Editura Publisol lansează, la începutul lunii august, seria de autor Horia Tecuceanu

Pe 3 august, la chioșcuri și în librării fizice sau online va fi disponibil primul volum al colecției – Căpitanul Apostolescu anchetează.

Alături de Haralamb Zincă și Rodica Ojog-Brașoveanu, Horia Tecuceanu e un scriitor-legendă al perioadei de dinainte de 1989 și, până azi, unul dintre cei mai importanți autori români de cărți polițiste.

Horia Tecuceanu este creatorul unui personaj puternic, charismatic și deosebit de inteligent – căpitanul Apostolescu. Investigațiile acestui faimos anchetator – povestite cu un extraordinar talent și o exemplară stăpânire a stilului specific genului policier – ne țin cu sufletul la gură și ne fac să ne punem mintea la contribuție. Și, cum îi stă bine oricărui detectiv pasionat de munca sa, și căpitanul Apostolescu debordează de umor fin și de ironie plină de subtilitate, nefiind cu nimic mai prejos decât colegii lui celebri în întreaga lume – Hercule Poirot, Comisarul Maigret, Philip Marlowe sau Sherlock Holmes. Pe toți îi leagă pasiunea pentru dezlegarea enigmelor, o cunoaștere uluitoare a subtilităților ființei umane și logica imbatabilă – caracteristica oamenilor inteligenți care știu să facă deducții valide și să găsească rezolvări elegante pentru situații complexe. Însă, ceea ce e cel mai important, pe toți îi caracterizează fidelitatea de nezdruncinat față de valorile umane cele mai înalte – binele și justiția (echitatea) – în slujba cărora își pun toată energia și talentul.

Ca și în cazul romanelor lui Haralamb Zincă, cele scrise de Horia Tecuceanu sunt și foarte valoroase documente de epocă. Volumele acestor scriitor documentează literar diferite aspecte ale perioadei comuniste – uneori spunând adevărul, alteori falsificând lucrurile (cel mai probabil la presiunile cenzurii) – oferindu-ne o imagine destul de cuprinzătoare a unei epoci care, încet, încet, se estompează în memoria noastră. Tocmai de aceea, Editura Publisol a ales să publice aceste cărți fără să elimine nimic din ele și fără să le adapteze, considerând că astfel s-ar pierde elementul documentar al textelor.

Despre autor:

Horia Tecuceanu s-a născut la Iași, pe 30 mai 1929. După liceu, a lucrat ca lăcătuș și, între 1950 și 1951 a urmat cursurile unei școli militare de aviație. O perioadă a lucrat și ca economist.

A debutat în 1969 cu romanul Căpitanul Apostolescu anchetează, care a avut un mare succes de public, fiind bine receptat și de critica literară.

A continuat să scrie romane polițiste dezvoltându-și și rafinându-și personajul de-a lungul a peste cincisprezece volume.  A murit pe 2 noiembrie 1997, la București.

Seria de autor Horia Tecuceanu cuprinde următoarele volume:

 

 1. Căpitanul Apostolescu anchetează (1969)
 2. Căpitanul Apostolescu intervine (1971)
 3. Căpitanul Apostolescu și dubla enigmă (1972)
 4. Greșeala căpitanului Apostolescu (1973)
 5. Căpitanul Apostolescu și identificarea (1974)
 6. Surprizele căpitanului Apostolescu (1975)
 7. Obstinația căpitanului Apostolescu (1978)
 8. Căpitanul Apostolescu și piromanul (1979) + Acțiunea Anda (1979)
 9. Căpitanul Apostolescu și filiera (1981) + Colierul (1981)
 10. Căpitanul Apostolescu și cifrul D-237 (1983) + Revelionul (1983)
 11. Căpitanul Apostolescu și S.A. Frații & Co. (1986)
 12. Căpitanul Apostolescu și inamicul public nr. 1 (1990)
 13. Căpitanul Apostolescu și mobilul. Ancheta continuă (1991)
 14. Căpitanul Apostolescu și spionii (1991)
 15. Afacerea Samoilescu-Cozmici. Cadavrele ciopîrțite (1993)

 

De la mijlocul acestei veri, veți putea trăi la cote maxime aventura și suspansul în timpul investigațiilor conduse de faimosul Căpitan Apostolescu!

Volumele seriei de autor Horia Tecuceanu vor apărea cu frecvență săptămânală, începând cu 3 august, și se vor vinde la punctele de difuzare a presei, în librării și în magazinele de carte din toată țara.

Evident, doritorii le vor putea comanda și de pe internet, de pe magazinele online, dar și accesând siteul editurii, publisol.ro.

Editura Publisol

 Partener media – Radio Romania Cultural

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Ioana Marinescu (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Ioana Marinescu

Colier din argint personalizat cu nume - detaliul care complimentează orice piesă vestimentară

Colierul Nomine se integrează perfect în orice ținută, iar pentru stilul casual este acel detaliu care complimentează orice piesă vestimentară. Fiind un lanț minimalist, acesta…

TOMMY HILFIGER a lansat campania Toamnă 2021, “PASS THE MIC” , cu Yara Shahidi, Anthony Ramos, Jack Harlow, Wizkid, Kim Soo-Hyun and DJ Cassidy

Tommy Hilfiger anunță lansarea campaniei Toamnă 2021, “Pass the Mic”, cu Yara Shahidi, Anthony Ramos, Jack Harlow, Wizkid, Kim Soo-Hyun și DJ Cassidy.

Didactica Publishing House organizeaza primul Festival online de joaca si lectura: 10 ore de povești, teatru și experimente științifice

Peste 2.000 de titluri cu reduceri de 40-70%, 10 ore de povesti si momente de joaca – sunt surprizele primului Festival de joaca si lectura…

A fost lansat proiectul „Anca știe” - cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat miercuri, 15 septembrie, cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență…
Vezi profilul Ioana Marinescu