Camera de hotel: ce nu trebuie sa lipseasca in materie de design

O cameră de hotel trebuie să aducă celor care stau în ea confortul pe care îl au acasă, și să le ofere un cadru familiar, dar în același timp să aibă o eleganță și un decor aparte.

Combinația dintre aceste două aspecte ajută la conturarea unui design potrivit unei camere de hotel. Atunci când te gândești la amenajare camera de hotel, trebuie să iei în considerare faptul că vizitatorii vor vedea în aceasta o locuință temporară și va trebui să îi faci să se simtă bine primiți și înțeleși. Ce nu trebuie să lipsească din camera de hotel în materie de design?

Culorile și texturile

Culorile și texturile sunt mai importante în amenajarea unei camere de hotel decât print-urile și modelele. Decât să te axezi pe pattern-uri, este mai bine să iei în considerare lucrurile pe care le simt vizitatorii – lucru pe care îl poți face cu ajutorul unei pete de culoare, sau cu ajutorul unor elemente de decor cu texturi diferite – precum perdelele groase, pernele de dimensiuni și texturi diferite, covoare, tăblii de pat capitonate și alte elemente de acest gen.

Echilibru vizual

Toate elementele dintr-un hotel ar trebui să aibă aceeași încărcătură vizuală, pentru a obține un echilibru estetic. Acesta poate fi simetric, asimetric sau simetric radiar, dar majoritatea motelurilor moderne merg pe asimetrie. Astfel, poți aduce diverse elemente în cameră, pe care să le plasezi într-o axă centrală imaginară ca punct focal.

Elementul central

Autenticitatea unei camere poate reieși dintr-un element central, care să rămână întipărit în memoria clienților hotelului. Acest element poate fi un șemineu, o piesă de mobilier aparte sau un tablou, ori alt element de artă. Elementul central poate reprezenta un punct de plecare pentru tema camerei, astfel încât să derivi culorile și texturile din el.

Culorile potrivite

Culorile potrivite pot fi determinate în manieră psihologică, în funcție de starea pe care vrei să o redai. Culorile precum albastru și verde conferă o atmosferă relaxantă și sunt ideale pentru camere și băi. Movul denotă sofisticare, mai ales când este alăturat cu gri și nuanțe metalizate.

Iluminatul

Unul dintre cele mai importante elemente dintr-o cameră de hotel este lumina. În primul rând, trebuie să incorporezi întrerupătoare lângă pat și să te asiguri că toate întrerupătoarele sunt intuitive, pentru a nu îi pune pe clienți să caute cum sting luminile.

Ulterior, gândește-te și la luminile pentru citit, plasate într-un mod în care să fie vizibile doar de cel care folosește lumina, pentru că unele persoane ar putea să vrea să citească în timp ce partenerul doarme.

În afară de partea funcțională, lumina trebuie gândită și din punct de vedere estetic. Iluminatul ambiental, luminile calde, cu intensitate ajustabilă contribuie mult la atmosfera camerei.

Atunci când amenajezi un hotel, ar trebui să discuți cu un studio design interior . Designerii au experiență în proiecte de amploare, iar amenajarea unui hotel trebuie privită complet diferit față de cea a unei case.Cuvinte cheie:
amenajare camera de hotel


Comunicat publicat de: Atelierul de Creatii Digitale SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Atelierul de Creatii Digitale SRL

5 SFATURI PENTRU ALEGEREA PAPIONULUI POTRIVIT DE LA TRENDHIM.RO

Știm că vrei să arăți uimitor cu papion și știm că nu este atât de ușor precum alegerea primului pe care îl vezi. Folosește următoarele…

Servicii pentru functionalitatea si intretinerea rotilor si anvelopelor

Pentru orice sofer grija acordata intretinerii si functionarii optime a autoturismului trebuie sa fie prioritara. In acest mod soferii pot sa se bucure de un…

3 modalitati eficienta de a curata patul și pernele

Cu toții ne amintim să ne spălăm asternuturile cat de frecvent posibil, dar curatarea in profunzime a saltelei si spalarea pernelor nu trebuie trecute cu…

Cashback la cazinourile online: ce este și cum funcționează?

Bonusul cashback, ca și alt oarecare bonus casino, de fapt, contribuie pozitiv atât la experiența de joc și nivelul de fun, cât și la șansele…

Cum scapi de frica de dentiști și obții dinți perfecți?

Frica de dentist este o problemă reală în rândul adulților și ea provine din experiențele neplăcute avute în copilărie în cabinetul medicului stomatologic. În ziua…
Vezi profilul Atelierul de Creatii Digitale SRL