Programul "Casa Verde" continua. Cum poti primi 20.000 lei pentru modernizarea locuintei?

In 2019 programul Casa Verde s-a modificat. Romanii vor putea primi si acest an o suma considerabila de pana la 20.000 lei pentru montarea unui sistem de captare a energiei solare, insa bazat pe panouri fotovoltaice.

Din luna ianuarie programul a fost pus in practica, iar din luna martie proprietarii vor putea incepe aplicarea pentru fonduri. 20.000 lei va oferi statul fiecarui proprietar care va accede la un sistem cu panouri fotovoltaice pentru locuinta.

 

Cu ajutorul acestor panouri proprietarii de locuinte vor putea folosi energia solara, transformand-o in energie electrica. Principala modificare in program este reprezentata de faptul ca acestia vor putea vinde surplusul  de energie catre reteaua nationala, amortizand astfel mai usor investitia initiala.

 

Proiectul a fost deja publicat in MO  – ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a primi banii?

Statul prevede faptul ca fiecare om va putea primi cei 20.000 lei pentru a-si instala panouri fotovoltaice, pentru locuinta proprie, ministerul finantand achizitionarea tuturor elementelor instalatiei, in cuantum de 90% (nu mai mult de 20.000 lei insa).

 

Pentru a beneficia de bani, va trebui sa va inscrieti la operatorii care sunt autorizati sa realizeze astfel de instalatii, acestia fiind obligati sa aiba autorizatie la ANRE – de tip B.

 

In cea de-a doua etapa, care se va desfasura in martie, persoanele fizice care doresc sa se inscrie vor depune dosarul, dupa ce isi vor alege un operator din cadrul listei de operatori agreate de Fondul de Mediu.

 

Iar ultima etapa, care se va desfasura dupa validarea dosarelor, presupune instalarea propriu-zisa a sistemelor. Specialistii se vor prezenta la fiecare locatie in parte si vor instala sistemele fotovoltaice, urmand ca locuitorii sa foloseasca aceste sisteme pentru a genera energie electrica.

 

Asa cum spuneam mai sus, surplusul de energie care nu va fi folosit in interes propriu, poate fi livrat direct in sistemul national – reteaua nationala de energie, proprietarul locuintei urmand sa fie platit pentru acest lucru, conform RADOR.

 

Bugetul total acordat de catre stat pentru proiectul „Casa Verde” din 2019 este aproximativ 120 milioane de euro, confom reprezentantilor Fondului de Mediu.   


Alte comunicate publicate de OficiulDePresa

Cele mai bune companii auto de self driving. Tesla este una dintre ele!

Piata autovehiculelor cu tehnologia self driving este pe cale sa ia tot mai mult avant in viitorul apropiat, in prezent fiind inca la inceput. Companii…

5 tendinte tehnologice inteligente pentru locuinte in anul 2020

Integrarea este un concept fundamental al tehnologiei inteligente pentru acasa. Este vorba despre ce dispozitive se poate conecta, la ce anume si cum se conecteaza,…

Homeopatia - ce este si ce beneficii ofera

Homeopatia este o ramura a medicinei alternative care trateaza cauzele profunde ale bolilor prin stimularea capacitatii naturale de auto-vindecare a organismului. Aceasta a devenit o…

Sfaturi pentru a face fata stresului si depresiei specifice sarbatorilor

Stresul si depresia iti pot strica sarbatorile si iti afecteaza sanatatea, iar sezonul sarbatorilor de iarna poate fi o cauza a acestora. Petrecerile, cumparaturile, gatitul,…

Cel mai potrivit cadou pe care poti sa il faci celor dragi in aceasta perioada!

Se apropie cu pasi repezi Craciunul, iar multi dintre noi deja ne gandim la ce cadouri ar trebui sa le facem celor dragi. Astazi ne-am…
Vezi profilul OficiulDePresa