Pregateste-te de primavara – iata cum sa reiei mersul pe bicicleta ca un profesionist

Primavara se apropie. Mai este foarte putin pana o sa poti sa-ti scoti din nou bicicleta la plimbare si sa beneficiezi de toate avantajele pe care ti le ofera.

Dar revenirea pe pista nu este atat de usoara cum pare. Citeste acest articol si afla care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le faci ca sa reiei mersul pe bicicleta ca un profesionist.

Ofera un restart bicicletei tale

Primul lucru pe care trebuie sa il faci primavara este sa vizitezi un service de biciclete si sa investesti bani intr-o revizie cat mai detaliata. Astfel, nu doar ca vei afla daca bicicleta are probleme de ordin tehnic, dar ii vei oferi un boost care o va ajuta sa functioneze la capacitatea ei maxima. Printre cele mai importante servicii pentru care trebuie sa optezi se numara:
• spalarea si ceruirea bicicletei;
• curatarea transmisiei;
• reglarea franelor (completare lichid sau aerisire);
• indreptarea discurilor;
• reglarea schimbatoarelor;
• desfacerea, curatarea si gresarea butucilor;
• desfacerea si curatarea butucului pedalier (in cazul in care nu este de tip monobloc);
• desfacerea, curatarea si gresarea cuvetelor;
• centrarea rotilor;
• gresarea cablurilor;
• ajustarea cockpit-ului.

Gaseste-ti ritmul optim

Majoritatea profesionistilor pedaleaza intr-un ritm de 90 rpms. Acest lucru ajuta muschii sa oboseasca mai greu, dat fiind ca puterea pe care o exerciti asupra pedalelor bicicletei va fi mai mica. Cu toate acestea, pedaland atat de rapid vei accelera bataile inimii. Incearca sa-ti gasesti ritmul propriu undeva intre 80 si 100 rpms. Exercita asupra pedalelor o viteza (sau putere daca ai un aparat care iti monitorizeaza acest aspect) constanta si incearca diferite combinatii intre viteza si ritm ca sa afli cum poti sa mentii o viteza (sau putere) constanta la cel mai mic ritm cardiac.

Imbunatateste-ti mersul pe bicicleta

Ciclistii profesionisti au un stil de a pedala foarte bine definit, exercitand asupra bicicletei o putere ferma si constanta. Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le revizuiesti ca sa iti imbunatatesti mersul pe bicicleta:
• In momentul in care iti exerciti puterea asupra bicicletei, imagineaza-ti ca iti impingi genunchii in fata peste ghidon sau ca lovesti o minge de fotbal. Ar trebui sa simti cum muschii fesieri se contracta.
• Aplica puterea in jos. Ar trebui sa simti cum muschii coapselor se intaresc.
• Aplica putere in sens invers, cu picioarele orientate usor spre pamant. Ar trebui sa simti cum gambele se incordeaza.
• Este ineficient sa incerci sa tragi pedala. Mai degraba ridica-ti piciorul astfel incat celalalt picior sa nu trebuiasca sa impinga. Vei simti cum muschii gambelor se contracta.

Completeaza-ti echipamentul pentru bicicleta

Echipamentul pe care il folosesti atunci cand mergi cu bicicleta este foarte important. Alege piese vestimentare de calitate, realizate din materiale care sa sustina efortul pe care il faci si sa preintampine senzatiile de disconfort. O gama foarte variata de echipamente pentru bicicleta gasesti in magazinul online Veloteca.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
biciclete, magazin de biciclete, service biciclete, Veloteca


Comunicat publicat de: Veloteca (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Veloteca

4 sfaturi utile despre biciclete care te ajuta in procesul de cumparare!

Daca vei alege sa achizitionezi o bicicleta dintr-un magazin de specialitate, vei constata ca sunt mult mai bine construite, mult mai rezistente si fabricate din…

Ce trebuie sa stii inainte de alegerea unei biciclete pentru copii?

Multe persoane achizitioneaza biciclete pentru copii, fara a tine cont de cateva considerente importante.

Iata 5 accesorii pentru biciclete mai putin luate in seama

Dupa luni de studiat cu atentie diverse modele, esti gata sa iti achizitionezi o noua bicicleta. Cu toate acestea, la fel ca in cazul altor…

Trotinetele pentru adulti: moda sau utilitate?

Recent, tot mai multi adulti folosesc trotineta, dar nu neaparat pentru rememorarea emotiilor copilariei, ci pentru modul inedit de transport pe care aceasta il confera.

Top trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre castile pentru bicicleta

Majoritatea oamenilor nu mai pun pret pe masurile de siguranta in ziua de azi. Ne urcam in masina si nu ne punem centura, traversam pe…
Vezi profilul Veloteca