Titlurile Executorii: Cine poate efectua activitatile de operare in Registrul National de Publicitate Mobiliara. Noul serviciu online RNPM

Titlurile executorii valabil incheiate intre parti pot fi puse in executare doar in conditiile in care au fost inscrise in Registrul National de Publicitate Mobiliara (RNPM).

Potrivit Legii 196/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 297/2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara, ”Inscrisurile sub semnatura privata care, potrivit legii, sunt valabil incheiate si au caracter de titlu executoriu, pot fi puse in executare numai sub conditia inscrierii in Registru.” Legea 196/2020 aduce modificari majore Legii RNPM, in special in ceea ce priveste atributiile, organizarea operatorilor autorizati sa realizeze inregistrari in RNPM, actualizarea taxelor colectate de stat din activitatea de publicitate mobiliara.

Cine are dreptul de efectua activitatile de operare in Registrul National de Publicitate Mobiliara

Dreptul de a inscrie titluri executorii in RNPM il au doar operatorii autorizati de Ministerul Justitiei, precum si agentii imputerniciti de operator sa efectueze direct activitati de operare in registru – potrivit reglementarilor legii. Agentii autorizati RNPM furnizeaza servicii de inscriere in RNPM a formularelor de aviz si ofera consultanta specializata cu privire la materia RNPM. Pentru cei care doresc sa acceseze online acest serviciu si sa scape de bataia de cap a deplasarilor, exista un furnizor care ofera serviciul online de inscriere in RNPM – Registrul National de Publicitate Mobiliara – a formularelor de aviz specific privind publicitatea titlurilor executorii. Formularul pentru inscrierea titlurilor executorii in RNPM va fi semnat utilizand o semnatura electronica calificata (certificat digital calificat). Pentru inscrierea in RNPM a unor volume ridicate de formulare de aviz puteti accesa un serviciu ce de centralizare si externalizare a inscrierilor RNPM.

Servicii asistenta RNPM

Printre cele mai importante servicii RNPM se numara: informarea completa privind formalitatile legale in materia RNPM si consultanta in domeniu; indrumarea clientilor privind completarea corecta a formularelor de aviz si a cererilor tipizate specifice activitatii Registrului National de Publicitate Mobiliara; redactarea si completarea formularelor de aviz si a cererilor tipizate specifice activitatii RNPM.

Noile tarife RNPM

Incepand din luna noiembrie 2020 au intrat in vigoare noile valori ale taxelor RNPM. Noile taxe RNPM se refera la serviciile de inscriere RNPM pentru urmatoarele tipuri de avize de inscriere si documente eliberate / emise: avize de ipoteca mobiliara, avize specifice, avize de fiducie, avize de ipoteca – creante securizate, avize de ipoteca – obligatiuni ipotecare, eliberare si emitere documente RNPM (copii certificate ale inscrierilor RNPM, certificat cautare RNPM, certificat autovehicul RNPM, certificat ipotecar RNPM, grup avize RNPM).

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
rnpm, Registrul Național de Publicitate Mobiliară


Comunicat publicat de: Online Business Solutions (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Online Business Solutions

Vacantele la mare in apartamente inchiriate: Cum a luat avant acest tip de cazare si in Romania

In ultimii ani, tot mai multi oameni aleg sa-si petreaca vacantele la mare si la munte in apartamente si garsoniere inchiriate in regim hotelier.

”Am fost prins cu alcoolemie la volan”: Ce este de făcut în această situație

Conducerea sub influența alcoolului se sancționează cu amendă sau prin întocmirea unui dosar penal, în funcție de cantitatea de alcool consumată.

Setul de cutite perfect ascutite - unul din secretele bucatarilor de top, profesionsti sau amatori

Bucatarii profesionisti dar si cei de acasa se bazeaza pe seturile lor de cutite pentru a lucra repede, eficient si cu un risc cat mai…

Escapada la Mogosoaia cu bicicleta tandem

Sambata dimineata. Soare stralucitor si vreme buna. Sunt putine locuri mai potrivite in care ai putea sa te afli acum decat pe Domeniul Mogosoaia, pe…

A fost publicat ghidul ideilor de marketing online post-izolare

Am intrat cu totii intr-o noua perioada, unica in istoria Romaniei moderne. Dupa izolarea la domiciliu din lunile de primavara, restrictiile au inceput sa se…
Vezi profilul Online Business Solutions