Programul "Casa Verde" continua. Cum poti primi 20.000 lei pentru modernizarea locuintei?

In 2019 programul Casa Verde s-a modificat. Romanii vor putea primi si acest an o suma considerabila de pana la 20.000 lei pentru montarea unui sistem de captare a energiei solare, insa bazat pe panouri fotovoltaice.

Din luna ianuarie programul a fost pus in practica, iar din luna martie proprietarii vor putea incepe aplicarea pentru fonduri. 20.000 lei va oferi statul fiecarui proprietar care va accede la un sistem cu panouri fotovoltaice pentru locuinta.

 

Cu ajutorul acestor panouri proprietarii de locuinte vor putea folosi energia solara, transformand-o in energie electrica. Principala modificare in program este reprezentata de faptul ca acestia vor putea vinde surplusul  de energie catre reteaua nationala, amortizand astfel mai usor investitia initiala.

 

Proiectul a fost deja publicat in MO  – ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a primi banii?

Statul prevede faptul ca fiecare om va putea primi cei 20.000 lei pentru a-si instala panouri fotovoltaice, pentru locuinta proprie, ministerul finantand achizitionarea tuturor elementelor instalatiei, in cuantum de 90% (nu mai mult de 20.000 lei insa).

 

Pentru a beneficia de bani, va trebui sa va inscrieti la operatorii care sunt autorizati sa realizeze astfel de instalatii, acestia fiind obligati sa aiba autorizatie la ANRE – de tip B.

 

In cea de-a doua etapa, care se va desfasura in martie, persoanele fizice care doresc sa se inscrie vor depune dosarul, dupa ce isi vor alege un operator din cadrul listei de operatori agreate de Fondul de Mediu.

 

Iar ultima etapa, care se va desfasura dupa validarea dosarelor, presupune instalarea propriu-zisa a sistemelor. Specialistii se vor prezenta la fiecare locatie in parte si vor instala sistemele fotovoltaice, urmand ca locuitorii sa foloseasca aceste sisteme pentru a genera energie electrica.

 

Asa cum spuneam mai sus, surplusul de energie care nu va fi folosit in interes propriu, poate fi livrat direct in sistemul national – reteaua nationala de energie, proprietarul locuintei urmand sa fie platit pentru acest lucru, conform RADOR.

 

Bugetul total acordat de catre stat pentru proiectul „Casa Verde” din 2019 este aproximativ 120 milioane de euro, confom reprezentantilor Fondului de Mediu.   


Alte comunicate publicate de OficiulDePresa

3 retete pentru un pranz sanatos, rapid si copios

Stim cu totii ca pranzul trebuie sa fie o masa cu adevarat copioasa, deoarece o servim in mijlocul zilei, atunci cand avem nevoie de mai…

10 feluri in care casa ta ar putea arata in anul 2030. Tu te-ai gandit la asta?

Tehnologia in ziua de astazi a inceput sa fie din ce in ce mai evoluata. In fiecare an apar telefoane sau televizoare cu functii la…

Cat platesc europenii si americanii pentru internet, in comparatie cu romanii?

Stim cu totii ca in Romania ne bucuram de una dintre cele mai rapide conexiuni la internet, iar serviciile sunt cu adevarat de calitate. Americanii…

Modalitati simple si eficiente pentru cresterea vanzarilor online

Tocmai ti-ai deschis un magazin online si vanzarile intarzie sa apara? Chiar daca investitia iniatiala a fost destul de mica, tot e normal sa te…

Vacuum anticelulitic - o tehnologie de succes pentru SPA-ul tau

Statisticile dovedesc ca 80% din femei au celulita si ca ele ar face orice pentru a scapa de ea. Din fericire, in prezent este disponibil…
Vezi profilul OficiulDePresa