Cum se slefuieste marmura in mod profesional

Toate tipurile de piatra naturala au nevoie de ingrijire speciala si adecvata pentru a rezista in timp si pentru a-si pastra aspectul initial, imediat dupa montaj. Dintre toate pietrele naturale folosite pentru diferite amenajari interioare si exterioare, marmura este printre cele mai apreciate. In acelasi timp marmura are nevoie si de o ingrijire foarte atenta pentru a-si pastra proprietatile si mai ales aspectul.

Chiar daca fiecare dintre noi se poate ingriji de intretinerea pardoselilor si a suprafetelor din marmura, trebuie spus ca uneori folosirea produselor necorespunzatoare sau efectuarea anumitor proceduri nepotrivite poate cauza mai mult rau decat sa intretina marmura.

Tocmai de aceea este recomandat ca periodic sau atunci cand se observa un grad ridicat de uzura, sa se apeleze la o firma care ofera slefuiri profesionale pentru marmura si pentru alte tipuri de piatra naturala.

Operatiuni specifice in slefuirea profesionala

Pentru a reda suprafetelor din marmura stralucirea si aspectul deosebit al acestei pietre naturale, procesul este unul complex si care necesita expertiza unor profesionisti in domeniu. Fiecare interventie pentru restaurarea suprafetelor din marmura prin slefuire este adaptata in functie de tipul de marmura si in functie de gradul de uzura.

Manopera care vizeaza slefuirea suprafetelor de marmura implica diferite operatiuni specifice pentru ca in final sa fie obtinute rezultatele dorite.In cadrul acestor operatiuni specifice pentru slefuirea marmurei se realizeaza degrosarea suprafetei asupra careia se efectueaza interventia.

Degrosarea presupune indepartarea diferentelor de nivel a placilor de marmura, indepartarea suprafetelor deteriorate de marmura, dar si eliminarea acelor zgarieturi foarte profunde la nivelul placilor de marmura. Degrosarea inseamna obtinerea unei suprafete cat mai plane. Ulterior este eliminat chitul vechi si este aplicat chit nou pentru rosturi, fisuri, crapaturi si pentru a acoperi porii specifici in cazul marmurei.

Urmeaza apoi etapa de slefuire si de microslefuire a pardoselilor din marmura. Pentru acest lucru se folosesc diferite echipamente profesionale moderne care au granulatii variate pentru a obtine rezultatul dorit.

Slefuirea si microslefuirea contribuie la redarea luciului, dar si la eliminarea porilor. Slefuirea profesionala inseamna intotdeauna obtinerea unei suprafete foarte fine si foarte lucioase, care sa puna in valoare chiar si marmura care anterior era foarte uzata sau care avea un aspect vechi.

Odata ce slefuirea si lustruirea sunt finalizate, urmeaza cristalizarea pardoselilor din marmura. Cristalizarea presupune inchiderea completa a porilor si cresterea rezistentei la factorii de mediu si la factorii mecanici.

Nu in ultimul rand vorbim despre aplicarea unor tratamente speciale pentru marmura, tratamente precum impermeabilizare. Astfel de tratamente sunt menite a creste rezistenta si mai mult pentru suprafetele din marmura, dar si de a obtine un aspect conform cu dorintele si asteptarile clientului.

Cum poti beneficia de slefuirea profesionala a suprafetelor de marmura?

Indiferent daca ai nevoie de slefuirea profesionala a suprafetelor de marmura din locuinta personala, din curtea casei sau pentru pardoselile cladirii de birouri pe care o administrezi, astfel de servicii sunt oferite de o firma de constructii si finisaje de lux specializata in restaurarea si reconditionarea suprafetelor din marmura.Cuvinte cheie:
firma de constructii si finisaje de lux,slefuiri profesionale


Comunicat publicat de: Atelierul de Creatii Digitale SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Atelierul de Creatii Digitale SRL

Rolul influencerilor și streamerilor în promovarea cazinourilor online

Marketingul online a luat avânt odată cu expansiunea rapidă a internetului. Metodele clasice de promovare au fost înlocuite de altele mai inovative și implicit mai…

Scurtă recenzie a aplicației Mr Bit

În mediul online, jocurile de noroc au reușit să atingă un nou nivel în dezvoltare și accesibilitate. Tehnologia a oferit un potențial uriaș de avans…

Cele mai user-friendly site-uri de jocuri

Industria jocurilor online crește rapid, cu jocuri noi și interesante, grafică mai avansată și povești mai complexe, produse în fiecare zi. Și, pe măsură ce…

Implanturile dentare: rolul esențial în restabilirea funcției de masticație și îmbunătățirea calității vieții

În domeniul dentar, tehnologia și inovația se îmbină pentru a crea soluții revolutionare și să ofere oamenilor o calitate a vieții îmbunătățită. O astfel de…

Dezinsecție profesională: compania DDD® - Partenerul Dvs. de încredere

Prezența insectelor în spațiile noastre de locuit sau de lucru poate fi extrem de deranjantă și, uneori, chiar periculoasă pentru sănătatea noastră. Gândacii, furnicile, țânțarii…
Vezi profilul Atelierul de Creatii Digitale SRL