Sfaturi pentru amenajarea unei hale industriale cu ventilatoare industriale

Indiferent de tipul sau domeniul de activitate al unei afaceri, o hala industriala are nevoie de un sistem de exhaustare cu ventilator industrial..

Indiferent de tipul sau domeniul de activitate al unei afaceri, o hala industriala are nevoie de un sistem de exhaustare cu ventilator industrial, fie pentru procesul de productie, fie pentru depozitare, ori chiar pentru desfasurarea celor doua activitati in acelasi spatiu.

Amenajarea unei astfel de hale reprezinta o operatiune importanta, mai ales ca se urmareste o reducere a costurilor si eficientizarea activitatii. Cu toate ca aceasta operatiune nu necesita o investitie foarte mare, in tehnologii sofisticate, este esential sa se tina cont de o serie de sfaturi cu ajutorul carora se vor obtine rezultatele scontate. Aceste sfaturi sunt urmatoarele:

  1. Alocarea unui spatiu optim pentru primire

Adesea, din dorinta de a avea mai mult spatiu pentru depozitare, antreprenorii aloca un spatiu mic pentru zona de primire a marfurilor. Acestia trebuie sa tina cont insa de faptul ca una dintre functiile principale ale unei hale este aceea de a asigura un flux usor si continuu de marfa – de la primire, le depozitare si livrare – astfel ca este important ca aceasta sa fie impartita in minim 3 zone, fiecare cu rolul ei.

Cum in zona de primire marfa se desfasoara o serie de activitati precum inventarierea, controlul calitatii, etichetarea, impartirea pe categorii ori inspectarea produselor, acesta trebuie sa fie suficient de mare cat sa permita o desfasurare eficienta a acestora.

  1. Separarea zonelor de primire si livrare

Un alt aspect de care trebuie sa tina cont antreprenorii este alocarea unor zone separate activitatilor de primire si livrare marfa. In acest fel este evitata aparitia unor confuzii sau greseli cu privire la destinatia marfii.

  1. Este nevoie de un spatiu suficient pentru echipamente

Orice hala de depozitare presupune existenta unor echipamente de transport, care au rolul de a usura si eficientiza procesele. De aceea, antreprenorii trebuie sa lase suficient spatiu pentru ca acestea sa aiba suficient loc pentru a circula si manevra marfa in siguranta.

  1. Asigurarea unei aerisiri eficiente

Ventilatia este esentiala in orice spatiu, mai ales intr-o hala industriala, rolul unor ventilatoare industriale fiind acela de a asigura angajatilor un climat favorabil atat din punct de vedere al temperaturii, cat si din punct de vedere al calitatii aerului, mai ales in cazul unor activitati ce presupun eliminarea in aer a unor cantitati mari de praf sau substante chimice.

Prin urmare este necesar ca antreprenorii sa aleaga un sistem de ventilatie potrivit nevoilor halei detinute, fie ca este vorba despre ventilatoare axiale, ventilatoare centrifugale sau ventilatoare inclinate pe spate.

  1. Asigurarea ca exista spatiu pentru extindere si dezvoltare

Orice antreprenor, indiferent de natura afacerii sale, isi doreste ca aceasta sa prospere si sa se dezvolte. Tocmai de aceea se recomanda ca atunci cand se ia decizia de a se investi in achizitionarea sau construirea unei hale industriale,  spatiul ales sa permita extinderea acestuia. Un plan de inventar pentru urmatorii 5 pana la 10 ani poate contribui la o estimare a modului in care afacerea va evolua, permitand astfel pregatirea pentru situatia in care antreprenorii vor fi  nevoiti sa isi extinda operatinile sau sa isi mareasca volumul de productie.Cuvinte cheie:
hale industriale


Comunicat publicat de: Pro Intersoft 2010 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Pro Intersoft 2010

Casutele din lemn, visul copilariei pentru copii si adulti

Casutele din lemn sunt visul oricarui copil, mic sau mare, a adultilor care au ramasa din copilarie cu acest vis frumos.

De ce este atat de greu sa te muti fara ajutorul unei firme specializate?

Provocarile mutarii unei locuinte sau a unui birou dintr-o locatie in alta necesita mult timp si efort, consuma energie in organizarea tuturor etapelor si sunt…

Alegerea corecta a cartuselor pentru imprimante – informatii de are trebuie sa tina cont utilizatorii

Orice utilizator al unei imprimante se loveste cel putin o data in viata de necesitatea alegerii unui cartus pentru imprimanta.

Cand si cum sa decorezi un brad artificial

Pomul de Craciun este elementul emblematic al serbarilor de la sfarsitul anului. Acesta aduce farmec si magie acasa si ii face si pe tineri si…

Cum poti avea parte de o promovare SEO mai eficienta

Promovarea SEO implica foarte multa munca si determinare.
Vezi profilul Pro Intersoft 2010