Record la pierderea în greutate în clinica Smart Nutrition - Un tânăr de 26 de ani a slăbit 80 de kilograme fără chirurgie bariatrică

Pentru persoanele care ajung să sufere de obezitate morbidă, chirurgia bariatrică pare a fi singura soluţie de a pierde kilogramele care le pun sănătatea în pericol. Însă povestea lui Ionuț, pacient al clinicii Smart Nutrition, este un exemplu că se poate și altfel. Cu perseverență, motivație și cu un program de nutriție adecvat, el a reușit să slăbească 80 de kilograme doar din alimentaţie, fără să apeleze la ajutorul chirurgului.

În vârstă de 26 de ani, Ionuţ Şandru s-a confruntat dintotdeauna cu probleme de greutate. Când a venit în clinica Smart Nutrition, în 2019, avea 176 de kg şi un indice de masă corporală (IMC) de 51,4, ce îl clasa în categoria de obezitate morbidă – afecţiune frecvent asociată cu complicaţii respiratorii, boli cardiovasculare, diabet zaharat şi chiar cancer. Consumul său zilnic era de circa 3.500 de calorii, provenite în mare parte din carbohidraţi.

„Simțeam că viața mea era influențată pe toate planurile de kilogramele în plus. Motivele pentru care mi-am dorit să scad în greutate au fost să îmi pot găsi haine în magazinele normale, să am o viață socială mai activă, să interacționez mai ușor cu diverse persoane și, de asemenea, să pot să mă implic mai mult în activități fizice”, afirmă Ionuț.  

Obezitatea tratată multidisciplinar, prin cele mai noi protocoale medicale

În clinică, Ionuţ a beneficiat de un tratament multidisciplinar, similar celor mai noi protocoale aplicate în Uniunea Europeană și în Statele Unite. Această abordare implică o echipă formată atât din medicul specialist în nutriţie, diabet şi boli metabolice, cât şi din pneumolog, endocrinolog, psiholog şi psihiatru, în funcţie de nevoile pacientului, pentru a crea fiecărui pacient un program personalizat de intervenție nutrițională.

Parcursul său spre noul stil de viață sănătos a început cu un jurnal alimentar, completat timp de o săptămână, cu ajutorul căruia nutriţionistul i-a analizat aportul de macro şi micronutrienţi din alimentaţie şi obiceiurile care au dus la creşterea în greutate.

A urmat o serie de investigaţii medicale, esenţiale medicului pentru a evalua efectele obezităţii asupra organismului şi numărul de calorii necesar pentru modificarea greutăţii. Cu echipamentele de ultimă generaţie disponibile în clinică, lui Ionuţ i s-au efectuat: analiza compoziţiei corporale, măsurarea ratei metabolice de repaus, precum şi o investigaţie a sindromului de apnee în somn, pe baza căreia medicul pneumolog cu competenţă în somnologie i-a recomandat tratamentul corespunzător.

După investigații și analiza nutrițională, medicul nutriționist i-a alcătuit ulterior un plan de nutriție personalizat, ținând cont de preferințele sale alimentare, programul zilnic și sursele de mâncare la îndemână, astfel încât pacientul să se încadreze în numărul de calorii calculat pentru scăderea în greutate.

„Mi-a fost foarte uşor să ţin dieta sub îndrumarea doctorului nutriționist, deoarece nu este ca una standard, ci practic e un regim alimentar sănătos, destul de permisiv. Este o alimentație bazată mai mult pe mâncare gătită, mi-a fost foarte uşor să găsesc produsele recomandate în orice restaurant sau supermarket. Practic la clinică înveţi cum să mănânci şi ştiind cum să îţi alegi alimentele, automat ai un regim sănătos, care te va ajuta să slăbeşti”, adaugă Ionuț.

Beneficiile aduse de scăderea în greutate

Scăderea în greutate a avut un impact pozitiv în toate aspectele vieţii sale. Primele bucurii au fost uimirea celor care îl cunosc, dar şi ușurința de a-şi găsi haine pe placul lui, în magazine, lucrul pe care şi-l dorea cel mai mult la începutul dietei. Pe plan profesional, noul aspect şi ţinuta elegantă l-au ajutat să avanseze la locul de muncă, pe o poziţie care implică şi deplasări de business. Schimbările nu s-au lăsat aşteptate nici în viaţa personală. Pierderea kilogramelor i-a oferit încrederea să înceapă o relaţie, iar de curând el şi partenera lui au făcut următorul pas şi s-au logodit.

„Să slăbeşti 75 de kilograme din alimentaţie nu este o excepţie, este ceva posibil, iar Ionuț este unul dintre pacienții noștri care ne-au dovedit că dacă îți dorești, îți poți atinge obiectivul. În clinica Smart Nutrition, pacienții au avantajul unei abordări multidisciplinare a obezității și problemelor de nutriție, care acoperă toate etapele implicate în alcătuirea unui program echilibrat și eficient de slăbit”, spune dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, doctor în medicină, certificat de Federația Mondială a Obezității.

Despre Smart Nutrition:

Smart Nutrition este o clinică medicală dotată cu echipamente performante, unde o echipă multidisciplinară de specialiști cu experiență și înaltă pregătire aplică un tratament personalizat pacienților cu probleme de alimentație și greutate, adulți și copii. Serviciile clinicii includ de la consultații de nutriție și diabet, analize și investigații de metabolism, la endocrinologie, pneumologie (inclusiv tratarea sindromului de apnee în somn), psihoterapie și consultații de psihiatrie. Pregătirea științifică de top a echipei asigurată prin titlurile de Doctor în Medicină și Nutriție și certificările internaționale în domeniu sunt garanții ale calității serviciilor medicale. La acestea se adaugă lucrările științifice publicate, studiile de cercetare și certificările oferite de Federația Mondială a Obezității.Comunicat publicat de: Ioana Dumitrescu (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Ioana Dumitrescu

FORTIM a asistat start up-ul de inovație Bob Concierge în procesul de relocare în clădirea One North Gate Pipera

FORTIM Trusted Advisors, companie românească, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate, a coordonat procesul de relocare pentru Bob Concierge, un start-up inovațional, care a…

Spitalul WPK din Viena a primit peste 950 pacienți români în primele 10 luni din 2021, în creştere cu 50%

Românii apelează într-un număr tot mai mare la serviciile medicale din Viena, alături de alți pacienți din Europa Centrală și de Sud-Est. Wiener Privatklinik, unul…

Înscrieri record pentru al doilea an la programul de EMBA organizat de WU la Bucureşti - 33 de manageri şi antreprenori înscrişi în promoţia 2021 - 2023

Al doilea an de înscrieri record la programul de Executive MBA organizat de WU la Bucureşti  Vârsta medie a studenţilor a crescut de la 36…

Doraly.ro desemnat cel mai bun marketplace al anului în cadrul Galei Premiilor E-Commerce (GPeC)

Doraly.ro, pionierul vânzării de tip angro în online-ul românesc, a câștigat marele premiu la categoria Supermarket, Mall, Marketplace în cadrul prestigioasei competiții din industria de  …

Doraly.ro asigură un stoc de peste 200.000 de produse pentru campania de Black Friday

București, 4.11.2021: În contextul problemelor în lanțurile de aprovizionare la nivel internațional, Doraly.ro, primul marketplace cu prețuri elastice din România, anunță un stoc record de…
Vezi profilul Ioana Dumitrescu