Bună dimineața, Verônica! - de Ilana Casoy și Raphael Montes – un excelent thriller politist brazilian ecranizat de Netflix

Editura Publisol lansează romanul „Bună dimineața, Verônica”, de Ilana Casoy & Raphael Montes!

Abordând subiecte precum feminismul, violența domestică, birocrația polițienească, ritualurile indigene și crimele în serie, Bună dimineaţa, Veronica! este un thriller politist plin de răsturnări de situație, cu o protagonistă puternică – Veronica Torres, o adevărată femeie a timpului ei, care își abandonează viața stabilă – familia perfectă și o slujbă  în sistemul de stat – pentru a se lansa într-o lume crudă, unde își găsește, până la urmă, propria identitate.

DESCRIERE

Până de curând, viața funcționarului de poliție Verônica Torres era una liniștită, desfășurată conform ritualului birocratic și plină de visuri ce nu aveau să se împlinească niciodată. Săptămâna asta însă, o sinucidere neașteptată la care a fost martoră și un apel anonim de la o femeie care pretinde că viața îi este în pericol au deschis un abis înaintea ei.

Verônica se simte cuprinsă de teamă, dar știe că acesta este momentul de a-și demonstra calitățile de investigator și decide să se ocupe singură de ambele cazuri. Vârtejul de evenimente surprinzătoare declanșate de cercetările ei îi prilejuiește o întâlnire cu partea întunecată a naturii umane.  Deznodământul va fi unul cu totul neașteptat, prilej pentru a aștepta cu nerăbdare următoarele cărți din serie!

DESPRE AUTORI

ILANA CASOY s-a născut la 16 februarie 1960 și este o scriitoare braziliană. A absolvit Fundação Getúlio Vargas și s-a dedicat studiului profilurilor psihologice criminale, în special ale criminalilor în serie.  A publicat mai multe cărți, dintre care unele se bazează pe cazuri criminale celebre din Brazilia, cum ar fi A Prova é a Testemunha, unde a scris despre cazul Nardoni. De asemenea, Quinto Mandamento – Caso de Polícia, o carte legată de uciderea cuplului Richthofen.

Între 2012 și 2013, a colaborat cu Discovery Channel. Ea a mai scris și lucrări de ficțiune. A fost invitată de canalul Fox Brasil, pentru a crea un profil psihologic al lui Dexter Morgan, antieroul și protagonistul din Dexter, popularul serial de televiziune american. Casoy a colaborat și cu Dupla Identidade, un serial scris de Gloria Perez și regizat de Mauro Mendonça Filho.

RAPHAEL MONTES de Carvalho s-a născut la 22 septembrie 1990. Este scriitor brazilian de romane polițiste și avocat. Cea mai cunoscută carte a sa este romanul Dias Perfeitos (2014).

În 2010, Montes a participat la un concurs al editurii braziliene Benvirá/Saraiva, în cadrul căruia romanul său Suicidas a obținut locul al doilea. Saraiva a publicat romanul sub eticheta Benvirá în 2012. Temele macabre prezente în poveste și vârsta tânără a lui Montes i-au adus o largă notorietate în Brazilia.

În 2014, Montes a publicat cel de-al doilea roman al său, Dias Perfeitos, iar până în februarie 2016, romanul a fost lansat în 14 țări. Atât prima, cât și cea de-a doua carte au avut drepturile vândute pentru adaptări cinematografice.

The Village, cea de-a treia carte a sa, este un roman de groază fix-up, unde, sub formă de benzi desenate, ni se prezintă scurte povestiri ale unor personaje macabre.

Cea de-a patra carte a autorului, Jantar Secreto, a divizat opiniile în 2016, când s-a descoperit că tema principală era canibalismul, dar opinii adverse au confirmat că este cea mai bună carte scrisă de Montes.

În 2016, Ilana Casoy publică, împreună cu Raphael Montes de Carvalho, thrillerul polițist Bom Dia, Verônica (Bună dimineaţa, Verônica!), sub pseudonimul Andrea Killmore, urmând ca, la cea de-a doua ediție a romanului, din 2020, scriitorii să își dezvăluie adevărata identitate.

Autorii lucrează la o continuare a acestui roman, care stă la baza serialului omonim Netflix.

Descoperă thrillerele braziliene la Editura Publisol!

Romanul “Bună dimineața, Verônica!” – de Ilana Casoy și Raphael Montes  este disponibil la un pret de 39,90 lei.

 

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Ioana Marinescu (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Ioana Marinescu

Adu farmec & eleganță în viața ta prin costumele de baie Tommy Hilfiger

Vara este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului când un singur obiect vestimentar îți poate oferi farmec și eleganță. Ești pe plajă, alături…

Redescoperă-ți frumusețea și reinventează-te!

Dacă natura nu ne-a înzestrat cu trăsăturile dorite, dacă am suferit schimbări de-a lungul timpului, ori complexele ne-au scăzut stima de sine sau pur și…

Fly Project lansează superhitul Raisa într-o nouă versiune

Piesele Fly Project sunt iubite în toată lumea, strâng miliarde de vizualizări și sute de mii de aprecieri pe social media, iar publicul le cântă…

Cum sa porti camasa cu dungi?

Există o mare varietate de cămăși cu dungi pe care le puteți folosi pentru a crea diferite tipuri de look-uri. Însă, când vine vorba de…

8 alimente sănătoase care opresc rapid foamea. Află care sunt acestea de la nutriționistul Șerban Damian!

Indiferent dacă încercați să slăbiți sau să vă mențineți greutatea actuală, alegerea alimentelor care compun meniul zilnic poate fi o problemă serioasă. La un moment…
Vezi profilul Ioana Marinescu