Impactul noilor tehnologii în creşterea eficienţei procesului de recrutare

#Resurse Umane #Bucuresti Vizualizari: 210

1tedjob este o platformă online lansată februarie 2016 în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Manufaktura by Doncafé.

Această platformă permite angajatorilor să posteze oferte de locuri de muncă, să atragă candidaţi competenți şi să îi selecteze rapid pe cei mai performanţi.

Noutatea pe care o aduce această platformă pe piața resurselor umane din România este reprezentată de selecţia simplă, rapidă şi eficientă a celui mai potrivit candidat printr-o serie de metode inovatoare dintre care putem aminti testele decizionale şi situaţionale, testul psihometric, CV-ul video şi interviul video.

Care sunt avantajele utilizării acestor instrumente moderne de recrutare? Să le luăm pe rând.

Testele decizional situaţionale cuantifică gradul de eficienţă al candidaţilor pentru fiecare competenţă conform profilului postului, oferind un raport individual.

Testul psihometric evidenţiază profilul comportamental al candidatului şi capacitatea acestuia de adaptare la cerinţele noului job, fiind o metodă complementară de evaluare care aduce un plus de valoare, încredere şi rigurozitate selecţiei.

CV-ul video prezintă într-un mod interactiv abilităţile profesionale ale fiecărui aplicant, condensate într-un material video, detalii care îl pot convinge pe angajator să trimită invitaţia pentru un interviu față în faţă.

Interviul video reprezintă noul trend în materie de recrutare, bucurându-se de o mare popularitate în rândul angajatorilor. Principalul avantaj al acestei metode este eficientizarea selecţiei personalului prin reducerea costurilor şi a timpului aferente acestui proces. De asemenea, interviul video permite observarea fluenţei şi a clarităţii în exprimare a candidatului, precum şi comunicarea non-verbală a acestuia (emoţii, gesturi, limbaj corporal etc.).

Platforma vine şi cu o aplicaţie lansată la Lisabona în cadrul celui mai mare eveniment de tehnologie din Europa, Web Summit. Este vorba despre un test la finalul căruia participanţii primesc un raport video referitor la tipul lor de personalitate. Clipul dezvăluie trăsături de caracter reale, totul pe un ton amuzant.

Platforma are şi un blog cu resurse utile atât celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care vânează cei mai buni candidaţi, crescând eficienţa procesului de selecţie.

Noile tehnologii sunt puse la dispoziţia companiilor şi a potenţialilor angajaţi în vederea creşterii eficienţei procesului de recrutare şi selecţie. De avantajele oferite de această platformă online pot beneficia în egală măsură atât cei care sunt în căutarea de unui loc de muncă, cât şi angajatorii.Comunicat publicat de: Zoom-biz (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Zoom-biz

Deplasati-va sanatos cu biciclete electrice

#Sport   #Bucuresti Vizualizari: 151
Tot mai multe persoane pun accent in ultima perioada pe un stil de viata sanatos. E si normal, daca ne gandim bine, intrucat sanatatea este…

Diverse aspecte ce pot defini calitatea unor apartamente noi Iasi

#Imobiliar   #Iasi Vizualizari: 172
Ideea de a achizitiona o noua locuinta este clar un motiv de bucurie, insa cert este ca exista si multe aspecte pe care oricine le…

Intrerupatoare automate - Uzinrom

Avansarea tehnologiei si-a pus amprenta si pe accesoriile destinate furnizarii electrice, asa ca intrerupatoarele clasice au fost inlocuite cu succes de intrerupatoare automate. Acestea din…

Implantul dentar si reprezentarea nivelului profesional

#Sanatate   #Bucuresti Vizualizari: 187
In multe cazuri, exista oameni care inca se tem de a beneficia de serviciile unui dentist, dar asta este din simplul motiv ca frica a…

Usi porta doors, pentru casa ta

#Constructii   #Bucuresti Vizualizari: 229
Daca vrei sa iti schimbi aspectul locuintei tale montand niste usi noi, atunci este cazul sa te gandesti la usi porta doors. Sunt excelente pentru…
Vezi profilul Zoom-biz