Evolutie spectaculoasa a transporturilor la nivel comunitar si intern. Tari preferate de catre marii intreprinzatori

Ascensiunea rapida a fluxurilor economice a marcat o evolutie spectaculoasa si rapida in ceea ce priveste domeniul transportului international de marfa, cat si a transportului intern de marfa.

Potrivit unui studiu elaborat de catre Institutul National de Statistica, la nivelul anului 2016, importurile si exporturile au crescut, in medie, cu 7 % si respectiv 5.1%, comparativ cu anul precedent.

Potrivit cercetarii realizate de catre prestigiosul institut de statistica romanesc, anul trecut, exporturile au insumat o cifra record de 57385,3 milioane euro, in timp ce valoarea importurilor a ajuns la fabuloasa suma de 67342,1 milioane euro.

La o prima analiza a acestor valori record, evolutia a fost in beneficiul antreprenoriatului, care a profitat enorm de pe urma activitatilor intreprinse de-a lungul anului trecut. Sectorul productiei a avut cel mai mult de castigat, datele statistice ilustrand o crestere de 9.4% a valorii exporturilor, in luna decembrie 2016, fata de aceeasi luna a anului 2015. In ceea ce priveste importurile, saltul acesta a fost ceva mai mic, datele furnizate de la INSSE aratand o crestere de numai 7.5%, raportandu-ne la valoarea din ultimii doi ani.

La nivelul anului trecut, ponderea cea mai mare din structura importurilor este detinuta de catre masini si echipamente de transport, cu 47% exporturi, 38% importuri, urmate, indeaproape, de produse si articole manufacturate, cu 32,4% export si 31% la import. In categoria acestora, intra, cu siguranta, articolele de imbracaminte si incaltaminte, bijuterii sau accesorii.

Transporturile internationale de marfa si transporturile interne de marfa, o necesitate in zilele noastre?


Daca ar fi sa raspundem la aceasta intrebare, cu siguranta ca cifrele oferite de catre Institutul National de Statistica sunt mai mult decat convingatoare privitor la extinderea si necesitatea existente unor companii care organizeaza transport international de marfa si transport intern de marfa.

Totusi, analizand valorile schimburilor intra-comunitare, dar si a celor extra-comunitare, vom deduce, foarte usor, ca agentiile de expeditie au fost cel mai solicitate pe segmentul de transport international de marfa. Conform informatiilor oferite de Ziarul Financiar, valoarea schimburilor intracomutare a fost, in 2016, de de 43,078 miliarde de euro la expedieri şi de 51,948 miliarde de euro la importuri. Sumele arata ca 75,1% din totalul expeorturilor si 77,1% din cel al importurilor s-a facut din tari membre ale spatiului Uniunii Europene.

Cu toate aceastea din informatiile oferite de catre INSSE rezulta un deficit al balantei comerciale (importuri/exporturi), pe anul 2016, de 9956,8 milioane euro, mai mare  cu 1590,8 milioane euro decat cel inregistrat in anul 2015. Deficitul este, in principal cauzat de o crestere masiva a importurilor incepand cu anul 2014, care nu a reusit sa compenseze, totusi, volumul exporturilor.

In ceea ce priveste transportul international de marfa, casele de expeditie acopera intreaga retea de rute europene si intercontinentale. Destinatiile din spatiul Uniunii Europene cele mai cautate de catre intreprinzatorii romani sunt, cu certitudine, Italia, Anglia, Spania sau Germania. Nu trebuie neglijate nici tari precum Franta, Cehia, Ungaria sau tarile nordice, care contribuie si ele destul de substantial la intregirea volumului importurilor. Din spatiul non-euro si extra-european, China si Turcia detin primele locuri, gratie mainii de lucru ieftine, care face ca preturile sa fie semnificativ nai mici decat cele din Europa Occidentala si Centrala.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
transport intern marfa, transport international marfa, grupaje marfa


Comunicat publicat de: activesoft (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de activesoft

Ce trebuie sa stii despre meditatii, in general

Avantajele pregatirii in particular Pregatirea in particular a elevilor a capatat o tot mai mare amploare cel putin in ultimii 10-15 ani. Factorii care au…

Tot ce trebuie sa stiti despre infectiile urinare

Infectia tractului urinar la femei poate afecta rinichii, la uretre sau vezica, si este cauzata in general de microbi. In mod normal, acesti agenti patogeni…

Unde gasesti cele mai interesante faze tari, pe internet

Imagini ireale, pesiaje frumoase, filmulete haioase, care te binedispun: toate fac parte din bogatia de faze tari pe care le gasesti pe 220.ro. Asa ca…

Bluzele de dama cu maneci scurte, alegerea ideala pentru vara

Vara este sezonul hainelor lejere, care ne ajuta sa supravietuim mai usor temperaturilor caniculare, dar si sa ne simtim confortabil. O bluza lejera, dintr-un material…

Megaplaza

Dupa o perioada in care ai muncit fara sa te gandesti la timpul tau liber, ai dreptul la o binemeritata vacanta. Megaplaza.ro vine in intampinarea…
Vezi profilul activesoft