Cum sa protejezi bateria unei tigari electronice pentru o durata de viata mare

Fie ca esti un fan loial al modelelor eGo sau folosesti un Mod avansat, este foarte important sa ai grija de baterie corespunzator pentru a-i prelungi durata de viata. Bateria este sursa de putere a tigarii electronice, aceasta asigurandu-ti posibilitatea de a vapa de-a lungul unei zile intregi. In acelasi timp, daca nu este intretinuta si protejata corespunzator, se poate defecta foarte usor.

In prezent, cele mai multe baterii pentru tigari electronice sunt de tip Li-ion (Litiu-Ion). Din punct de vedere chimic, bateriile Li-ion sunt garantate ca fiind sigure si fara riscul de a exploda atunci cand sunt suprasolicitate. Cu toate acestea, o buna intelegere a felului in care functioneaza te va ajuta sa le prelungesti durata de viata si sa le asiguri performante optime.

Bateriile pentru tigari electronice sunt reincarcabile si au diverse capacitati in functie de model, asadar nu exista o durata prestabilita pentru cat ar trebui sa stea la incarcat. Unii vaperi recomanda sa incarci bateria abia in momentul in care este complet descarcata, insa in cazul bateriilor de tip Li-ion acest lucru nu este obligatoriu. Din contra, este chiar recomandat sa nu astepti ca bateria sa se descarce complet, iar daca nu o folosesti o perioada indelungata, este indicat sa o depozitezi incarcata.

Bateriile de tigara electronica si caldura

Probabil stii deja ca orice baterie trebuie ferita de orice sursa de caldura. Acest lucru se aplica si in cazul bateriilor de tigara electronica, deoarece acestea functioneaza pe aceleasi principii cu bateriile laptop-urilor si telefoanelor mobile care sunt sensibile la caldura. Asadar, se recomanda ca bateria pentru tigara electronica sa fie folosita si depozitata la temperatura camerei.

Bateriile de tigara electronica sunt afectate de umezeala si temperaturi scazute

Bateriile de tigara electronica nu sunt afectate doar de temperaturi ridicate, ci si de cele scazute. Vapatul la o temperatura scazuta (sub 5 grade Celsius) poate afecta durata de viata si capacitatea de functionare a acestora. In timpul iernii, nu este nici o problema daca iesi afara pentru a trage cateva pufuri, insa in nici un caz nu este indicat sa lasi bateria prea mult timp sa se expuna la frig. Condensul care se poate forma in urma oscilatiilor de temperatura se poate infiltra in interiorul bateriei si o poate face sa inceteze sa functioneze.

Cateva recomandari punctuale pentru a prelungi durata de viata a bateriei de tigara electronica

  • cumpara bateria numai de la un distribuitor autorizat
  • nu lasa bateria la incarcat mai mult decat este necesar
  • nu lasa bateria nefolosita pentru perioade lungi de timp
  • asigura o buna igienizare a bateriei si ai grija sa nu ajunga e-lichid in capatul care se conecteaza cu atomizorul
Date de contact:
Nume: Forum
Email: nufumat@yahoo.com
Cuvinte cheie:
tigara electronica, baterie tigara electronica


Comunicat publicat de: Forum Tigara Electronica (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Forum Tigara Electronica

Ce trebuie sa stii despre lichidele pentru tigara electronica si cum sa le alegi

Tigara electronica este una din cele mai bune solutii impotriva fumatului conventional si este folosita din ce in ce mai mult, datorita rezultatelor rapide si…

Ce sunt miliamperii unei baterii de tigara electronica

Cu siguranta, atunci cand ai cumparat o baterie de tigara electronica si ai citit specificatiile tehnice, ai observat scris pe undeva ca are o capacitate…
Vezi profilul Forum Tigara Electronica