Cum să alegem structura pavilionului de grădină?

Avantajele și dezavantajele comparative ale diferitelor tipuri de structuri.

La alegerea tipului de pavilion de grădină, trebuie să avem în vedere nu numai dimensiunea dorită al cortului, dar trebuie să luăm și decizia privind tipul structurii.

Structurile clasice, rezultate din îmbinarea țevilor tubulare, aveau avantajul, că puteau fi fabricate chiar și de către un meșter local priceput, și erau menite, să dureze o viață întreagă. Erau grele, robuste, montarea putea dura ore înregi, însă erau folosite uneori chiar și de către două generații.

Pavilioanele de grădină au devenit populare și larg răspândite odată cu apariția structurii pliabile, tip acordeon. Avantajul structurilor pliabile, în comparație cu structurile clasice din țevi, constă în rapiditate -corturile se montează în doar câteva minute, chiar și de către o singură persoană-, respectiv transportabilitate: tipurile noi de structuri pliabile pot fi transportate chiar și cu mașina personală, iar depozitarea nu necesită condiții speciale.

Dacă durabilitatea cortului reprezintă criteriu de decizie, atunci este recomandat, ca stuctura să fie din metal, respectiv din oțel sau aluminiu.

Structurile pliabile trebuie să îndeplinească două criterii importante: să fie ușor manevrabile și să fie rezistente atât la coroziune, cât și la vânt și la eventualele manipulări neglijente.

Structurile realizate din oțel sunt de regulă mai ieftine, și mai populare: tratate anticoroziv, rezistă la rugină, iar un oțel de calitate superioară rezistă bine și la intemperii. Structura din aluminiu are avantajul de a fi mai ușoară și mai estetică, pericolul ruginirii este exclus. Dezavantajul comparativ constă în prețul relativ ridicat al aluminiului. Pentru ca structurile din aluminiu să fie rezistente și durabile, s-au creat structurile din profil hexagonal, de 40mm, respectiv 50mm. Aceste tipuri de structuri din aluminiu hexagonal, în special cele de 50mm, reprezintă în prezent calitatea de vârf ale structurilor. Sunt nu numai estetice și durabile, dar păstrează și toate avantajele comparative ale structurilor pliabile: sunt ușor de montat și ușor de transportat, respectiv de depozitat. Dezavantaj reprezintă prețul relativ ridicat, însă dacă este frecvent utilizat, atunci costul poate fi chiar mai mic, decât costul total al corturilor ieftine, dar mai puțin rezistente, necesare pentru același volum de utilizări. Pavilioanele hexagonale sunt soluția ideală și în situațiile, în care este important, ca cortul să fie reprezentativ, cum este participarea la o expoziție importantă sau la un târg internațional.

Oricare ar fi destinația corturilor, este important ca la luarea deciziei de alegere a structurii, să avem în vedere nu doar prețul afișat, ci costul total al utilizării pe o perioadă de cel puțin trei ani. Să socotim costul de înlocuire în caz de deterioare, să verificăm, dacă sunt disponibile piese de schimb, să ne interesăm, dacă piesele pot fi schimbate, sau va trebui să cumpărăm un cort nou întreg în cazul unei eventuale deteriorări. Dacă alegem un cort cu dimensiune mai mică, 3x3m de exemplu, și ulterior realizăm, că avem nevoie de spațiu mai mare, putem folosi cortul existent: putem să conectăm simplu mai multe corturi de grădină împreună, dacă pereții cortului sunt detașabili.

Având în vedere, că același cort poate fi folosit la organizarea evenimentelor de familie, de companie, la târguri, expoziții, piețe, pentru depozitarea uneltelor, ca umbrar de grădină, etc., oricare ar fi structura aleasă, decizia achiziționării unui pavilion de grădină, este întotdeauna o decizie excelentă.

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

pavilion de gradina, cort gradina, pavilion cu structura hexagonala, structura pliabila, corturi expodom cu structura pliabila

Comunicat publicat de: www.expodom.ro (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de www.expodom.ro

Dragostea în vremea coronavirusului

Corturile EXPODOM vin în ajutorul celor care caută locație pentru nuntă într-un cerc mai restrâns de prieteni și rude

Pregătiri pentru 1Mai petrecut în grădină

Mici, grătar și bere.. și un foișor pliabil EXPODOM ce se montează în doar trei minute

Vacanță all inclusive în grădină sub pavilioane EXPODOM.RO

Să punem coroana pe i: A venit vremea să ne bucurăm de ce avem – soare, ploaie, vacanță, grădină..

Ancorarea pavilioanelor de grădină Expodom

Metodele adecvate de ancorare ale pavilioanelor de grădină Expodom.ro în funcție de tipul suprafeței suport.
Vezi profilul www.expodom.ro