Ramaneti safe in vacanta pe smartphone sau tableta

G DATA publica recomandari digitale pentru cele mai relaxante momente ale anului.

Fotografiile de vacanta si videoclipurile pot fi trimise in timp real familiei si prietenilor prin intermediul unui smartphone. Pentru asta, sunt utilizate retele publice WiFi din hoteluri, aeroporturi si restaurante. Si hotii de informatii sunt constienti de acest lucru si sunt tot mai activi in zonele turistice aglomerate. Datele personale – nu doar parolele – sunt in pericol. Efortul tehnic depus de infractori pentru a accesa aceste date este minim. Pentru a preveni orice surprize neplacute in vacanta, G Data recomanda instituirea de setari cuprinzatoare de securitate pentru dispozitivele mobile, in timp util – chiar inainte de plecare – si ofera cateva sfaturi importante de calatorie.

“Hotspoturile publice WiFi din hoteluri, aeroporturi, restaurante, terase si baruri sunt adesea protejate inadecvat. Infractorii pot sustrage date sensibile din astfel de retele, cu un efort tehnic minim,” explica Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. “ O solutie VPN ar trebui sa fie utilizata in calatorii pentru a proteja traficul de date de pe un dispozitiv mobil de ochii curiosi.”

In timpul vacantei, aveti grija la urmatoarele:

  • Hotspoturi WiFi: tot mai multe hoteluri si cafenele ofera WiFi gratuit. Acest lucru este util – dar si riscant. Criminalii pot citi cu usurinta mesajele de posta electronica ale altor persoane sau pot spiona date critice, cum ar fi detaliile cartilor de credit sau parolele. Sugestie: efectuati tranzactiile bancare online si efectuati cumparaturile online inainte sau după calatorie.
  • Internet cafe: Nu puteti avea o imagine clara a setarilor de securitate sau a unei posibile infectii malware pe computerele care nu sunt detinute de dvs. De aceea, nu trebuie sa va conectati la conturile sensibile pe PC-uri in Internet cafe-uri sau in lobby-urile hotelurilor si, daca este posibil, navigati in modul privat sau incognito al browserului, unde datele nu sunt stocate. Dupa sesiune, delogati-v de pe toate conturile si stergeti istoricul de navigare.
  • Software: Software-ul de securitate este o optiune buna pentru a face viata infractorilor cibernetici mai grea. In timpul vacantei, soluția de securitate mobila ar trebui sa ajute la gasirea unui dispozitiv furat sau pierdut si la stergerea de la distanta a datelor sensibile, in cazul aparitiei unei necesitati.
  • Aplicatii: Aplicatiile trebuie actualizate inainte de plecarea in calatorie. Orice brese de securitate pot fi inchise prin actualizari.
  • Codurile de blocare si parolele: Un cod PIN sau o alta forma de cod de blocare al ecranului dispozitivului mobil mareste nivelul de securitate si face dificila folosirea dispozitivului si accesarea datelor de catre infractori. Chiar si un cod PIN din patru cifre face lucrurile mai dificile pentru acestia – dureaza un timp pentru a incerca toate cele 10.000 de combinatii. Numeroase dispozitive blocheaza incercarile ulterioare dupa un anumit numar de intrari incorecte. Totusi, ar trebui evitate combinatii precum „1234” sau „0000”.
  • Retele sociale: Fiti atenti la postarile publice despre concediu pe retelele sociale. Infractorii folosesc astfel de date pentru a crea harti pe care sunt marcate proprietatile nelocuite pe perioada vacantei. Din acest motiv, cele mai bune amintiri de vacanta ar trebui sa fie incarcate pe Facebook si pe alte platforme media sociale doar după intoarcere sau trimise in mod privat prietenilor si familiei.
  • Dezactivati retelele wireless: Functiile Bluetooth si WLAN ar trebui sa fie dezactivate daca nu sunt necesare, deoarece fac posibila atacarea unui dispozitiv.

G DATA VPN protejeaza impotriva sustragerilor de date

Modulul VPN din G DATA Mobile Internet Security cripteaza tot traficul de Internet, indiferent daca navigati pe datele mobile sau intr-o retea WiFi. Reteaua privata virtuala construieste un tip de tunel care protejeaza nu numai identitatea digitala a utilizatorului, ci previne si vizualizarea acesteia de catre infractori. Datele personale sunt protejate eficient de servere securizate. Cu ajutorul serviciului G DATA VPN integrat, utilizatorii nu au nevoie de o aplicatie suplimentara pentru a-si proteja confidentialitatea in retelele publice.

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Global Data Security (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Global Data Security

SID 2018: O mai mare securitate IT pe Internet

G DATA ofera sfaturi pentru utilizarea sigura a retelelor sociale si nu numai.

„Coborarea standardelor de securitate este extrem de periculoasa“

G DATA sustine mentinerea unor standarde inalte de securitate. Acestea nu trebuie sa fie slabite de nimeni, nici macar de catre un guvern.

„Datele mele raman in Europa.“

Interzicerea software-ului de securitate strain in SUA si Rusia a reaprins discutiile despre activitatile FSB / KGB si NSA si despre backdoor-urile din software-urile de…

G DATA Generation 2018: Securitatea IT a facut un pas inainte

„Incredere in securitatea germana”: Noua versiune de securitate pentru utilizatorii privati, cu noi functii pentru securitatea completa a datelor.

G DATA Layered Security – concept sofisticat de securitate IT

Portofoliul de securitate al furnizorului german ofera protectie impotriva amenintarilor cibernetice printr-un concept cuprinzator de securitate.
Vezi profilul Global Data Security