Ziua lui Brâncuși, în oglindă

Pe 19 februarie celebrăm 145 de la nașterea lui Constantin Brâncuși, la expoziția Mirrors of Brâncuși, găzduită de Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR). Pentru a-l sărbători pe marele sculptor, Fundația Art Production organizează un tur ghidat gratuit al proiectului multimedia.

Turul va avea loc la ora 12:00 și va fi susținut de Silvana Dulamă-Popa, curatorul Mirrors of Brâncuși și de Ilina Schileru, curator de proiecte speciale la MNȚR. Participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre proiectul Mirrors of Brâncuși, despre cum a fost conceput, dar și despre elemente esențiale din viața marelui sculptor și despre cum a ajuns Brâncuși să fie numit „inventatorul sculpturii moderne”.

„Am gândit această întâlnire ca pe o celebrare a lui Brâncuși, o modalitate prin care să serbăm alături de public această zi specială. Vrem să pornim o conversație cu publicul despre Brâncuși, despre ceea ce a însemnat el pentru noi și despre cum putem duce mai departe moștenirea lui.”, a declarat Silvana Dulamă-Popa, curator.

Mirrors of Brâncuși dorește să lase oamenilor o amprentă mai puternică și mai concretă asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepte și definiții, mai apropiate de esența omului și sculptorului.

Abordând noi tehnologii și reinterpretând opere cunoscute și mai puțin cunoscute ale artistului, expoziția este o prezentare dinamică a unor întâmplări din viața lui Brâncuși, relațiile sale cu personalități ale vremii, precum și trăsături de caracter despre care se vorbește prea puțin. La finalul experienței, vizitatorul va reuși să capteze informația, dar și noi concepte despre sculptor.

Expoziția multimedia Mirorrs of Brâncuși are loc la Muzeul Național al Țăranului Român între 11 și 24 februarie și poate fi vizitată de marți până duminică între orele 10:00 – 18:00.

Mirrors of Brâncuși este un proiect organizat de Fundația Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Christian Westblink, cu sprijinul JTI și al Muzeul Național al Țăranului Român.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Mirrors of Brancusi, Fundatia Art Production, Muzeul National al Taranului Roman, Programul RO-CULTURA Roman, Roman


Comunicat publicat de: Fundatia ART PRODUCTION (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Fundatia ART PRODUCTION

Conferința online - L'Om Gigi: Linii_Trasee_Semne_Sensuri

Joi, 29 aprilie 2021, de Ziua Internațională a Dansului, vă invităm să luați parte la Conferința online – L’Om Gigi: Linii_Trasee_Semne_Sensuri.

Mirrors of Brâncuși sau reinterpretarea marelui sculptor în limbaj contemporan

Mirrors of Brâncuși este un proiect organizat de Fundația Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Christian Westblink, cu sprijinul JTI și al…

Mirrors of Brâncuși, un proiect multimedia dedicat sculptorului român

București, 2021. În perioada 10 – 24 februarie are loc la Muzeul Național al Țăranului Român expoziția multimedia Mirrors of Brâncuși, un proiect care urmărește…

Radicalismul dăunează grav artei și culturii

„Lăsați-ne să organizăm în continuare evenimente în România!” După mai multe luni în care teatrele și cinematografele au fost închise, iar zeci de evenimente anulate,…

De Ziua dansului, JTI vă invită la film, pe TIFF Unlimited

De Ziua internațională a dansului, miercuri, 29 aprilie, ora 21:00, JTI vă invită la un film cu și despre dans, pe platforma online TIFF Unlimited.
Vezi profilul Fundatia ART PRODUCTION