Cum se pregatesc companiile pentru Regulamentul general UE privind protectia datelor?

Inchiderea bresele de securitate si actualizarea sistemele informatice cu G DATA Patch Management.

Pe 25 mai 2018 intra in vigoare Regulamentul general UE privind protectia datelor, pentru a consolida si unifica datele din Europa. Aceasta include si asigurarea infrastructurii IT impotriva atacurilor cibernetice, pentru a preveni furtul de date. Instalarea actualizarilor din programe este un factor important in inchiderea breselor de securitate care sunt adesea exploatate de atacatori. G DATA Patch Management ajuta administratorii sa-si indeplineasca obligatiile si permite ca patch-urile implementate sa fie lansate imediat sau progresiv in retea. In combinatie cu solutiile antivirus eficiente dezvoltate de G DATA, ofera sistemelor IT o protectie completa impotriva furtului de date, oferind companiilor un ajutor valoros in vederea respectarii noilor reglementari.

Regulamentul general UE privind protectia datelor: companiile trebuie sa fie pregatite

Noile reglementari afecteaza toate companiile care colecteaza si proceseaza date personale, de exemplu bazele de date ale clientilor. Companiile trebuie sa asigure o protectie globala a tuturor sectoarelor importante, prin implementarea tehnologiilor „de ultima generatie” sau, in caz contrar, pasibile la sanctiuni financiare severe. Companiile care folosesc programe vechi si neactualizate si se expun astfel la atacuri cibernetice, risca sa fie amendate pentru nerespectarea regulilor. Elaborarea regulilor obligatorii de conformitate, care definesc modul de gestionare a informatiilor sensibile, este unul dintre pasii cheie. O alta componenta importanta este asigurarea protectiei globale a sistemelor informatice impotriva scurgerilor de date si a atacurilor cibernetice. Aici intra in joc solutii care contin un sistem de gestionare a patch-urilor. Acestea permit ca actualizarile furnizorilor de software sa fie instalate imediat in retea.

Solutia: G DATA Patch Management

O solutie de administrare a patch-urilor este o modalitate eficienta de a face fata multitudinii de actualizari ale programelor. G DATA Patch Management este un modul add-on pentru solutiile de retea ale producatorului de securitate IT care sprijina administratorii de retele in distributia eficienta a patch-urilor software.

Avantajele G DATA Patch Management

• Administrarea patch-urilor la nivel centralizat: Actualizarile sunt distribuite centralizat clientilor de retea individuali prin serverul de administrare, dar este posibila si o lansare pas cu pas.
  • Risc minimizat: Patch-urile pot fi lansate mai intai intr-un mediu de testare pentru a exclude orice probleme de compatibilitate cu sistemul clientului de retea.
  • Permanent actualizat: Cu G DATA Patch Management, managerii IT se asigura ca toti angajatii folosesc intotdeauna cele mai recente versiuni ale software-ului instalat si, astfel, inchid orice brese de securitate.
  • Totul dintr-o singura privire: Modulul ofera administratorilor o imagine de ansamblu a software-ului utilizat in retea si a patch-urilor disponibile.

Puteti afla mai multe despre G DATA Patch Management pe https://www.gdatasoftware.com/patchmanagement

Comunicat publicat de: Global Data Security (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Global Data Security

SID 2018: O mai mare securitate IT pe Internet

G DATA ofera sfaturi pentru utilizarea sigura a retelelor sociale si nu numai.

„Coborarea standardelor de securitate este extrem de periculoasa“

G DATA sustine mentinerea unor standarde inalte de securitate. Acestea nu trebuie sa fie slabite de nimeni, nici macar de catre un guvern.

„Datele mele raman in Europa.“

Interzicerea software-ului de securitate strain in SUA si Rusia a reaprins discutiile despre activitatile FSB / KGB si NSA si despre backdoor-urile din software-urile de…

G DATA Generation 2018: Securitatea IT a facut un pas inainte

„Incredere in securitatea germana”: Noua versiune de securitate pentru utilizatorii privati, cu noi functii pentru securitatea completa a datelor.

G DATA Layered Security – concept sofisticat de securitate IT

Portofoliul de securitate al furnizorului german ofera protectie impotriva amenintarilor cibernetice printr-un concept cuprinzator de securitate.
Vezi profilul Global Data Security