Admitere liceu bilingv mate-info

Liceul Hermann Oberth din zona de Nord a Bucureștiului deschide clase de liceu cu predare bilingvă, bilingv engleză și bilingv germană, matematică-informatică și filologie. Înscriere: https://www.scoala-germana.ro/inscriere-deutsche-schule-scoala-germana-hermann-oberth

Rezultatele pentru repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se publică în data de 24 iulie 2021. În aceeași zi are loc și afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București. În perioada 25 – 28 iulie 2021 are loc depunerea / transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. În data de 29 iulie 2021 are loc transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere, urmată de a doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare. Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se face în 6 august.

Următoarea etapă constă în depunerea dosarului la liceul la care au prins loc în urma procesului de repartizare computerizată, potrivit calendarului de admitere liceu 2021, în funcție de listele cu locuri și ultima medie pe fiecare specializare. Dosarul trebuie să conțină și fișa de înscriere, pe lângă adeverința de promovare a evaluării naționale.

Până când începe școala, elevii care nu sunt multumiti de rezultatele repartizarii computerizate, când vor afla la ce liceu au intrat, pot solicita transfer la un alt liceu după un semestru. Pentru clasa a IX-a, procesul de transfer la alt liceu după primul semestru este posibil doar dacă respectă cumulat cerințele de transfer, în limita numărului de locuri disponibile la un liceu de stat. Alternativ, se poate face transfer la un liceu privat înainte de începerea noului an școlar 2021-2022. Astfel, nu mai este nevoie să aștepte un semestru sau un an până când se pot transfera la un alt liceu și nici nu mai susțin examene de diferențe (spre exemplu, examen de diferență informatica clasa 9, dacă se face transfer de la uman la real), ci pot începe chiar din clasa a IX-a la specializarea dorită.

Tendința de a părăsi sistemul public în favoarea celui privat crește când vorbim de profile la mare căutare, cum ar fi mate-info, bilingv engleză sau bilingv germană. La aceste specializări numărul de locuri libere după repartizarea computerizată este adesea zero. Astfel, opțiune rămâne încercarea de a obține un loc la un liceu privat.

Ca noutate, începând din anul școlar 2021-2022 Liceul German Hermann Oberth se alătura liceelor cu predare bilingvă prin două specializări, bilingv engleză și bilingv germană, atât pentru profil real cât și uman, matematică-informatică și filologie. Locurile la bilingv vin în completarea ofertei cu tradiție a școlii cu predare în limba germană matern.

Decizia de a adauga clase de bilingv a venit ca pregătire pentru programul International Baccalaureate, pe care Liceul German Hermann Oberth îl implementează din septembrie 2021, instituția fiind acreditată IBO și ARACIP, cu rata de promovare la evaluarea națională de 100%, rata de promovare la bac de 100% și rata de admitere la facultate de 100% (atât în țară cât și în străinătate). Deja din toamnă, elevii Hermann Oberth încep cursurile pentru Bacalaureatul internațional, program pe care elevii îl încheie în mai 2023, cu sesiunea de examene și diploma internațională de bacalaureat, recunoscută Ministerul Educației din România precum și de universitățile din țară și din străinătate.

Pentru absolvenții clasei a VIII-a Liceul Hermann Oberth oferă și burse de studiu pentru liceu, parțiale sau integrale, în funcție de rezultatele obținute la evaluarea națională. Dosarul de înscriere la liceu 2021 va contine adeverința de promovare a Evaluării Naționale, foaia matricolă și o scrisoare de intenție (200-300 cuvinte) redactată în limba pentru care elevul optează (germană / engleză). Mediile de admitere se calculează folosind același algoritm de calcul pentru media de admitere liceu în București cât și în țară, luând în considerare ambele note la evaluarea națională (Română, matematică), media claselor V-VIII, la care se adaugă proba de competență lingvistică. Aceasta poate fi echivalată când se depune dosarul de admitere prin certificat Cambridge nivel B1 sau Goethe Zertifikat B1 sau DSD 1. Alternativ, elevii care au susținut evaluarea națională și la limba germană maternă, dar optează pentru bilingv germană, își pot echivala probă de competență cu nota de la evaluarea națională la limba germană.

În ce privește felul cum se calculează media de admiterea la liceu 2021, acesta este compusă din media generală la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (pondere de 20%).

Locurile limitate fac ca Liceul German Hermann Oberth sa pună accent pe motivația elevilor în evaluarea fiecărei cereri de înscriere la liceu. Lista cu locurile disponibile pe fiecare specializare este disponibilă în broșura de admitere sau la secretariat.

Acest lucru vine chiar în urma extinderii spațiului disponibil. Astfel, Liceul Bilingv Hermann Oberth își va desfășura din 13 septembrie activitatea într-un nou campus, construit la standarde europene, cu săli de peste 40m2, care permit respectarea normelor sanitare și păstrarea distanței sociale, laboratoare performante de științe și robotică, săli și terenuri de sport, cantină, bibliotecă, zonă de cercetare etc. Chiar și în situația pesimistă a înmulțirii cazurilor de coronavirus, spațiile ample și planul de școlarizare vizând un număr redus de elevi per clasă permit revenirea în bănci din toamnă. Chiar și în situația excepțională în care școala se mută în online sau a desfășurării în sistem hibrid, profesorii liceului Hermann Oberth sunt pregătiți, așa cum au fost din 17 Martie 2020, folosind o serie de platforme educaționale, printre care Zoom, Google Classroom, AdServio, Geogebra.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de admitere pentru liceu la Liceul Hermann Oberth este sfârșitul vacanței de vară. Pentru programare depunere dosare admitere liceu 2021 se face programare la secretariatul școlii, telefonic sau via email.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
inscriere liceu 2021, liceu privat bilingv, an scolar 2021-2022, transfer liceu, examen diferenta informatica, ultima medie mate-info, admitere liceu 2021, bilingv engleza, bilingv germana, mate-info, locuri disponibile liceu 2021, locuri ramase libere, rezultate repartizare computerizata


Comunicat publicat de: Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth (click pentru a vizualiza profilul)