Halloween boem la Castelul Kálnoky

Pe 28 octombrie, Castelul Kálnoky din Micloșoara (Covasna) se va transforma într-un personaj boem, fără a renunța la manierele sale aristocratice. 

Un eveniment inedit va avea loc pe 28 octombrie în inima unui sat transilvănean. Decorul este aristocratic -Castelul Kálnoky din Micloșoara, însă tema este  boemă: un concert de muzică țigănească autentică și un spectacol de dans se vor desfășura în pivnița castelului, special amenajată pentru evenimente. Oaspeții vor înfrunta astfel convențiile, îmbrăcându-se în stil boem, într-un spațiu de obicei formal.

Fostul conac de vânătoare are o istorie interesantă: a sfidat timpul și obstacolele acestuia în ultimii 400 de ani, dar cei 50 de ani de comunism au lăsat urme profunde. Castelul a renăscut anul acesta, după o reabilitare realizată cu fonduri în valoare de 1 milion de euro. Datorită acestei investiții, locul a fost salvat și amenajat pentru a prezenta stilul de viață și cultura aristocrată transilvăneană, în cadrul Muzeului Vieții Transilvănene -singurul muzeu de acest tip din România.

În seara de 28 octombrie, castelul-muzeu va fi „invadat” de oaspeți boemi care vor dovedi că un muzeu poate fi un spațiu perfect pentru Halloween. În această seară invitații vor ”lupta” nu atât cu spiritele rele, cât împotriva convențiilor, iar „arma” va fi muzica.

Evenimentul face parte din strategia muzeului de a funcționa ca spațiu multicultural, deschis diferitelor tipuri de evenimente culturale sau corporate.

Vizitarea muzeului este inclusă în prețul serii, iar pentru copii am pregătit un treasure hunt în parcul castelului, în după amiaza respectivă. Printre atracțiile muzeului se numără numeroase arme, instrumente muzicale, sticlărie, sobe spectaculoase și țesături originale. Camera Doamnei și Camera Contelui prezintă stilul de viață al familiilor aristocrate, în care rolurile erau bine împărțite: călătoriile și politica erau rezervate domnilor, în timp ce doamnele gestionau castelul, se ocupau de grădină și brodau. Muzeul este și o bijuterie arhitecturală și un simbol al Transilvaniei însăși, prin numeroasele influențe care au dat naștere unei construcții unice, fermecătoare, situate în mijlocul unui parc și al unei grădini renascentiste.

Cina și concertul vor avea loc în pivnița castelului, iar participanții vor putea câștiga la tombolă o noapte în demipensiune la Casele de oaspeți ale Prințului de Wales (în Valea Zălanului, Covasna).

 

Halloween Boem la Castelul Kálnoky

Preț pentru cină și spectacol: 260 lei /adult, 100 lei pentru copiii sub 14 ani

Pentru rezervări : evenimente.kalnoky@gmail.com până pe 22 octombrie

Dress code: BOEM. Stilul de viață boem este definit ca unul ca sfidează convențiile. Sunteți liberi să interpretați acest stil vestimentar cum doriți sau să vă inspirați din fotografii, respectând o minimă decență.
Muzeul Vieții Transilvănene

Castelul Kálnoky din Micloșoara (Covasna) a devenit Muzeu al Vieții Transilvănene în aprilie 2017. Atunci s-au încheiat reabilitarea și amenajarea sa, finanțate de Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European și Guvernul României, prin Programul PA16 / RO12 – “Conservarea și reabilitarea patrimoniului cultural și natural”. Fundația Kálnoky, în parteneriat cu INTBAU Scandinavia, au realizat această transformare spectaculoasă.

Castelul-muzeu este administrat de familia aristocrată transilvăneană Kálnoky, prin intermediul Fundației Kálnoky. Contele Tibor Kálnoky are propriile case de oaspeți în satul Micloșoara de mai mulți ani și a contribuit la punerea României rurale pe harta turismului internațional.  Pasiunea sa pentru natură și patrimoniul cultural l-au apropiat de Prințul de Wales,  iar proprietățile acestuia din Covasna sunt în grija sa.

Fundația Kálnoky sprijină dezvoltarea sustenabilă a Transilvaniei, încurajând comunitatea să conserve patrimoniul cultural și natural. Ea derulează, de asemenea, proiecte comunitare care au ca scop sprijinirea zonei.

 

Website: muzeulvietiitransilvanene.ro

Facebook: https://www.facebook.com/thekalnokycastle/

Instagram https://www.instagram.com/kalnokycastle/?hl=ro

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
eveniment, Halloween, seară boemă, concert, castel, muzeu, Transilvania


Comunicat publicat de: (click pentru a vizualiza profilul)

Database Error; SQL: SELECT DISTINCT `t`.* FROM `wp_pods_comunicat-de-presa` AS `t` LEFT JOIN `wp_podsrel` AS `rel_author` ON `rel_author`.`field_id` = 61 AND `rel_author`.`item_id` = `t`.`id` LEFT JOIN `wp_users` AS `author` ON `author`.`ID` = `rel_author`.`related_item_id` WHERE ( `author`.`id` = AND t.id 2388 AND validat = "da" ) ORDER BY `t`.`created` DESC, `t`.`titlu`, `t`.`id` LIMIT 0, 5; Response: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND t.id 2388 AND validat = "da" ) ...' at line 14