Școala de Afaceri ASEBUSS și Universitatea Româno-Americană, primul consorțiu educațional privat din România, bazat pe modelul American

Singurul concept de ȋnvățământ facultate-master-MBA din România, bazat pe modelul american, care ȋși propune să crească noi generații de manageri și antreprenori bine pregătiți, este disponibil ȋn piață, din anul 2021. Școala de Afaceri ASEBUSS și Universitatea Româno-Americană au semnat un parteneriat pe termen lung, pentru a-și consolida activitatea academică și de cercetare, atât pe plan intern, cât și internațional.

Cele două instituții funcționează pe modelul educațional american, iar programele pe care acestea le administrează sunt complementare – MBA și Executive MBA, respectiv licență și master. 

,,ASEBUSS este prima și cea mai mare Școală de Afaceri din România, cu două universități americane de tradiție partenere, Kennesaw State University, Atlanta și Washburn University, Kansas, iar URA este prima universitate din România care promovează valorile educaționale ale învăţământului superior american. Avem o experiență ȋndelungată, de aproape trei decenii ȋn piața românească de profil și numeroase principii comune, astfel că acest parteneriat a venit cumva firesc. Cei peste 1.500 de alumni, manageri și antreprenori de succes, care fac parte din comunitatea ASEBUSS, pot contribui, ȋn calitate de speakeri, la evenimentele sau cursurile adresate studenților de la master sau licență și le pot deveni chiar mentori. Ȋn același timp, absolvenții URA care vor să urmeze un MBA la noi vin deja cu o bază care îi va ajuta să se adapteze mai repede și mai bine programelor noastre”, spune Prof. Dr. Ovidiu Dȋmbean-Creta, Rectorul Școlii de Afaceri ASEBUSS. 

,,Universitatea Româno-Americană consideră că piața educațională din România începe să câștige în maturitate, iar asocierile de acest fel, între entități academice cu un nivel reputațional remarcabil, sunt o rezultantă firească și benefică pentru întregul sistem, nu doar pentru instituțiile implicate. Complementaritatea activităților și valorile comune ce definesc instituțiile noastre ne-au adus împreună și am convingerea că vor fi percepute ca avantaje suplimentare atât de către societate, în general, cât și de către cei 2600 de studenți curenți sau cei peste 48.000 de absolvenți ai universității noastre. Deschiderea internațională și apropierea de mediul de afaceri sunt doar două dintre atributele definitorii ale instituțiilor noastre, iar sinergia creată prin intermediul acestui parteneriat va asigura beneficii pe termen lung, ambelor entități, dar și angajatorilor care vor ști că regăsesc aici un pol de recrutare și formare consolidat”, completează Prof. Univ. Dr. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.

 

Profesorii Școlii de Afaceri ASEBUSS, practicieni cu experiență ȋn domeniile lor de activitate, vor colabora cu colegii de la URA, ȋn beneficiul studenților și al cursanților ambelor instituții. De asemenea, va exista o colaborare strânsă ȋn activitatea de cercetare și a conferințelor științifice, iar rezultatele vor fi implementate pentru a avea un impact pozitiv asupra activității practice a ASEBUSS și URA. 

ASEBUSS și URA oferă câte două burse integrale de studii, ȋn 2021

Cu ocazia semnării acestui parteneriat, ASEBUSS oferă absolvenților URA două burse integrale, ȋn valoare de 10.500 euro fiecare, ȋn programul MBA Antreprenorial, precum și burse parțiale, dedicate ȋn special antreprenorilor. Bursele sunt adresate candidaților cu experiență profesională și interes pentru dezvoltarea gândirii antreprenoriale, ȋntr-o perioadă plină de provocări pentru mediul de afaceri. 

La rândul său, Universitatea Româno-Americană, alături de bursele de studii integrale pe bază de performanță, pentru 20% dintre studenții proprii, oferă două burse de studii, la alegere, la oricare dintre programele de studii universitare de licență cu predare în limba română sau engleză, pentru absolvenții ASEBUSS interesați de o a doua specializare la nivel de licență.

***************************************************************************** *ASEBUSS este primul furnizor de programe EMBA româno-americane din România, cu activitate pe piața serviciilor de business education ȋncă din 1993.  În prezent, derulează două programe – Executive MBA și Entrepreneurial MBA, ambele în parteneriat cu universități americane de prestigiu. ASEBUSS are cea mai mare comunitate de alumni din România – peste 1.500 de manageri și antreprenori. Absolvenții ASEBUSS conduc companii mari din domenii precum farma, retail, producție, bancar sau IT.

*Universitatea Româno-Americană este instituţie de învăţământ superior fondată în anul 1991, având drept scop promovarea valorilor educaţionale ale învăţământului superior american pe fondul bogatelor tradiţii ale învăţământului românesc. Universitatea Româno-Americană are șapte facultăți, care oferă 35 de programe de licență și masterat, inclusiv de tip dual-degree, acestea fiind organizate în parteneriat cu universități americane și europene. Cele peste 200 de universități internaționale partenere asigură o deschidere remarcabilă pentru studenți și creează oportunitățile necesare pentru schimburile reciproce de cadre didactice și studenți.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
ASEBUSS, Scoala de afaceri ASEBUSS, Universitatea Romano-Americana, consortiu educational


Comunicat publicat de: TUDOR COMMUNICATION SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de TUDOR COMMUNICATION SRL

IVECO, Nikola și OGE anunță intenția de a accelera implementarea infrastructurii de alimentare cu hidrogen

IVECO, Nikola și OGE au anunțat colaborarea în scopul stabilirii unei structuri comerciale a transportului de hidrogen, printr-o rețea de conducte, de la sursele de…

Transportatorii români economisesc până la 10.000 de euro anual din folosirea combustibililor alternativi

Transportatorii din România care folosesc camioane alimentate cu combustibili alternativi economisesc între 5.000 – 7.000 euro pe an, doar din reducerea taxelor de drum, aferente…

Un nou concept de beauty, investiție de 100.000 de euro

O antreprenoare de 24 de ani din București, Alexandra Vasile, a investit în plină pandemie 100.000 de euro într-o afacere inedită pe piața din România…

Un important furnizor de soluții software își consolidează echipa de management

SOFTONE Group, membru al grupului de investiții Olympia, anunță consolidarea echipei de management a companiei prin numirea lui Panos Martinis în funcția de Director Executiv.…

Cât au donat românii în pandemie: sumele direcționate către cazurile umanitare s-au triplat în ultimul an

Românii au devenit mai generoși în pandemie. În ultimul an, donațiile către cazuri umanitare aproape s-au triplat. Majoritatea preferă transferul bancar, urmat de plata online…
Vezi profilul TUDOR COMMUNICATION SRL