Săptămâna de lucru de 4 zile poate diminua sindromul de Burnout Postpandemic

Tot mai mulți angajați sunt afectați de epuizarea fizică și psihică acumulatã în pandemie, aratã un studiu recent realizat de cercetătorii de la Mental Health America (MHA) și Flexjobs*. Concluziile acestui raport și multe alte studii au determinat reevaluarea strategiilor referitoare la flexibilitatea programului de lucru, respectiv de reducerea numărului de zile lucrate săptămânal la 4.

Azi, mai mult ca niciodată, sănătatea (starea de bine) este prioritară pentru angajați, iar acest aspect nu mai este ignorat de către angajatori. Din ce în ce mai multe companii lansează strategii active de fidelizare a angajaților, deoarece se confruntă cu o fluctuație mare de personal în piață. Una dintre deciziile luate de multe dintre companiile naționale și internaționale este flexibilizarea programului, prin reducerea numărului de zile lucrate săptămânal, de la 5 la 4 zile.

„Măsura este bine venită pe piața muncii, companiile au nevoie să se concentreze pe starea de bine a angajaților pentru ca ei să performeze. Practic, ajută atât angajatorii, printr-o concentrare a atenției mai mare a angajaților și atingerea unui randament mai ridicat, cât și angajații, care vor avea mai mult timp liber. Angajatorii care se aliniază la noile tendințe vor fi lideri aplecați către nevoile angajaților lor și vor putea să recruteze mai ușor și să măreascã gradul de loializare”, a declarat Cristina Profeanu, Managing Partner și Specialist HR în cadrul agenției de recrutare cristinaprofeanu.ro.

Există, încă din 2019, Directiva UE 1158 privind asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată a părinţilor şi îngrijitorilor. Această directivă a introdus conceptul de „formule flexibile de lucru”, cu ajutorul cărora salariații să îşi poată adapta programul de lucru, inclusiv prin utilizarea formulelor de muncă la distanță, a programelor de muncă flexibile, sau a unor programe de muncă cu timp redus de lucru. Pe baza acestei directive, țări precum Islanda, Spania, Marea Britanie şi Japonia au testat programul de 4 zile pe săptămână și au fost mulțumite de rezultate. În majoritatea acestor țări, programul de lucru de 4 zile pe săptămâna a fost redus proporțional, de la 40 de ore lucrate săptămânal s-a ajuns la 32.

Studiu și proiect de lege pe piața din România

Pentru a se alinia la normele europene, România a înregistrat un proiect de lege care modifică Legea nr. 53/2003 din Codul Muncii. Astfel, a fost pusă în dezbatere problema săptămânii de lucru de patru zile, însă fără modificarea normei săptămânale. Adică programul de lucru va fi de luni până joi, 10 ore pe zi, în loc de 8 ore pe zi, iar vinerea zi liberă, ca parte din weekend-ul prelungit.

„Conform unui studiu realizat de noi, unii angajați sunt speriați de presiuni, alți angajatori sunt speriați că își pierd din productivitate, însă un lucru este cert: angajații pun accent pe flexibilitatea muncii. În România, 4 din 5 candidați care au apelat la această agenție de recrutare întreabă la interviu dacă jobul la care urmează să fie angajați are posibilitatea lucrului de acasă sau de flexibilitatea programului. 3 din 5 angajați s-au confruntat cu burnout la locul de muncă, iar extenuarea este principala cauză”, a concluzionat Cristina Profeanu, Managing Partner și Specialist HR în cadrul agenției de recrutare cristinaprofeanu.ro.

Conform unui studiu recent realizat de Mental Health America (MHA) și Flexjobs, referitor la nivelul de stres de la locul de muncă în perioada post-pandemică, pe un grup de 1500 de respondenți din varii domenii, a reieșit că 75% dintre angajați au experimentat epuizarea la locul de muncă actual, 91% dintre ei spun că stresul sau frustrarea le afectează calitatea muncii, iar 70% dintre profesioniști consideră că angajatorii lor nu fac suficient pentru a preveni sau atenua epuizarea.

Despre companie: Agenția de recrutare cristinaprofeanu.ro recrutează și selectează candidații în vederea angajării, oferă  coaching de carieră pentru candidații care vor reconversie profesională sau sunt la început de drum, organizează workshop-uri de comunicare specifică mediului de business.

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Cristina Profeanu, Managing Partner și Specialist HR, studiu, piața muncii, sănătate


Comunicat publicat de: TUDOR COMMUNICATION SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de TUDOR COMMUNICATION SRL

Experții vor să afle cum văd copiii școala pentru a crea meseriile viitorului și după nevoile lor

Un procent record de absolvenți de liceu au cerut recomandări pentru plecarea la studii în străinătate, la finalul acestui an școlar, motivând că nu ȋși…

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOCupcake își unesc forțele

Două dintre cele mai mari agenții de marketing online din România au fuzionat. MoLoSo Agency și SEOCupcake sunt specializate în oferirea de servicii PPC și…

5 pași siguri pentru vânzarea casei la cel mai bun preț

Fluctuațiile de pe piața imobiliară sunt descurajante pentru cei care vând o locuință. Însă o structură bine documentată, care să cuprindă un plan de vânzare,…

Tărâmul copiilor - Festival de joacă

În 2021, 1 copil din 3 s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și sprijin psiho-emțional, iar 4 din 10…

Vânzări record de cosmetice, în plină pandemie, pentru brandul românesc Cupio: 15 milioane de euro doar în 2021

Cupio, brandul românesc ce comercializează produse cosmetice profesionale se bucură de o popularitate tot mai mare, atât la nivel național, cât și internațional. Acesta a…
Vezi profilul TUDOR COMMUNICATION SRL