Avantajele jucăriilor din bumbac organic pentru copii

Mulți părinți se uită mai mult la alimentația copilului și devin mai puțin interesați atunci când vine vorba de cumpărarea jucăriilor organice.

Principalul motiv pentru care părinții nu se uită la acest aspect este faptul că jucăriile nu sunt consumate precum alimentele, astfel încât îngrijorarea pare mai puțin evidentă.Un alt motiv este lipsa relativă a jucăriilor organice – spre deosebire de alimentele organice, care sunt acum vândute în fiecare supermarket, precum și în magazinele de specialitate.

Dar, pe măsură ce beneficiile jucăriilor organice încep să fie din ce în ce mai înțelese, mulți producători încep să fie receptivi la acest aspect. Astfel de produse au multe beneficii, dar cele mai multe pot fi împărțite în două categorii: sănătatea personală a copilului și grija pentru mediul înconjurător. Din pacate, în prezent, rata de poluare este foarte mare, iar zonele în care trăim încep să fie suprasaturate dacă nu luăm măsuri și nu începem să ne achiziționăm produse care să fie prietenoase cu mediul.

Spuneam mai sus că cei mici nu ‘’mănâncă ‘’ jucăriile, ei bine ne-am înșelat. Fiecare părinte știe că bebelușii bagă absolut tot ce prind în gură ( indiferent că este o jucărie sau orice altceva). „Degustarea” acestor obiecte este o modalitate prin care ei învață despre lumea ce îi înconjoară.

Și pentru că ei le bagă în gură trebuie să ținem cont de ceea ce alegem. Spunem acest lucru pentru că din păcate, multe dintre jucăriile ce se află în comerț sunt realizate din materiale toxice și substanțe chimice. Ca să nu mai spunem că sunt jucării care au în compoziție plumb ( se regăsește în vopseaua utilizată la jucării ). În țările civilizate sunt interzise substanțele chimice pe jucării, plumbul inclusiv. De asemenea, jucăriile din plastic pot fi fabricate ori vopsite cu substanțe periculoase. Ingerarea toxinelor este o problemă și poate provoca o serie de afecțiuni ale pielii, de la dermatită la eczeme.

În schimb, jucăriile organice sunt fabricate din materiale 100% naturale precum lemnul, lână, bumbac etc, care sunt mai aproape de natură. Alegând jucării organice, nu vei mai sta cu stresul că se poate ascunde vreo substanță chimică în fabricarea ei.

Ca de exemplu, bumbacul organic este recoltat manual și apoi spălat în apă fierbinte și săpun delicat; nu există reziduuri acide sau pesticide. Iar dincolo de siguranța copilului nostru, jucăriile organice oferă o serie de beneficii pentru mediu.

Și acum o întrebare pentru voi. Merită să investim în jucării oragnice pentru copilul nostru? Noi spunem ca da și am ales să vă povestim și de ce.

Un brand care ne place și care a mers de la bun început pe produse realizate din bumbac organic certificat GOTS este Kikadu. Mai mult decât atât, aceștia nu se rezumă doar la atât ci au ales să meargă foarte mult și pe partea de sustenabilitate și să ajute și mediul înconjurător.

Brand-ul a lansat recent o nouă colecție dedicată celor mici – Lion.  Micuțul leu este personajul principal din poveste și nimeni și nimic nu-l poate opri din joacă.

Hopa-mitică este fix acel gen de jucărie care ajută la dezvoltarea abilităților motorii ale bebelușilor. Jucăria este confecționată din bumbac organic certificat GOTS și are umplutură realizată din 80% bumbac organic și 20% poliester reciclat.

Alte trei jucării din colecția pentru bebeluși pe care le considerăm importante sunt:jucăria senzorială din bumbac organic cu inel de dentiție din cauciuc natural ( inelul de dentiție este ideal pentru perioadele în care bebelușilor le cresc dințișorii), jucăria chițăitoare din bumbac organic (atunci când este strânsă în mânuțele bebelușului oferă acestora sunete interesante) și minge senzorială din bumbac organic (zornăitoarea din interior va încuraja bebelușul să o miște ca aceasta să faca zgomot).

Aceste variante de jucării vor stimula motricitatea fină a bebelușului într-un mod jucăuș, în timp ce acesta va explora jucăriile cu mânuțele și gura.

Jucăria preferată a bebelușilor este și prima jucărie ce o vor îmbrățisa și o vor avea aproape de ei, încă de la naștere.Jucăria Doudou va fi cel mai iubit companion de somn pentru cei mici.

Tot în colecția Lion regăsim și acest carusel din bumbac organic care captivează privirile tuturor și se încadrează perfect în orice cameră de copii.

În primele luni de viață, bebelușul va aprecia cel mai mult lucrurile la care se poate uita sau pe care le poate asculta. Motiv pentru care îți recomandăm un carusel atașat de pătuțul bebelușului.

Jucăriile organice pentru cei mici sunt fabricate din materiale organice naturale și sunt complet lipsite de substanțe chimice ori alte materiale periculoase.

Comunicat publicat de: Ioana Marinescu (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Ioana Marinescu

Colier din argint personalizat cu nume - detaliul care complimentează orice piesă vestimentară

Colierul Nomine se integrează perfect în orice ținută, iar pentru stilul casual este acel detaliu care complimentează orice piesă vestimentară. Fiind un lanț minimalist, acesta…

TOMMY HILFIGER a lansat campania Toamnă 2021, “PASS THE MIC” , cu Yara Shahidi, Anthony Ramos, Jack Harlow, Wizkid, Kim Soo-Hyun and DJ Cassidy

Tommy Hilfiger anunță lansarea campaniei Toamnă 2021, “Pass the Mic”, cu Yara Shahidi, Anthony Ramos, Jack Harlow, Wizkid, Kim Soo-Hyun și DJ Cassidy.

Didactica Publishing House organizeaza primul Festival online de joaca si lectura: 10 ore de povești, teatru și experimente științifice

Peste 2.000 de titluri cu reduceri de 40-70%, 10 ore de povesti si momente de joaca – sunt surprizele primului Festival de joaca si lectura…

A fost lansat proiectul „Anca știe” - cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat miercuri, 15 septembrie, cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență…