G DATA se alatura initiativei globale privind protectia impotriva infractionalitatii cibernetice

Cybersecurity Tech Accord este o coalitie in care sunt implicate mai mult de 60 de companii din industrie.

Furnizorul german de securitate IT, G DATA Software, subliniaza angajamentul sau in lupta impotriva infractionalitatii cibernetice. Cybersecurity Tech Accord este o coalitie de peste 60 de companii IT internationale din intreaga lume. Scopul asociatiei este protejarea clientilor de atacurile periculoase, indiferent daca sunt venite dinspre infractori cibernetici sau servicii secrete. Pe langa dezvoltatorul de solutii antivirus G DATA, dintre membri mai fac parte Microsoft, Oracle, Cisco si HP.

„Lupta impotriva infractionalitatii cibernetice a devenit o sarcina pentru societate si devine din ce in ce mai importanta intr-o lume digitalizata. In calitate de companie germana de securitate IT, G DATA sustine in mod natural aceasta initiativa pentru securitatea digitala“, spune Hendrik Flierman, Global Sales Director la G DATA.

Despre Cybersecurity Tech Accord

Cybersecurity Tech Accord este un angajament public voluntar in care sunt implicate companii de tehnologie de varf. Scopul este de a exploata sinergiile in lupta impotriva infractionalitatii cibernetice printr-o cooperare sporita intre participanti astfel incat acestia sa faca fata pericolului din ce in ce mai mare pe care il reprezinta expansiunea amenintarilor din mediul online.

 

Cele patru principii ale colaborarii sunt:

Protectia utilizatorilor si clientilor de pretutindeni.

Oprirea atacurilor cibernetice impotriva cetatenilor si companiilor de pretutindeni.

Ajutorarea utilizatorilor, clientilor si dezvoltatorilor in consolidarea protectiei impotriva amenintarilor cibernetice.

Parteneriate intre membri si companii de acelasi profil pentru a spori securitatea informatica.

In plus, sunt de asteptat sa apara noi parteneriate formale si informale intre companiile din industrie, cercetatori in domeniul securitatii si societatea civila. Semnatarii coalitiei intentioneaza, totodata, sa impartaseasca informatii despre amenintari limitand riscul de accesare a malware-ului de pe Internet.

Garantia “No backdoor”, inca din 2011

Incepand din 2011, G DATA a semnat o declaratie ” No backdoor „, in cadrul angajamentului voluntar al TeleTrust, denumit „IT Security made in Germany”. In acest sens, compania s-a obligat in mod voluntar sa nu ofere accesul la niciun fel de brese de securitate pentru serviciile de informatii si sa nu deturneze sau sa transmita date catre acestea. G DATA sustine cu claritate ca respinge propunerile de „cooperare” cu serviciile de informatii. Situatia juridica din Germania este, in acelasi timp, foarte clara, iar G DATA nu poate fi obligata sa raspunda pozitiv unor astfel de cereri.

In plus, G DATA este singurul furnizor de securitate IT cu software dezvoltat 100% in Germania.

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
g data


Comunicat publicat de: Global Data Security (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Global Data Security

AV-TEST ofera companiei G DATA cel de-al 100-lea certificat de testare pentru solutia de securitate

Ceremonia de inmanare a premiului pentru compania inventatoare a solutiilor antivirus, a avut loc in campusul G DATA din Bochum. Premiu special pentru G DATA:…

Vulnerabilitate critica: Primul vierme de Android a fost descoperit

Expertii in domeniul securitatii datelor de la G DATA raporteaza cu privire la constatarile lor si explica modul in care se poate inchide bresa.

SID 2018: O mai mare securitate IT pe Internet

G DATA ofera sfaturi pentru utilizarea sigura a retelelor sociale si nu numai.

„Coborarea standardelor de securitate este extrem de periculoasa“

G DATA sustine mentinerea unor standarde inalte de securitate. Acestea nu trebuie sa fie slabite de nimeni, nici macar de catre un guvern.

„Datele mele raman in Europa.“

Interzicerea software-ului de securitate strain in SUA si Rusia a reaprins discutiile despre activitatile FSB / KGB si NSA si despre backdoor-urile din software-urile de…
Vezi profilul Global Data Security