Ce inseamna sa fii avocat?

Avocații lucrează într-o varietate de domenii, de la dreptul penal până la divorț sau dreptul brevetelor, navigând prin sistemul juridic în numele clienților săi. Dacă doriți să deveniți avocat, veți avea nevoie de educație formală și capacitatea de a lucra într-un mediu competitiv.

Sarcini si responsabilitati
Sarcinile exacte pe care le veți îndeplini în calitate de avocați vor varia în funcție de tipul de drept în care vă specializați. De exemplu, avocații fiscali petrec mai puțin timp în sălile de ședință decât avocații penalisti, deoarece de obicei nu sunt implicați în urmărire penală sau apărare. Datoriile dvs. pot include pregătirea documentelor juridice, efectuarea cercetărilor legale, înscrierea dosarelor, vorbirea cu clienții, colectarea de probe, colegii de consultare și analizarea legilor.

Mediul de lucru
Tipul de mediu unde lucrați depinde de munca pe care o efectuati. Ai putea să lucrezi pentru un cabinet de avocatura existentă, să ai un cabinet individual de avocatura sau să deții o funcție într-un birou guvernamental, o corporație sau altă organizație.

Educaţie
Pentru a deveni avocat, veți avea nevoie sa absolviti o facultate de drept care durează aproximativ trei ani. Puteți aplica pentru programe postuniversitare după obținerea unei diplome de licență într-o varietate de domenii, cum ar fi limba engleză sau știința politică, dar rețineți că aceste programe sunt extrem de competitive. După obtinerea diplomei de licență, puteți lua examenul de barou în orasul dvs. și, după trecerea acestuia, puteți obține licență pentru a practica dreptul ca avocat. Pentru a vă menține valabilitatea licenței și pentru a ține pasul cu modificările aduse legii, veți urma cursuri de formare continuă în mod regulat.

Specializări
Există legi pentru aproape fiecare aspect al vieții de zi cu zi, de la finanțare la căsătorie. Avocații se specializează adesea într-una din aceste zone pentru a oferi cel mai bun sfat posibil. Probabil că veți alege specializarea după terminarea învățământului formal, deoarece majoritatea programelor de educație juridică sunt generale. Unele specializări includ dreptul penal, dreptul afacerilor, dreptul fiscal, legea divorțului, dreptul la brevete și dreptul mediului.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
avocat, avocat bucuresti, cabinet de avocatura, avocat bun


Comunicat publicat de: serbanescu cristian pfa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de serbanescu cristian pfa

5 caracteristici pe care ar trebui sa le aiba cosul de gunoi stradal

Care sunt principalele caracteristici ale unui cos de gunoi stradal: capacitatea, usurinta in utilizare, compatibilitatea, etanseitatea, designul functional.

Avantajele butoaielor pentru vin din polipropilena

De zeci de ani industria vinului a folosit rezervoare din beton, butoaie din otel inoxidabil de toate dimensiunile, butoaie mari si mici din lemn realizate…

Ce fel de rolete se potrivesc in bucatarie?

Daca ferestrele bucatariei voastre sunt orientate spre sud, atunci este dificil sa gatiți vara, in timpul zilei. Caldura aragazului sau plitei electrice, impreuna cu razele…

Atentie, tuberculoza!

Statisticile sunt necrutatoare, in fiecare an aproximativ 3 milioane de oameni mor din diferite forme de tuberculoza. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca exista…

Inlocuirea ferestrelor vechi din lemn cu termopane noi din PVC

Cu ceva timp în urmă, ferestrele termopan din PVC erau considerate o alegere mai puțin inspirată pentru înlocuirea ferestrelor din lemn. Dar progresele în ceea…
Vezi profilul serbanescu cristian pfa