Ce sunt miliamperii unei baterii de tigara electronica

Cu siguranta, atunci cand ai cumparat o baterie de tigara electronica si ai citit specificatiile tehnice, ai observat scris pe undeva ca are o capacitate masurata in mAh si ca, cu cat are mai multi mAh, cu atat pretul ei este mai mare. Dar ce inseamna de fapt mAh si la ce te ajuta sa stii asta?

mAh este prescurtarea de la “miliamperi – ora” si reprezinta capacitatea totala de incarcare cu energie a unei baterii de tigara electronica. Fiind unitatea de masura pentru capacitatea unei baterii de-a lungul unei perioade predefinite de timp, miliamperii-ora sunt folositi pentru a exprima cata energie poate stoca o baterie de tigara electronica in urma unei incarcari la o sursa de curent. De exemplu, daca o baterie de tigara electronica are capacitatea de 1000 mAh, aceasta poate livra 1 amper (1000 miliamperi = 1 amper) timp de o ora, pana cand se va descarca complet.

Asadar, o baterie complet incarcata care are o capacitate mai mare (de ex: 1000 mAh) se va descarca mult mai lent decat o baterie de tigara electronica cu o capacitate mai mica (de ex: 600mAh). Avantajul unei baterii cu o capacitate mai mare este evident, fiind mult mai comod sa nu fii nevoit sa o incarci atat de des. Dezavantajul? O baterie de tigara electronica cu o capacitate mai mare are automat si o dimensiune mai mare, ceea ce face ca intregul dispozitiv sa fie mai voluminos. Acesta este si motivul pentru care Mod-urile sunt atat de mari in comparatie cu o tigara de tip eGo, spre exemplu.

La ce te ajuta sa stii cati mAh are bateria de la tigara electronica?

Intelegand ce inseamna mAh, vei intelege cum functioneaza bateria de la tigara ta electronica si vei putea sa calculezi cat timp o vei putea folosi pana se va descarca complet. Cunoscand durata de viata a bateriei intre doua sesiuni de incarcare, vei fi, de asemenea, capabil sa calculezi cu o precizie destul de mare cate puf-uri poti vapa pana la descarcarea ei completa.

Calcularea duratei de viata a bateriei unei tigari electronice nu este chiar atat de usoara, deoarece va trebui sa introduci in ecuatie si alti factori, precum numarul de ohmi ai rezistentei, voltajul bateriei, precum si frecventa si intensitatea cu care vapezi. In schimb, iti vei putea face o idee generala despre cat te va tine bateria, pentru a nu fi luat pe nepregatite atunci cand nu ai la indemana o sursa de curent pentru a o incarca.

Vaperii veterani recomanda sa ai la tine intotdeauna o baterie de rezerva, complet incarcata, pentru ca, dupa cum spune proverbul, “socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata”.


Alte comunicate publicate de Forum Tigara Electronica

Ce trebuie sa stii despre lichidele pentru tigara electronica si cum sa le alegi

Tigara electronica este una din cele mai bune solutii impotriva fumatului conventional si este folosita din ce in ce mai mult, datorita rezultatelor rapide si…

Cum sa protejezi bateria unei tigari electronice pentru o durata de viata mare

Fie ca esti un fan loial al modelelor eGo sau folosesti un Mod avansat, este foarte important sa ai grija de baterie corespunzator pentru a-i…
Vezi profilul Forum Tigara Electronica