CEC Bank finanteaza Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti

CEC Bank si Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti au incheiat un acord de finantare in valoare de aproape 97 mil. lei. Imprumutul este destinat refinantarii unor credite de investitii din care au fost finantate in anul 2009 proiecte de investitii precum reabilitarea sistemului rutier, amenajarea de parcari sau extinderea retelei de apa si canalizare. Proiectele de investitii au fost finalizate in totalitate, scopul imprumutului actual fiind realizarea de economii prin reducerea costurilor de finantare si crearea de lichiditate pe termen mediu, in vederea implementarii unor noi proiecte de investitii ale Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti.

„Finantarea administratiilor publice locale reprezinta unul dintre obiectivele majore ale CEC Bank, circa 10% din totalul creditelor acordate in 2016 indreptandu-se spre acest segment. Prin acordul incheiat cu Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, banca noastra continua sa se implice activ in viata comunitatilor locale, sustinand demersurile acestora de modernizare sau de dezvoltare a unor noi proiecte de investitii”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Semnarea acestui acord de refinantare permite alocarea unor sume mai mari de bani pentru proiectele si investitiile din Sectorul 4 al Capitalei.

„O administratie responsabila, in interesul cetateanului, inseamna inainte de toate grija pentru folosirea si investirea banului public. Bugetul Sectorului 4 este unul dintre cele mai mici dintre bugetele sectoarelor Capitalei si trebuie gestionat cu o eficienta maxima. Prin semnarea acestui acord de refinantare cu CEC Bank, am obtinut o serie de avantaje in beneficiul comunitatii noastre. In primul rand, am facut economii, intrucat costul global al creditului este mai ieftin, iar gradul de indatorare al primariei a scazut, ceea ce inseamna ca am reusit sa diminuam presiunea asupra bugetului local”, a declarat domnul Daniel Baluta, Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti.

Tranzactia dintre cele doua institutii a fost intermediata de consultantul financiar al Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, compania TUD Business Consulting, cu o experienta de 10 ani in domeniul serviciilor financiare dedicate autoritatilor publice locale.

„Acest proiect, care va fi adaugat in portofoliul nostru alaturi de cele ale altor 20 de mari clienti, mare parte dintre ei autoritati publice locale, a fost o provocare pentru noi, careia i-am putut raspunde, data fiind experienta noastra in tranzactii specifice de finantare a autoritatilor publice locale”, a afirmat Mihai Tudorancea, managing director in cadrul firmei de consultanta.

Date de contact:

CEC Bank
Directia Marketing si Comunicare
tel.: 021/303.21.53
e-mail: marcom@cec.ro

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti
Purtator de cuvant
tel.: 021/335.00.06
e-mail: presa@ps4.roCuvinte cheie:
CEC, CEC Bank, Sectorul 4


Comunicat publicat de: CEC Bank (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de CEC Bank

Peste 550 de IMM-uri au beneficiat de finantari cu garantie COSME in baza parteneriatului dintre CEC Bank si Fondul European de Investitii

CEC Bank a finantat, in ultimele sase luni, peste 550 de IMM-uri din Romania in cadrul programului COSME – Facilitatea de Garantare a Creditelor. Valoarea…

CEC Bank lanseaza Contul de economii

CEC Bank lanseaza Contul de economii, un nou produs de economisire destinat clientilor persoane fizice.

CEC Bank finanteaza Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico

CEC Bank si Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico, au semnat un contract de finantare in valoare de 25 mil. euro, avand ca scop refinantarea…

CEC Bank majoreaza dobanzile aferente depozitelor in lei

CEC Bank majoreaza dobanzile aferente depozitelor la termen cu rata fixa a dobanzii, in lei, destinate clientilor persoane fizice si juridice.

CEC Bank, campanie promotionala aferenta Liniei de credit

CEC Bank deruleaza o campanie promotionala aferenta Liniei de credit, pana la data de 31 decembrie 2019. In cadrul campaniei, clientii beneficiaza de o durata…
Vezi profilul CEC Bank