Ce cumperi: echipamente noi sau second hand?

Achizitia unui utilaj sau echipament reprezinta o investitie destul de mare indiferent daca alegi produse noi sau second hand. De aceea trebuie sa tii cont de cateva conditii minime in alegerea pe care o faci.

Avantajele achizitiei unui echipament nou sunt evidente: echipament nou aflat in garantie, ultimele inbunatatiri tehnologice, documentatie completa, posibilitati de finantare in leasing sau fonduri europene. In cazul echipamentelor noi se poate ajunge la o perioada fara costuri suplimentare de pana la 5 ani, depinde de perioada de garantie a fiecarui produs in parte.

In cazul echipamentelor second hand, trebuie avut in vedere ca achizitia unui camion carosat cu macara de constructii, reciclare sau forestiera, lift de container, platforma de lucru la inaltime si oblon hidraulic este complet diferita de achizitia unui utilaj de manipulat sau constructii: telehandler, excavator, incarcator, stivuitor si asa mai departe.

In cazul camioanelor si utilitarelor carosate cu echipamente de ridicat trebuie tinut cont de faptul ca acestea trebuie sa indeplineasca in acelasi timp si conditiile de omologare RAR, dar si conditiile de autorizare ISCIR. De aceea nu este recomandata achizitia unor echipamente carora le lipsesc documentele necesare autorizarii: carti si manuale tehnice, proiecte de montaj, facturi de vanzare – cumparare si mai ales certificatele de conformitate originale. Daca manualele sau proiectele pot fi furnizate contra cost de furnizorii si carosierii de echipamente noi, certificatele de conformitate pot fi eliberate doar de producatorii echipamentelor si acestea doar in copie.

Chiar daca un echipament are toate documentele necesare, niciodata nu cumpara un camion doar pe baza fotografiilor si a informatiilor de pe internet. Acesta trebuie inspectat direct pentru posibile defectiuni hidraulice sau deformari si ruperi mecanice, care il pot face inutilizabil. Chiar daca echipamentelor SH le pot fi facute reparatii sau revizii, nu uitati ca in cazul celor mai vechi de 10 ani exista riscul sa nu gasiti piese de schimb.

Pentru toate echipamentele second hand se recomanda revizii si reparatii complete dupa achizitie, pentru siguranta in exploatare si indeplinirea conditiilor de omologare si autorizare. Pentru acestea, poti contacta Lift Truck Utilaje, o companie profesionala din Bucuresti, specializata in consultanta tehnica, vanzare de echipamente, piese de schimb si accesorii, service si reparatii utilaje pentru domeniul industrial, constructii, agricol, silvic si logistic.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
vanzare echipamente, vanzari utilaje, service echipamente, service utilaje, reparatii echipamente, reparatii utilaje, piese de schimb utilaje, accesorii utilaje, utilaje multifunctionale, utilaje bucuresti, lift truck utilaje


Comunicat publicat de: Lift Truck Utilaje (click pentru a vizualiza profilul)