Cele mai cool culori pastel pentru păr

Indiferent ce altceva se întâmplă în materie de trend-uri ale părului, un pariu pe care am putea miza ar fi culorile pastel.

Ceva atât de cool, pur și simplu nu se demodează niciodată. Poate vi se pare incredibil, dar femeile își vopseau părul în tonuri pastelate încă din anii 1930. Si, dacă atunci poate era bizar, în prezent, la aproape un secol de atunci, nuanțele de roz și albastru sunt la fel de populare (și acceptabile din punct de vedere social) precum deja clasicele blond și castaniu. Acest lucru a fost posibil cumva și grație pandemiei, cu atâtea „carantine”, multe femei alegând să se înveselească prin aceste tonuri deloc plictisitoare.

Raluca Anghel, hair-stylist & colorimetrist în cadrul salonului Le Grand Art Hub, îți spune tot ce trebuie să știi pentru a purta pe păr fără teamă aceste nuanțe vesele, extrem de îndrăznețe și de actuale.

În afară de a-ți îmbunătăți instantaneu starea de spirit și de a fi cool, culorile pastel ale părului sunt atât de populare și pentru că sunt destul de ușor de “bricolat”. Deoarece decolorarea cu imperfecțiunile aferente face parte din proces, este mult mai ușor să îți vopsești părul roz acasă decât să aplici uniform o culoare naturală a părului. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de câteva lucruri înainte de a obține culoarea dorită.

Raluca Anghel, specialistul în culori, spune că e foarte probabil ca nuanța obținută să nu fie la fel de vie ca cea prezentată pe ambalaj, dacă baza pe care aplicăm vopseaua nu este suficient de deschisă. “În general, singura modalitate de a obține exact acea nuanță este prin decolorarea părului, lucru pe care nu-l recomand a fi făcut pe cont propriu. Totuși, dacă insistăm să încercăm singure acasă, recomandate ar fi mai degrabă rozurile, pentru că sunt ok indiferent de tonul obținut, dar mai ales pentru că se potrivesc unei game largi de tonuri ale pielii comparativ cu alte culori pastel.” Cel mai dificil de obținut este verdele, deoarece este cel mai imprevizibil, putându-se transforma ușor în galben.

Top-ul culorilor pastel

Eternul BLUE

Părul albastru sună intimidant, dar liniștește-l cu un pic de gri și obții această nuanță răcoroasă, ușor de extras. Deoarece albastrul rămâne în părul tău mult mai mult decât rozul, nu va trebui să-ți faci griji cu privire la estompare. Cere-i stilistului tău o nuanță stinsă, încă de la început, aceasta fiind o opțiune excelentă dacă nu dorești să-ți decolorezi complet părul. Specialistul Raluca Anghel: „Albastrul arată foarte bine pe pielea palidă, dar poate scoate în evidență orice posibilă roșeață a pielii, așa că ar trebui să fii atentă la acest aspect.”

Ametist style

„Ametistul este o culoare distractivă a părului, care echilibrează forța cu delicatețea”, spune Raluca Anghel, hair-stylist & colorimetrist. Violetul este o opțiune excelentă pentru personalitățile îndrăznețe, dar feminine. Dacă te ispitește, amintește-ți că va trebui să îți decolorezi complet părul înainte de a alege o nuanță caldă ca aceasta.

La vie en ROSE

Este că doar te uiți la această nuanță și-ți vine să zâmbești? Poți începe cu tradiționalul roz intens, căci nuanța se va estompa după doar câteva spălări. De la clasicul roz până la părul de culoarea piersicii nu e decât un pas. „Rozul-piersică este potrivit pentru multe tonuri de piele”, spune Raluca Anghel. Există o mulțime de tendințe, de la blond căpșună la piersică neon, dar preferatul celor mai multe cliente rămâne rozul-piersică.Comunicat publicat de: Ioana Marinescu (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Ioana Marinescu

Grapefruit lansează Digital Evaluator

Agenția de digital Grapefruit își propune să trezească industria digitală. Digital Evaluator este un assessment tool menit să ajute organizațiile să-și analizeze și evalueze maturitatea digitală. 

Focus Sat lansează noul portofoliu de pachete TV satelit pentru o experientă de vizionare completă

Focus Sat, primul furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit din România, parte din familia M7 Canal+ Group, lansează din 15 iunie o nouă…

7 produse BIO must have de pus în bagajul de vacanță

Desi din punct de vedere calendaristic vara și-a intrat pe deplin în drepturi, norii de ploaie nu se lasă ușor duși! Cei mai mulți dintre…

Academia Sigurantei Auto lanseaza Maratonul Sigurantei Auto

Siguranta micutilor pasageri este o preocupare importanta pentru parinti.

Vara aceasta găsește mood-ul potrivit alături de ECCO

Vara este anotimpul în care te redescoperi, îți amintești de locurile în care mergeai să te relaxezi și să pui la cale cele mai cool…
Vezi profilul Ioana Marinescu