Florin Sandor si Paolo Trifiletti au primit aprobarea BNR pentru exercitarea de noi responsabilitati in cadrul Intesa Sanpaolo Bank

Doi directori generali adjuncti ai Intesa Sanpolo Bank au primit recent aprobarea Bancii Naționale a României în vederea exercitării de noi responsabilități, ca urmare a strategiei băncii de a se concentra pe dezvoltarea businessului pe segmentele Corporate şi SME, cu o prezența foarte discretă pe segmentul Retail.

De profesie avocat, cu o bogată experienţă în consultanţă juridică şi de business, Florin Şandor, care a devenit membru al echipei manageriale Intesa Sanpaolo Bank în 2014 ca Director General Adjunct, a primit noi responsabilități fiind desemnat și Sef al Diviziei Corporate și SME. Din noua poziție, el coordonează și supervizează activitatea următoarelor structuri: Departamentul Corporate, Departamentul SME, Departamentul Produse Bancare si Biroul Administrare, Pricing si CRM.

Cel de-al doilea director general adjunct aprobat de BNR în contextul alocării de noi responsabilități, este Paolo Trifiletti, care s-a alăturat in 2015 echipei din România în poziția de Director General Adjunct, după mai bine de 20 de ani petrecuți în corporate banking și analiză și acordare credite. Sub coordonarea și supervizarea Directorului General Adjunct/Chief Credit Officer își desfășoară activitatea structurile: Departamentul Acordare Credite, Biroul Management Proactiv al Expunerilor de Credit, Departamentul Recuperări Credite, Biroul Analiză Portofoliu Credite şi Administrare şi Biroul Politici, Metodologii de Creditare şi Grupuri.

Structura actuală a Comitetului de management al Intesa Sanpaolo Bank Romania este urmatoarea:
– Marco CAPELLINI – Director General (CEO)
– Florin ŞANDOR – Director General Adjunct (Sef Divizia Corporate si SME)
– Stefano BORSARI – Director General Adjunct (CFO)
– Paolo TRIFILETTI- Director General Adjunct (CCO)
– Marcela GUI – Director General Adjunct (COO)

„Am încredere în actuala echipă managerială, și am convingerea ca membrii ei au capacitățile și abililtățile necesare pentru a pune în practică cele mai potrivite măsuri și acțiuni pentru a ne atinge obiectivele stabilite de acționarul nostru majoritar, Grupul Intesa Sanpaolo, care își păstrează angajamentul față de piața din România, sprijinind sistemul antreprenorial român.”, a declarat Marco Capellini, Director General al Intesa Sanpaolo Bank Romania

În prezent, strategia Intesa Sanpaolo Bank este de a sprijini puternic antreprenorii români și străini cu potențial de creștere, creându-le posibilitatea de a accesa nu doar produsele și serviciile locale, dar și cele oferite la nivel global de unul din cele mai puternice grupuri financiare din lume. Astfel, acum sunt disponibile și pentru clienții românii serviciile unuia din liderii europeni în domeniul investment banking, banca de investiții IMI Bank, sau cele oferite de una din companiile de factoring de top, Mediocredito, precum consultanță și produse de trezorerie, inclusiv commodities hedging si servicii de factoring.

Intesa Sanpaolo Bank, este subsidiara locală a Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaționale, printre liderii din Europa, ce oferă servicii pentru 19 milioane de clienți. Cu o istorie de peste 400 de ani, Grupul este prezent în Europa Centrala și de Est, în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord, cu circa 1.200 de unități ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 țări din regiune.

Nume: Angelica Mierloiu
Functie: Sef Birou Comunicare si CSR
Email: angelica.mierloiu@intesasanpaolo.ro
Telefon: 0722568027