GoAheadHackaton - 24 de ore pentru identificarea de noi soluții pentru educația viitorului, în cadrul inițiativei DigiEduHack

Asociația Go-AHEAD contribuie la inițiativa globală de a construi Educația Viitorului în era digitală. Pe 3 octombrie 2019 mai mult de 2500 de studenți, profesori, cercetători, programatori din întreaga lume vor concura timp de 24 de ore, în evenimente de tip hackaton care se vor desfășura simultan în 50 de locații la nivel mondial.

DigiEduHack este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), ca parte a Planului de acțiuni pentru educația digitală propus de Comisia Europeană, gestionată de Climate-KIC și coordonată de Universitatea Aalto din Finlanda. DigiEduHack are ca obiective: facilitarea dialogului între categorii diferite de persoane interesate de viitorul educației și promovarea ideilor acestora, identificarea și promovarea tendințelor cheie din educație, generate de transformarea digitală și identificarea unor posibile soluții inovative la cele mai importante provocări din domeniul educațional.

Asociația GO-AHEAD organizează, în incinta Ingenius Hub din București, Hackatonul Education 4.0 dedicat identificării de soluții digitale care să dezvolte competențele socio-emoționale necesare tinerilor pentru adaptarea la provocările secolului 21: gândire critică, creativitate, comunicare, colaborare, curiozitate, inițiativă, perseverență, adaptabilitate, leadership, responsabilitate socială și culturală.

Peste 35 de programatori, studenți/elevi, profesori, psihologi, susținuți de team-leaderi si mentori cu experiență în domeniul educației și tehnologiei vor concura timp de 24 de ore pentru a dezvolta noi soluții educaționale, urmând ca cei mai buni să câștige premii în bani și vouchere oferite cu ajutorul partenerilor și sponsorilor evenimentului Accenture, 01NO.DE, GO-TECH Consulting, ICF Romania, Business Women Forum Romania, Marcotec București, The E-Learning Company, Centrul Confident, Artesana și Vindor.

Cea mai bună soluție se va califica în etapa următoare și va avea șansa accederii în finală, unde se vor selecta 3 câștigători, care vor primi premii a 5000 EUR fiecare și titlul de Ambasador al Educației Digitale.

Cu o echipă tânără și ambițioasă, Asociația GO-AHEAD se implică în proiecte inovatoare care sprijină educația din România și a obținut rezultate notabile într-un timp scurt: 4 programe de formare profesională acreditate de Ministerul Educației Naționale având ca tematică dezvoltarea personală, bullying, orientare școlară și profesională și IT&C, peste 1800 de cadre didactice instruite și certificate la nivel național, o rețea națională cu peste 90 de locații de formare acreditate și peste 130 de formatori/colaboratori, programe integrate de dezvoltare personală coaching, consiliere și orientare în carieră pentru elevi și studenți.

Mai multe detalii despre Asociația GO-AHEAD și Hackaton se găsesc pe www.go-ahead.ro și https://www.facebook.com/TrainingGoAhead .

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
GO-AHEAD, educație, inovare, tehnologie, DigiEduHack


Comunicat publicat de: Asociația GO-AHEAD (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Asociația GO-AHEAD

Asociația GO-AHEAD partener în proiectul ”ZEST4EDU – O nouă perspectivă în educație”

Proiectul „Zest4Edu –O nouă perspectivă în educație”, cod PN2022, este implementat în parteneriat de către Inspectoratul Școlar al Județului Prahova (PP- promotor de proiect), Inspectoratul…

Căutăm super eroi!

Campania „Căutăm SUPEREROI!”, organizată de Asociația GO-AHEAD, prezintă o serie de povești de succes, ale dascălilor care au reușit să fie mai aproape de elevi…

România este reprezentată în finala DigiEduHack 2019 de soluția câștigătoare a Hackatonului organizat de Asociația GO-AHEAD

gamEmotion face parte din cele mai bune 10 soluții selectate pentru a intra în etapa finală a competiției internaționale DigiEduHack, organizată sub egida Comisiei Europene.

GoAheadHackaton – Soluții inovative pentru educația viitorului, dezvoltate la București, la DigiEduHack

Asociația GO-AHEAD a organizat în perioada 3-4 octombrie 2019, în incinta Ingenius Hub din București, Hackatonul de 24 de ore, Education 4.0, dedicat identificării de…
Vezi profilul Asociația GO-AHEAD