferind pacienților șansa de a beneficia de oportunități inovatoare de diagnosticare și tratament. Evoluția și…

Nomade Communication deschide un nou birou în Bulgaria

Nomade Communication își extinde portofoliul de clienți în afara țării și deschide un nou birou în Plovdiv, Bulgaria.

Supreme Council of European Business a organizat evenimentul „Business & Competitive Intelligence”

Supreme Council of European Business a organizat în data de 31 ianuarie 2020 primul eveniment de afaceri din acest an, la Grand Hotel Continental. Întâlnirea…
Vezi profilul Nomade Communication