DISABILITY HR SUMMIT

|
20.03.2018 9:00am
Locatia: PALATUL PARLAMENTULUI

  Fundatia Licinium in parteneriat cu Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei  organizeaza in  data de 20-21.03.2018 la Palatul Parlamentului conferinta „Disability HR Summit 2018” aceasta  constituind  primul eveniment destinat angajatorilor din cadrul platformei “Business Disability Romania” prin care speakeri cu si fara dizabilitati vor oferi expertiza lor provocand companiile din Romania sa ofere posibilitatatea de angajare si persoanelor cu dizabilitati in conformitate cu legea 448 /2006 si OUG 60 /2017 pentru o integrare si adaptabilitate pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati acestia avand oportunitatea sa isi  schimbe statutul din “consumator de servicii” în “prestator de servicii”, acest  fapt conducand si  la o întegrare deplina in societate.

Summitul Disability HR  se adreseaza companiilor pe trei paliere:

 1. Posibilitatea de a evalua daca compania pe care o reprezinta poate potrivit normelor europene beneficia de certificarea europeana pe principiul accesibilizari rezonabile pentru persoanele cu dizabilitati avand in vedere dubla calitate pe care o au persoanele cu handicap, de   consumatori  produse/servicii si potentiali angajati.
 2. Pentru ca in cadrul Disability HR Summitse va desfasura si targul de joburi, Disability Jobs, fiecare compania are oportunitatea sa identifice,recruteze si angajeze persoane cu disabilitati care sa aduca plus valoare companiei.
 3. Participarea cu  stand in cadrul Disability HR Summit implicit  la targul de joburi Disability Jobs din cadrul evenimentului  a companiei pe care o reprezentati ,  va conferi companiei  statutul de Ambasador Disability Jobs” care promoveaza integrarea si valorificarea potentialului social-profesional al  persoanelor cu dizabilitati din Romani

Grupuri Tinta:

 • Managerilor/Executivilor/Antreprenori, care fiind la conducerea companiilor lor, trebuie sa fie constienti ca accesibilizarea locurilor de munca precum si a serviciilor pe care le ofera pentru persoanele cu dizabilitati nu constituie o optiune ci o necesitate impreuna cu echipa de HR sa stabileasca o strategie privind managmentul angajarii asistate.
 • Directorilor si managerilor de HR, care trebuie sa dea dovada de inteligenta identificand cu abilitate pozitiile in care persoanele cu dzabilitati confera plus valoare companiei pe care o reprezinta eliminand asfel ignoranta si prejudecata conform careia aceste persoane nu au capacitatea sa fie efcienti la locul de munca.
 • Furnizorilor de servicii si produse de si pentru piata de HR,(firme de recrutare si consultanta ,training,payroll,leasing de personal,firme de software specializat) care au hotarat sa isi intrduca in portofoliu si managmentul angajarii asistate a persoanelor cu dizabilitati.
 • Persoanele cu dizabilitati sunt beneficiari directi ai acestui eveniment unde le vom oferi oportunitatea de recrutare si angajare de catre companii care au nevoie de serviciile si expertiza lor.

Provocarile si tematicile  Disability HR Summit:

 • Elemente din legislatie – Ce stau la baza principiului angajari si accesiblizari persoanelor cu dizabilitati .
 • Accesul la educatie si profesionalizare – Intre discriminare si acceptare.
 • Cadrul actual de integrare in munca Piata libera & unitati protejate  sau unitati de economie  soociala.
 • Adaptarea rezonabila – Realizarea accesibilitati locului de munca.
 • Managmentul Angajari Asistate – Atragerea si recrutarea
 • Retentie si Engagement – Securizarea talentelor sau cum transformi munca in pasiune.

Prin accesarea unui pachet de vizibilitate ca si companie ai oportunitatea sa devi partener al Disability HR Summit

Cosmin Jurcan

Tel:0741379416

Email: licinium_org@yahoo.com

www.disabilityhr.com