Demararea proiectului „UnionS II – Investitii integrate pentru capacitarea partenerilor sociali din domeniile sanatate/asistenta sociala", cod proiect 305001

SINDICATUL SANITAS COVASNA, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu UNIUNEA JUDEȚEANĂ SANITAS MUREȘ, implementează proiectul UnionS II – Investitii integrate pentru capacitarea partenerilor sociali din domeniile sanatate/asistenta sociala „, cod smis 305001.
Proiectul este finanțat din Fondul Social European Plus (FSE+) prin Programul Operațional Educație și Ocupare 2021 – 2027 și se desfășoară în perioada 01.02.2024 – 31.03.2026.
Obiectivul general al proiectului este corelat în mod direct cu obiectivul PEO ESO 4.2 care vizează modernizarea instituțiilor și a serviciilor pieței muncii pentru ca acestea să evalueze si să anticipeze necesitățile în materie de competențe, să asigure o asistență promptă și specializată și să sprijine corelarea cererii și a ofertei, tranzițiile și mobilitatea pe piața muncii.

Obiective specifice ale proiectului:

  • OS 1 Creșterea calității procesului decizional prin capacitarea partenerilor sociali din domeniul sanitar/asistență socială printr-o serie de intervenții integrate care cuprind operaționalizare/modernizare spații de lucru, pachet de servicii complementare, formare profesională specifică (formare certificată cât și formare non formală), etc.
  • OS 2 Consolidarea autonomiei de organizare și acțiune a partenerilor sociali și dezvoltarea capacității acestora de a deveni furnizori de servicii de asistență, consiliere și informare acordată membrilor prin intermediul conceptului “one stop shop” și respectiv a unui instrument digital inovator de tipul “e-caravana”.
  • OS 3 Imbunătățirea calității expertizei partenerilor sociali pentru a furniza servicii de calitate membrilor săi, precum și pentru a imbunătați implicarea efectivă a acestora în dialogul social printr-o serie de intervenții integrate.
  • OS 4 Consolidarea expertizei partenerilor sociali în acord cu tematicile europene și naționale cu care se operează în contextul SE si PEDS prin organizarea și implementarea unui Club de Dialog Social în contextul PEDS.
  • OS 5 Imbunătățirea managementului organizațional, a planificării strategice precum și optimizarea fluxurilor instituționale specifice partenerilor sociali, inclusiv digitalizarea activității partenerilor sociali prin intermediul unei platforme sindicale și a unui instrument de tip E-Caravana.
  • OS 6 Imbunătățirea calității expertizei partenerilor sociali pentru a furniza servicii de calitate membrilor săi, precum și pentru a imbunătăți implicarea efectivă a acestora în dialogul social printr-o serie de intervenții integrate care implică atât formare profesională acreditată cât și formare și instruire non formală pe mai multe paliere (instruiri, workshop-uri, evenimente de schimb de bune practici, etc.).
  • OS 7 Creșterea calității reprezentării de către partenerii sociali dar și alinierea agendei sindicale naționale la trendul european prin organizarea unui eveniment transnațional de tipul unui schimb de bune practici cu CFDT – La Confédération Française Démocratique du Travail din Franta.

Proiectul vizează un grup țintă total de 50 persoane, lideri sindicali/membri ai organizațiilor care fac parte din formula de parteneriat dar și nucleele sindicale din care fac partea aceștia și respectiv 8 organizații sindicale la nivel național din sectorul de negociere colectivă sănătate/asistență socială care nu au obținut finanțare în cadrul acestui apel și respectiv membrii acestora.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.481.333,57 lei din care 1.895.850,37 lei contribuția UE și 585.483,20 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional.

Principalele rezultate previzionate în cadrul proiectului sunt:

  • 1 analiză SWOT elaborată (cu identificarea serviciilor suport relevante pentru membri sindicali);
  • 2 parteneri sociali echipați/dotați cu echipamente relevante;
  • 10 parteneri sociali sprijiniți la nivel național (2 parteneri implicați în implementarea proiectului + 8 din toate regiunile de dezvoltare);
  • 50 de lideri sindicali recrutați în activitățile proiectului;
  • 10 organizații sindicale sprijinite la nivel național (din care 2 entități partener în proiect) – organizații sprijinite în perioada de implementare a proiectului în vederea consolidării dialogului social;
  • 1 aplicație/platformă operaționalizată și utilizată de liderii sindicali/membri;
  • 1 centru unic de tip „One-Stop-Shop” operaționalizat;
  • 20 de seminarii organizate în cadrul unui Club de Dialog Social și 200 de participanți la seminariile din cadrul Clubului de Dialog Social;
  • 50 de participanți la programe de instruire non formală pe tema Managementului organizațional și planificare strategică
  • 50 de participanți la programe de instruire non formală pe tema Dialogului Social
  • 50 de participanți la programe de formare profesională acreditate – cursuri de Competențe IT digitale inclusiv de siguranță pe internet și securitate cibernetică (Persoane fizice ce fac parte din grupul țintă al proiectului și participă la programe de pregătire; Persoane fizice din grupul țintă certificate)
  • 1 îndrumar sindical elaborat, machetat și tipărit în 700 de exemplare;
  • 4 serii de academie organizate;
  • 50 de lideri sindicali participanți la câte 2 serii de eveniment tip academie;
  • 8 mese rotunde organizate
  • 1 spot video distribuit în mediul online
  • 80 de participanți la mesele rotunde din cadrul campaniei
  • 1 vizită de studiu/schimb de experiență organizată la CFDT – La Confédération Française Démocratique du Travail din Franța
  • 10 participanți la vizita de studiu în Franța
  • 1 parteneriat transnațional demarat

 

Contact:

Vasile-Cătălin NEAGOVICI,

Manager proiect

Tel. 0740 254 376

nvasilecatalin@yahoo.com

Acest comunicat a fost pregătit pentru SINDICATUL SANITAS COVASNAși UNIUNEA JUDEȚEANĂ SANITAS MUREȘ din România și reflectă opinia autorilor. Acest material nu reprezintă poziția CE sau a Guvernului României, care nu poartă răspunderea modului în care informația conținută în acest comunicat ar putea fi utilizată.


Alte comunicate publicate de Lanira Advertising SRL

PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR) - COMUNICAT DE PRESĂ „Înființarea și operaționalizarea serviciilor de educație timpurie complementare în Orașul Liteni”

UAT Orașul Liteni județul Suceava anunță demararea proiectului „Înființarea și operaționalizarea serviciilor de educație timpurie complementare în Orașul Liteni”, Contract de finanțare nr. 13349/08.11.2023, Nr.…

CONFERINȚA DE DEMARARE A PROIECTULUI „Dotarea Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” cu echipamente și materiale relevante pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale”,

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată” PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR) – COD APEL: MS-0024 Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr.…

COMUNICAT DE PRESĂ - CONFERINȚA DE DEMARARE A PROIECTULUI Dotarea Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București cu echipamente și materiale relevante pentru tratamentul adecvat al pacientului critic neonatal

„PNRR/2022/C12/MS/I2.3a – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți” Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, în calitate de beneficiar al proiectului, anunță organizarea CONFERINȚEI DE DEMARARE…
Vezi profilul Lanira Advertising SRL