Peste 25.800 de liceeni și profesori din 81 de localități au urmat cursul de educație financiară ABCdar bancar, un program Junior Achievement România și Raiffeisen Bank

• 25.886 de elevi de liceu și profesorii lor s-au alăturat programului de educație financiară „Susțin educația financiară în comunitatea mea”.
• Participații au petrecut peste 61.300 de ore în cadrul cursului digital de educație financiară ABCdar bancar, disponibil gratuit prin intermediul platformei de e-learning JA Inspire™.
• 18 licee din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – vor primi finanțări pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță.

25.886 de elevi și profesori din 81 localități au participat în acest an la proiectul „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizat de Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank cu scopul de a oferi liceelor soluții pentru educația online: cursuri de educație financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare, acces gratuit la platforma de e-learning JA Inspire™ și posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță.

În cadrul proiectului, participanții au petrecut 61.325 de ore parcurgând resursele digitale interactive ABCdar bancar – conținuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare. Cursul ABCdar bancar este dezvoltat pe platforma internațională de e-learning JA Inspire™ și este accesibil utilizând orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.

Astfel, peste 9.000 dintre elevii participanți spun că prin ABCdar bancar au beneficiat de prima experiență de educație financiară.

Este un curs interesant și educativ, cu informații de actualitate, care m-au ajutat să înțeleg cum funcționează tranzacțiile bancare.  Fiind în clasa a XII-a, am avut nevoie de aceste lucruri pentru viitor! – spune unul dintre elevii participați.

18 licee[1] din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 36.500 de lei pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță. Elevi și reprezentați ai celor 18 licee, precum și voluntari și reprezentanți ai Raiffeisen Bank se vor reuni într-o festivitate online dedicată comunităților care încurajează educația financiară.

”Ne dorim o societate în care fiecare poate lua decizii financiare informate și chibzuite, iar pentru a ajunge acolo avem nevoie de educație financiară de la cele  mai mici vârste. Ne bucurăm să vedem interesul tot mai crescut al elevilor pentru cursurile noastre de educație financiară și ne propunem să ajungem în cât mai multe școli din România”, declară Corina Vasile, director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

Experiențele de educație financiară ABCdar bancar au fost completate de o serie de webinare desfășurate în perioada martie-iunie, la care au participat 27 de voluntari Raiffeisen Bank și 5.540 de elevi și profesori.

Proiectul „Susțin educația financiară în comunitatea mea” este, în acest an, la a patra ediție. Până acum, peste 80.500 de elevi liceeni au parcurs modulul ABCdar bancar în format digital interactiv, iar 29 de licee teoretice și tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și alte dotări.

 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.670 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial.

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,1 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.900 de angajați, 340 de agenții în toată țara, 750 de ATM-uri, 373 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de 24.000 de POS-uri.

Domeniul educației reprezintă principala direcție strategică de investiție comunitară a Raiffeisen Bank. Mai multe despre impactul economic, social și de mediu al companiei puteți citi în rapoartele anuale de sustenabilitate Raiffeisen Bank: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/rapoarte-anuale-csr.

[1] Colegiul Economic A.D. Xenopol (București), Liceul Profesia (București), Colegiul Național Pedagogic Ștefan Velovan (Craiova), Colegiul Național Decebal (Deva), Liceul Tehnologic Duiliu Zamfirescu (Dragalina), Colegiul Național Traian, (Drobeta-Turnu Severin), Colegiul Mihai Viteazul (Ineu), Liceul Teoretic Miron Costin (Pașcani), Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși (Pitești), Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (Ploiești), Colegiul Andronic Motrescu (Rădăuți), Colegiul Tehnic (Rădăuți), Colegiul Național Traian Lalescu (Reșița), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu Marmației), Colegiul Național Radu Greceanu (Slatina), Liceul Tehnologic Matei Basarab (Strehaia), Liceul Teoretic Filadelfia (Suceava), Colegiul Economic Ion Ghica (Târgoviște).

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
ABCdar bancar, e-learning, Susțin educația financiară în comunitatea mea, educație financiară, gestionarea bugetului personal, JA Inspire, Raiffeisen Bank, Junior Achievement România, JA Romania


Comunicat publicat de: Junior Achievement România (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Junior Achievement România

Programe și proiecte educaționale oferite gratuit școlilor de Junior Achievement România

• Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică și financiară, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa…

Junior Achievement și NN Group susțin o nouă inițiativă educațională europeană pentru tinerii din medii dezavantajate

Junior Achievement (JA) România implementează începând de anul acesta un nou proiect educațional, Economic Opportunities for All (Oportunități economice pentru toți), care se va derula…

Online sau în sala de clasă, a treia ediție a proiectului WiSTEM²D, cu peste 8.000 de elevi participanți

Cea de-a treia ediție a proiectului WiSTEM²D – Women in Science, Technology, Engineering, Mathematics, Manufacture and Design, implementat de Junior Achievement România, cu sprijinul Johnson…

Peste 600 de elevi din clase de specializare în domeniul silviculturii au participat la cea de-a doua ediție a proiectului „Managementul forestier”

Dezvoltată în cadrul parteneriatului educațional dintre Junior Achievement (JA) România și Ingka Investments România, cea de-a doua ediție a proiectului Managementul forestier a implicat în…

Job Incubator – competențe noi pentru job-uri noi

• prin acces la cursuri și calificări specifice și prin interacțiunea cu profesioniști, tinerii de peste 16 ani dezvoltă o serie de abilități și competențe…
Vezi profilul Junior Achievement România