Women’s Tennis Charity Tour ReadyPlay”, Ediția III, 2021

Pe 8 mai 2021, la Power Tenis Club Otopeni s-a desfășurat cea de a III-a ediție a Turneului de tenis pentru doamne și domnișoare – Women’s Tennis Charity Tour ReadyPlay.

Evenimentul a fost organizat cu scopul generării de donații pentru terapia copiilor și adolescenților din Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul, de atragere a femeilor, în general, și a mamelor, în special, în activități sportive pentru regăsirea stării de relaxare și bunăvoie, dar și pentru exemplul inedit de determinare, competitivitate și generozitate oferit propriilor copii, si, nu în ultimul rând, de celebrare a tenisului feminin românesc.

Turneul de anul acesta s-a putut realizat datorită implicării și dăruirii doamnelor și domnișoarelor sportive amatoare și profesioniste care au dăruit din timpul lor cauzei copiilor cu autism, precum și mulțumită generozității sponosorilor Power Tenis Club Otopeni, Douglas Cosmetics, Editura Frontiera, World Class România, Decathlon Romania, APA DIN NOY, Păpuşezia Tachi și a domnului fotograf Gabriel Stanciu.

Turneul a fost inițiat în 2018 de către doamna Mihaela Rizea, mama unei copil cu autism din Centrul Învingem Autismul. Dumneaei a pus turneul de tenis, simbolic, sub “Ordinul Linguriței”, adus în constiința și în sufletul nostru de către scriitorul Amos Oz: “Cred că, atunci când asistați la o catastrofă – o explozie, să zicem –, există doar trei opțiuni principale. Prima: să o luați la goană cât vă țin picioarele (…) A treia: să aduceți o galeată cu apă și să o aruncați peste foc, si daca nu aveti galeata sa aduceti un pahar, si daca nu aveți pahar să aduceți o lingurită – tot omul are o linguriță. Da, știu că o linguriță e mică, iar focul e imens, dar suntem milioane de oameni, și fiecare are o linguriță…” (Cum să lecuiești un fanatic, Amos Oz).

Anul acesta fundraiserii evenimentului au adunat “cu lingurița” aproape 50.000 RON pentru terapia copiilor si adolescenților cu autism din Centrul de de zi de recuperare Învingem Autismul.  Proiectul poate fi citit integral aici: https://invingemautismul.galantom.ro/projects/view?id=1336

Despre Asociatia Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul este o organizație nonprofit, apolitică și fără scop religios ce a fost înființată în anul 2009.

Asociația are misiunea de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială.  Dorim să le oferim șanse egale de afirmare și autodeterminare și să îi ajutăm să își construiască o viață cât mai independentă.

Asociația a suplimentat şedințele de terapie cu mii de ore gratuite, timp de 8 ani, pentru 80 de copii şi adolescenți cu autism, cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Anul acesta asociația susține parțial terapia pentru 20 de copii și integral terapia a 3 copii provenind din familii vulnerabile.

www.invingemautismul.ro

https://www.facebook.com/InvingemAutismul

Puteți deveni prieteni ai copiilor cu autism, sprinijind terapia lor, printr-un SMS cu textul AUTISM la 8844.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
autism, tenis, voluntariat


Comunicat publicat de: Asociatia Invingem Autismul (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Asociatia Invingem Autismul

POVESTE DESPRE AUTISM EDITIA I, 2021

63 de copii au participat la prima ediție a concursului „Poveste despre autism”. Tema primei ediții – „Toți copiii știu să zboare. Chiar și copiii…
Vezi profilul Asociatia Invingem Autismul