Numirea unui nou presedinte si vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Intesa Sanpaolo Bank Romania

NUMIREA UNUI NOU PREȘEDINTE ȘI VICEPREȘEDINTE AL CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE AL INTESA SANPAOLO BANK ROMANIA

INTESA SANPAOLO BANK ROMANIA MULŢUMEŞTE DLUI. GIOVANNI BATTISTA RAVASIO PENTRU COLABORAREA CU BANCA

Intesa Sanpaolo Bank Romania anunţă că dl Giovanni Battista Ravasio a decis ca, după 14 ani și mai multe mandate în cadrul Consiliului de Administrație al băncii, să se retragă renunțând la mandatul de administrator, respectiv președinte al Consiliului de Administrație. Echipa de management a Intesa Sanpaolo Bank Romania îşi exprimă deosebita apreciere pentru contribuţia profesională a dlui Ravasio de-a lungul unei semnificative perioade de colaborare cu banca – mulțumiri speciale din partea dlui Marco Capellini, Director General Intesa Sanpaolo Bank Romania si a dlui Ignacio Jaquotot, Șef Divizie Bănci Subsidiare Internaționale, Intesa Sanpaolo Grup.

Dl. Ravasio, de profesie economist, are o carieră internațională vastă, ocupând poziții decizionale în diferite instituții europene și românești. A fost director general al D.G. EcFin din cadrul Comisiei Europeane, membru al Consiliului de Administrație al Centrului Român de Politici Economice-CEROPE, membru al Consilului de Administrație al Fondului de Investiții Proprietatea și președinte al European Investment Fund.

Urmare a retragerii dlui Giovanni Battista Ravasio, a fost numit un nou președinte al Consiliului de Administrație al băncii – în persoana dlui. Ezio Salvai (fost vicepreședinte) și un nou vicepreședinte al Consiliului de Administrație – în persoana dlui. Giampiero Trevisan.

Dl. Ezio Salvai cunoaște foarte bine piața bancară din România, unde în perioada 2011 – 2013 a fost Director General şi membru al Consiliul de Administrație al Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar din 2013 până în prezent a fost vicepreședinte al Consiliului de Administrație al băncii. Dl Salvai și-a început experiența bancară în anul 1972, în cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino şi a fost implicat în diverse funcţii executive, atât în Italia, cât și pe plan internaţional, în prezent fiind președintele Consiliului de Supraveghere al mai multor bănci din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo. Din 2004, dl Ezio Salvai este Cavaler al Republicii Italiei fiind decorat cu Steaua Solidarității.

Noul vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Intesa Sanpaolo Bank Romania, dl Giampiero Trevisan, este la al treilea mandat de membru al Consiliului de Administrație al bancii, pentru primul mandat fiind numit în 2010. Totodată, a deţinut funcţii de președinte al Comitetului de Audit şi de membru in Consiliile de Administrație ale unor bănci din Grupul Intesa Sanpaolo din Europa Centrală și de Est și din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. De profesie economist, cu specializare în activitatea bancară și tranzacționările pe bursă, dl. Trevisan are o experiență bancară de peste 40 de ani.

Structura actuală a Consiliului de Administrație al Intesa Sanpaolo Bank Romania. este următoarea:
Ezio Salvai – Președinte
Giampiero Trevisan – Vicepreședinte
Alexandru Ene – Membru
Giovanni Bergamini – Membru
Tunde Barabas – Membru

Intesa Sanpaolo Bank
Intesa Sanpaolo Bank, este subsidiara locală a Intesa Sanpaolo unul din primele grupuri bancare din zona euro și lider în Italia în toate domeniile de activitate (retail, corporate și wealth management). Grupul ofera servicii către 11,1 milioane de clienți printr-o rețea de peste 3900 de unități în Italia, având cote de piață de cel putin 12% în majoritatea regiunilor italiene. Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în Europa Centrala și de Est și în zone din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu peste 1.100 de sucursale și 7.7 milioane de clienți aparținând subsidiarelor Grupului care opereaza în sectorul bancar în 12 țări. În plus, o rețea internațională de specialiști în acordarea de asistența clienților corporate este prezentă în 28 de țări, în special in Orientul Mijlociu si Africa de Nord și în zonele în care companiile italiene sunt cele mai active, cum ar fi Statele Unite, Brazilia, Rusia, India și China.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
Intesa Sanpaolo Bank; Consiliu de administratie, Presedinte, membri, banca


Comunicat publicat de: Intesa Sanpaolo Bank (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Intesa Sanpaolo Bank

Florin Sandor si Paolo Trifiletti au primit aprobarea BNR pentru exercitarea de noi responsabilitati in cadrul Intesa Sanpaolo Bank

Doi directori generali adjuncti ai Intesa Sanpolo Bank au primit recent aprobarea Bancii Naționale a României în vederea exercitării de noi responsabilități, ca urmare a…
Vezi profilul Intesa Sanpaolo Bank