Creatorii de fluturi - ateliere de science & craft pentru copii

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să participe la Atelierele de science & craft „Creatorii de fluturi”, care se vor desfășura de două ori pe săptămână, între 27 iulie și 9 septembrie 2021, în curtea muzeului.

Atelierele sunt susținute de specialiști ai muzeului și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani (marți, de la ora 10:00) și celor cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani (joi, de la ora 10:00).

 

Întâlnirile săptămânale stimulează imaginația copiilor, oferindu-le posibilitatea de a combina culori și materiale întâlnite în natură (dar nu numai), și nu necesită înclinații artistice, talent sau abilități deosebite, ci doar interes pentru lucrul manual.

 

În prima parte a atelierului vom admira fluturii exotici din sera special amenajată în grădina Muzeului și ne vom minuna de coloritul, de zborul elegant și tehnicile ingenioase de camuflare ale acestor insecte cu un mod de viață fascinant. Vom pândi momentul „nașterii” lor și, dacă suntem norocoși, poate vom vedea în direct transformarea lor miraculoasă din pupă în fluture.

 

După vizita în seră „plămădim”, inspirați de fluturii din expoziție, un obiect de decor, un mic tablou sau o mini-dioramă pe care o veți putea expune la voi acasă.

 

Vom folosi tehnici simple de reutilizare creativă și responsabilă a materialelor refolosibile, precum și a elementelor naturale – pietre, frunze, petale, scoici, melci.

 

Atelierele se vor desfășura în aer liber, în curtea Muzeului Antipa și vor respecta normele pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

În cazul în care condițiile sunt nefavorabile desfășurării atelierelor, ele se vor reprograma la o dată ce va fi anunțată ulterior.

 

Taxa de participare este de 40 lei/copil sau 70 lei/doi frați, în care sunt incluse vizita la expoziția de fluturi tropicali vii, precum și materialele de lucru.

 

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a 10 locuri/grupă.

 

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro .

 

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

 

Sponsor principal: Mol Romania

Detalii pe: https://antipa.ro/product/creatorii-de-fluturi-ateliere-de-science-craft-pentru-copii/


Alte comunicate publicate de MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA „GRIGORE ANTIPA”

Muzeul Antipa și BRD lansează un program despre biodiversitatea urbană

București, 3 noiembrie 2021. Studiul biodiversității urbane este o componentă esențială pentru strategia generală de conservare a naturii. Care sunt speciile de plante și animale…

Prinde din zbor cea mai frumoasă expoziție a verii!

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să „Prindeți din zbor cea mai frumoasă expoziție a verii!”, care va poposi în grădina muzeului…

NOAPTEA MUZEELOR LA ANTIPA 2021 -Ediție Specială ONLINE

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit sâmbătă, 12 iunie, pentru Noaptea Muzeelor, o ediție specială care cuprinde ateliere online pe platforma ZOOM…

8 Martie la Antipa

Cu ocazia zilei de 8 Martie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” urează tuturor doamnelor și domnișoarelor o primăvară minunată și le oferă în…

Expoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” la Complexul Muzeal Județean Neamț – Muzeul de Științele Naturii Roman

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Județean Neamț – Muzeul de Științele Naturii Roman vă invită joi, 5 martie 2020, de…
Vezi profilul MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA „GRIGORE ANTIPA”