Setul de cutite perfect ascutite - unul din secretele bucatarilor de top, profesionsti sau amatori

Bucatarii profesionisti dar si cei de acasa se bazeaza pe seturile lor de cutite pentru a lucra repede, eficient si cu un risc cat mai mic de lovire. Indiferent de valoarea cu care au fost achizitionate cutitele, acesta trebuie sa fie perfect ascutite pentru a fi cu adevarat un ajutor de nepretuit in bucatarie. Cine nu a ascutit macar odata cutitele frecandu-le unul de altul, in graba? Efectul de ascutire prin acest procedeu este de scurta durata si deterioreaza rapid lamele.

Cutite perfect ascutite?

Vrand-nevrand, orice cutit isi pierde ascutirea la un moment dat. Chiar si cele mai scumpe cutite folosite cu grija de maestrii bucatari tot isi vor toci lama in cele din urma. Ce te faci atunci cand unul sau mai multe cutite din setul din bucatarie nu mai taie asa cum ar trebui? Cum obtii un ascutit cutite profesional cu ajutorul caruia cutitele sa taie poate mai bine ca la inceput?

Doua variante sunt aparent la indemana: sa iti ascuti singur cutitele folosind diverse instrumente disponibile sau sa arunci cutitele si sa cumpere altele noi. Aceste solutii vin cu probleme de productivitate, eficienta si costuri.

Ascutirea unui cutit folosind mijloacele rudimentare disponibile acasa nu iti poate oferii ascutimea dorita. Ascutirea unui cutit inseamna de fapt eliminarea unui strat de material pentru a face lama din nou subtire. O ascutire prea brutala iti va face cutitul sa taie dar va deteriora lama astfel incat nu va fi posibila o noua ascutire. Daca este bine ascutit, un cutit poate suporta acest procedeu de peste 20 de ori. O ascutire brutala face ca mai mult de doua – trei ascutiri sa nu fie posibile. Mai este si varianta cumpararii de noi cutite atunci cand lama celor existente s-a tocit. Dar este ca si cum arunci masina atunci cand ai ramas fara benzina in rezervor.

Ascutire la atelier

Cea mai buna varianta este sa apelezi la un atelier de ascutire. Trimiti instrumentele prin curier, specialistii certificati ai atelierului se ocupa de ele si apoi le primesti inapoi tot prin curier. Durata totala a serviciului depinde in special de viteza cu care se misca curierii. Atelierele performante lucreaza de pe o zi pe alta, ceea ce este foarte convenabil.

Bucatarii care utilizeaza cutite bine ascutite sunt mai productivi in activitatea lor, lucreaza mai repede, iar feliile taiate de ei arata perfect in farfurie. Un alt beneficiu observat in activitatea bucatarilor cu lama cutitelor perfect ascutita este ca scade cantitatea de mancare aruncata. Cu un cutit tocit, creste riscul ca feliile de fructe sau legume sa se storceasca la taiere.Cuvinte cheie:
ascutit cutite profesional, ascutire cutite


Comunicat publicat de: Online Business Solutions (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Online Business Solutions

Vacantele la mare in apartamente inchiriate: Cum a luat avant acest tip de cazare si in Romania

In ultimii ani, tot mai multi oameni aleg sa-si petreaca vacantele la mare si la munte in apartamente si garsoniere inchiriate in regim hotelier.

”Am fost prins cu alcoolemie la volan”: Ce este de făcut în această situație

Conducerea sub influența alcoolului se sancționează cu amendă sau prin întocmirea unui dosar penal, în funcție de cantitatea de alcool consumată.

Escapada la Mogosoaia cu bicicleta tandem

Sambata dimineata. Soare stralucitor si vreme buna. Sunt putine locuri mai potrivite in care ai putea sa te afli acum decat pe Domeniul Mogosoaia, pe…

Titlurile Executorii: Cine poate efectua activitatile de operare in Registrul National de Publicitate Mobiliara. Noul serviciu online RNPM

Titlurile executorii valabil incheiate intre parti pot fi puse in executare doar in conditiile in care au fost inscrise in Registrul National de Publicitate Mobiliara…

A fost publicat ghidul ideilor de marketing online post-izolare

Am intrat cu totii intr-o noua perioada, unica in istoria Romaniei moderne. Dupa izolarea la domiciliu din lunile de primavara, restrictiile au inceput sa se…
Vezi profilul Online Business Solutions