Mituri despre implanturile dentare

Te-ai gândit că implantul dentar ar putea fi soluția potrivită și pentru problemele stomatologice pe care le ai, însă ceea ce ai auzit în jurul tău îți ridică anumite semne de întrebare? Este, într-adevăr, posibil să ai dubii cu privire la eficiența acestora dacă asculți părerile neavizate ale celor din jurul tău, însă informațiile specialistului te pot ajuta să iei cea mai bună decizie, în funcție de nevoile particulare pe care le ai.

Despre implanturile dentare se spun multe, însă nu toate sunt adevărate. Iată câteva dintre miturile care circulă cu privire la acest subiect sensibil mai ales pentru persoanele care se află în situații problematice cu dinții.

Implanturile dentare sunt extrem de dureroase

Un mare neadevăr pe care îl poate contesta atât orice pacient care a trecut printr-o astfel de intervenție, cât și orice specialist dintr-o clinică de stomatologie. Dacă ai trecut vreodată printr-o extracție de măsele, mai ales cazul măselelor de minte, află că aceasta este mult mai complicată și mai dureroasă decât operația de implant – mai ales ceea ce urmează după extracție.

Toate implanturile sunt la fel

Ca în cazul oricărui produs, folosit în orice domeniu, există diferențe în ceea ce privește nivelul calității. Nu numai că există implanturi dentare de diferite tipuri, dar și succesul operației poate fi diferit de la un caz la altul. Un implant, chiar de titan de ar fi, este inutil dacă nu are o bază bună, așadar rezistența unui implant dentar este strâns legată nu numai de calitatea materialului utilizat, ci de tot ceea ce implică procesul de implantare.

Un implant odată făcut te ține toată viața

Nici acest lucru nu este adevărat, din păcate. Ca și o proteză tradițională, nici implantul dentar nu este pe viață, ci acesta poate dura până la 30 de ani sau chiar mai mult, însă dacă nu îi oferi o îngrijire adecvată, durata de viață a acestuia poate scădea – îngrijirea adecvată se referă la folosirea aței dentare, a apei de gură speciale, la perierea cu grijă.

Implantul unui dinte este o operație de lungă durată

Greu de crezut pentru unii probabil, însă o operație de acest fel durează doar o oră sau chiar mai puțin. Există, într-adevăr, situații în care poate să dureze mai mult doar dacă este nevoie și de o extracție, în cazurile speciale.

Sfatul nostru este să ceri părerile celor avizați și să te orientezi în funcție de acestea. Doar medicii specialiști sunt în măsură să îți dea sfaturi cu adevărat utile pentru sănătatea ta și a danturii tale.

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
implant dentar, mituri


Comunicat publicat de: Marketing Tools Srl (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Marketing Tools Srl

Importanţa rapidităţii transportului coletelor în traiectoria afacerii tale

Realizezi produse de serie sau creezi obiecte unice, oricare ar fi portretul tău de antreprenor, este esenţial ca acesta să ajungă la publicul ţintă, pentru…

Campanii de promovare online - care sunt cele mai eficiente soluții

Vrei ca afacerea ta să se bucure de succes, ţi-ai propus ca serviciile şi produsele tale să ajungă la publicul ţintă, atunci este necesar să…

Gadget high-tech: ce idee de cadou să aleg?

Vrei să faci o surpriză unui prieten, unui membru al familiei sau unui coleg? Vrei să alegi un gadget high-tech fără să fii nevoit să…

Rucsac antifurt, o idee bună pentru școală?

Poate că ai mai văzut acele rucsacuri cu carapace de țestoasă.

Motocultorul, un echipament indispensabil din grădina ta

Pentru a întreține așa cum trebuie grădina, fără a depune însă prea multe eforturi, există unele echipamente indispensabile. Printre ele, se numără și motocultorul. Este…
Vezi profilul Marketing Tools Srl