Top trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre castile pentru bicicleta

Majoritatea oamenilor nu mai pun pret pe masurile de siguranta in ziua de azi. Ne urcam in masina si nu ne punem centura, traversam pe rosu sau fara sa ne asiguram si pedalam fara casti de protectie. Ceea ce nu constientizam este ca viata ne este pusa in pericol si ca este important sa acordam atentie micilor detalii.

In ceea ce priveste bicicletele, castile de protectie sunt din ce in ce mai neglijate. Fie ca ne este teama de parerea celorlalti sau ne credem atat de buni incat nu avem nevoie de ele, castile pentru bicicleta lipsesc complet din echipament. Hai sa aflam impreuna mai multe despre ele si cum sa le alegi.

Tipuri de casti pentru bicicleta

Exista trei tipuri de casti pentru bicicleta: casual (numite si recreationale), pentru sosea si pentru munte. Toate acestea au ca scop sa iti protejeze capul de orice tip de impact, fiind foarte usoare si confortabile. Iata care sunt diferentele:

Castile pentru bicicleta recreationale sunt o varianta mai ieftina si pot fi folosite chiar si in moutain biking. De asemenea, sunt foarte populare printre skateri si skateboarderi. In general, acestea sunt prevazute cu un cozoroc care sa te protejeze de razele soarelui.

Castile pentru bicicletele de sosea. Acestea sunt prevazute cu un sistem de ventilatie generos si design aerodinamic. De regula, acestea nu au vizor, pentru ca vederea ta sa nu fie obstructionata in momentul in care te afli intr-o pozitie de pedalat ceva mai agresiva.

Casti pentru bicicletele mountain bike. Sunt prevazute cu o ventilatie foarte buna chiar si la o viteza mica. Se disting printr-un sistem de siguranta care sa sustina pedalatul pe terenuri accidentate.

Marimea potrivita

Atunci cand iti cumperi casti pentru bicicleta, marimea pe care o alegi este foarte importanta! Ca sa stabilesti dimensiunea capului tau, foloseste un centimetru. Iata care sunt marimile standard:

  • Foarte mica: sub 51cm
  • Mica: intre 51cm si 55cm
  • Medium: intre 55cm si 59cm
  • Mare: 59cm–63cm
  • Foarte mare: peste 63cm

In general, barbatii poarta casti pentru bicicleta cu circumferinta de 54cm-61cm, femeile se situeaza intre 50cm si 57cm, iar copiii au nevoie de casti de protectie de 46cm-57cm. Daca te afli intre numere mai bine iti iei o marime mai mare si porti o caciula care sa iti fixeze mai bine casca. Daca nu te descurci, cel mai bine te consulti cu un specialist. De exemplu, la Veloteca, magazin de biciclete Bucuresti, vei fi ajutat intotdeauna cu sfaturi pretioase.

Cand se inlocuiesc castile pentru bicicleta

Daca ai fost implicat intr-un accident, este foarte posibil ca si casca de protectie sa fie lovita si stricata. Inlocuieste castile pentru bicicleta dupa fiecare impact semnificativ, chiar daca tie ti se pare ca arata ok. De asemenea, este recomandat sa iti cumperi un model nou o data la 5 ani. Poluarea, razele UV si alte conditii de mediu sunt factori care slabesc castile de bicicleta in timp.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
casti bicicleta, Veloteca, biciclete, magazin de biciclete


Comunicat publicat de: Veloteca (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Veloteca

4 sfaturi utile despre biciclete care te ajuta in procesul de cumparare!

Daca vei alege sa achizitionezi o bicicleta dintr-un magazin de specialitate, vei constata ca sunt mult mai bine construite, mult mai rezistente si fabricate din…

Ce trebuie sa stii inainte de alegerea unei biciclete pentru copii?

Multe persoane achizitioneaza biciclete pentru copii, fara a tine cont de cateva considerente importante.

Iata 5 accesorii pentru biciclete mai putin luate in seama

Dupa luni de studiat cu atentie diverse modele, esti gata sa iti achizitionezi o noua bicicleta. Cu toate acestea, la fel ca in cazul altor…

Trotinetele pentru adulti: moda sau utilitate?

Recent, tot mai multi adulti folosesc trotineta, dar nu neaparat pentru rememorarea emotiilor copilariei, ci pentru modul inedit de transport pe care aceasta il confera.

Pregateste-te de primavara – iata cum sa reiei mersul pe bicicleta ca un profesionist

Primavara se apropie. Mai este foarte putin pana o sa poti sa-ti scoti din nou bicicleta la plimbare si sa beneficiezi de toate avantajele pe…
Vezi profilul Veloteca